autor:

Fara foto

» » Salate reci

ceapa cu maioneza si chiftelute

Autor: Cosmina Copil (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cosmina Copil (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
½ kg ceapa, , maioneza dintr-un galbenus,, doua foi de dafin,, 4-5 linguri otet, cinci-sase boabe de piper negru, , , o lingura de delikat, o lingura de smintina, , o lingura de mustar extra dulce, , Ptr chiftelute:, Din ½ kg carne tocata amestec porc cu vita, 2-3 felii de paine inmuiate in apa, , 1 ou, sare, delikat piper usturoi,, Faina, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 59 min

25 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata, se taie solzisori subtiri; Intr-un litru de apa cu un pic de sare se fierbe ceapa taiata cu frunzele de dafin, otetul, cu piperul si delikatul timp de 10-15 minute, pina cind ceapa devine usor transparenta semifiarta.


Se strecoara ceapa, printr-o strecuratoare, pana se raceste, se lasa sa se scurga bine de apa, se indeparteaza frunzele de dafin si boabele de piper.


Dintr-un galbenus si 150 ml. de ulei se face o maioneza la care se adauga mustarul si la sarsit samantana; maioneza (sosul) astfel obtinut se amesteca cu ceapa, se potriveste se sare.


Salata astfel obtinuta se aranjeaza pe un platou iar pe margine de orneaza cu chiftelute


Pentr chiftelute


A kg carne tocata amestec porc cu vita


2-3 felii de paine inmuiate in apa,


1 ou, sare, delikat piper usturoi, ulei pentru prajit


Paine este inmuiata in apa si se formeaza niste rotunduri.


2.


Se pune carnea intr-un castron si adaugam peste aceasta 1 ou, usturoiul tocat marunt, delicat, sare, piper si painea inmuiata. 4.


Se amesteca foarte bine si din carne se formeaza chiftelutele.Pentru a le da mai usor forma, se va uda mana cu apa. 5.


Se prajesc in ulei incins.


Aceasta salata se serveste ca si aperitiv rece.


Sa aveti pofta buna

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

59 min

25 voturi

Ingrediente

  • ½ kg ceapa
  • maioneza dintr-un galbenus,
  • doua foi de dafin,
  • 4-5 linguri otet
  • cinci-sase boabe de piper negru
  • o lingura de delikat
  • o lingura de smintina
  • o lingura de mustar extra dulce
  • Ptr chiftelute:
  • Din ½ kg carne tocata amestec porc cu vita
  • 2-3 felii de paine inmuiate in apa
  • 1 ou
  • sare
  • delikat piper usturoi,
  • Faina
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Printeaza reteta


Adauga reteta
Retete
din Salate reci
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

-Mai întâi se pregătesc coșulețele din bacon. Pentru acestea avem nevoie de 2 tăvi de brioșe. Se îmbracă cu

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu legume
Salata de andive cu oua

Salata de andive cu oua

În situația în care nu folosiți ouăle rămase de la Paște, se fierb mai întâi ouăle tari, se trec prin

1 vot    0 comentarii
20 min
Salate din oua