autor:

Fara foto

» » Salate

ceapa cu maioneza si chiftelute

Autor: Cosmina Copil (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cosmina Copil (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
½ kg ceapa, , maioneza dintr-un galbenus,, doua foi de dafin,, 4-5 linguri otet, cinci-sase boabe de piper negru, , , o lingura de delikat, o lingura de smintina, , o lingura de mustar extra dulce, , Ptr chiftelute:, Din ½ kg carne tocata amestec porc cu vita, 2-3 felii de paine inmuiate in apa, , 1 ou, sare, delikat piper usturoi,, Faina, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 59 min

25 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata, se taie solzisori subtiri; Intr-un litru de apa cu un pic de sare se fierbe ceapa taiata cu frunzele de dafin, otetul, cu piperul si delikatul timp de 10-15 minute, pina cind ceapa devine usor transparenta semifiarta.


Se strecoara ceapa, printr-o strecuratoare, pana se raceste, se lasa sa se scurga bine de apa, se indeparteaza frunzele de dafin si boabele de piper.


Dintr-un galbenus si 150 ml. de ulei se face o maioneza la care se adauga mustarul si la sarsit samantana; maioneza (sosul) astfel obtinut se amesteca cu ceapa, se potriveste se sare.


Salata astfel obtinuta se aranjeaza pe un platou iar pe margine de orneaza cu chiftelute


Pentr chiftelute


A kg carne tocata amestec porc cu vita


2-3 felii de paine inmuiate in apa,


1 ou, sare, delikat piper usturoi, ulei pentru prajit


Paine este inmuiata in apa si se formeaza niste rotunduri.


2.


Se pune carnea intr-un castron si adaugam peste aceasta 1 ou, usturoiul tocat marunt, delicat, sare, piper si painea inmuiata. 4.


Se amesteca foarte bine si din carne se formeaza chiftelutele.Pentru a le da mai usor forma, se va uda mana cu apa. 5.


Se prajesc in ulei incins.


Aceasta salata se serveste ca si aperitiv rece.


Sa aveti pofta buna
Retete
Alte retete din Salate

Salata cu ridiche alba si telemea

Spalati, curatati si taiati fasii de ridiche alba cu ajutorul unui cutit economic (peeler); Adaugati

1 vot    0 comentarii
10 min
Salate

Salata de mei cu legume coapte

Legumele se spala, se curata si se taie bucati potrivite. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h
Salate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

59 min

25 voturi

Ingrediente

  • ½ kg ceapa
  • maioneza dintr-un galbenus,
  • doua foi de dafin,
  • 4-5 linguri otet
  • cinci-sase boabe de piper negru
  • o lingura de delikat
  • o lingura de smintina
  • o lingura de mustar extra dulce
  • Ptr chiftelute:
  • Din ½ kg carne tocata amestec porc cu vita
  • 2-3 felii de paine inmuiate in apa
  • 1 ou
  • sare
  • delikat piper usturoi,
  • Faina
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Salate reci
Icre de fasole

Icre de fasole

Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Salata de cruditati cu sfecla rosie si oua

Salata de cruditati cu sfecla rosie si oua

O salata perfecta pentru un inceput racoros de primavera . Este o salata gustoasa si satioasa . Salata verde si valeriana le spalam

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate