In oala mixerului se freaca bine untul cu zaharul si sarea pana devine o crema spumoasa, se adauga ouale si se freaca in continuare, se adauga faina amestecata cu praful de copt si deasemeni pireului de banane i se adauga scortisoara. Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de pergament se unge cu putin ulei si se toarna compozitia in tava si se orneaza cu bucati de nuca pecan; cui ii place poate adauga si in compozitia checului bucatele de nuca. Se da la copt la cuptorul incalzit dinainte la 170 de grade ptr 35 de minute sau pana verificarea cu scobitoarea iese uscata. Se lasa sa se raceasca putin si facem siropul.
Intr-o craticioara incalzim lichiorul adaugam 100 gr de zahar amestecam ca zaharul sa se dizolve si mai lasam 2 minute pe foc pana ce incepe sa fiarba. Scoatem checul din tava si punem pe un platou mai adanc si turnam siropul peste chec lasandu-l sa absoarba tot lichidul.
Se lasa cateva ore dupa care se poate servi. Este ceva aparte combinatia dintre banane, pecan si amareto este minunata.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii