autor:

autor

» » Prajituri

Chec pufos

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
5 oua, 2-2,5 cani lapte, esenta de rom, 2-3 pliculete de zahar vanilat, un varf cutit de sare, 1 pahar ulei, zahar 1-1.5 cana, scortiosara, 2-3 linguri cacao, faina cat cuprinde, 2-3 pliculete de praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

118 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar, cu mixerul.


Se adauga mixand continuu si esenta cu vanilie. Cand compozitia devine cremoasa, ca o spuma, se adauga uleiul cate putin, si, dupa incorporarea lui, si laptele si faina amestecata cu praful de copt, cat cuprinde.


Separat, se bat tot cu mixerul la viteza mai mare albusurile, cu un varf de cutit de sare si zahar, nu neaparat pudra, ci si tos, dar va trebui sa se mixeze mai mult. Compozitia trebuie sa fie foarte tare, exact ca la bezea.


Se incorporeaza cele doua compozitii, amestecand doar de sus in jos, cu lingura de lemn, sa dea consistenta aluatului.


Se amesteca doar de sus in jos si nu cu mixerul.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    bggt (Bucatar) , 24 octombrie 2011

    A inversat albusurile cu galbenusurile.

  • Fara foto

    Sorina , 30 martie 2010

    Nu e delicioasa reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    A cui o fi reteta, contine la ingrediente: 2-2,5 cani lapte sau 1-1,5 cani zahar, pai ori... ori...

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

118 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 2-2,5 cani lapte
  • esenta de rom
  • 2-3 pliculete de zahar vanilat
  • un varf cutit de sare
  • 1 pahar ulei
  • zahar 1-1.5 cana
  • scortiosara
  • 2-3 linguri cacao
  • faina cat cuprinde
  • 2-3 pliculete de praf de copt

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

289 voturi    22 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

bggt (Bucatar)

A inversat albusurile cu galbenusurile.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri