Chiftele cu sos de ciuperci(Almondegas com cogumelos)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chiftele cu sos de ciuperci(Almondegas com cogumelos)

Ingrediente

  • 400gr.carne macinata de porc sau vita
  • 200gr ciuperci
  • pesmet
  • 1ou
  • 50gr.unt culinar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6 linguri vin alb
  • 6 linguri smantana
  • 100ml apa +1 cub knorr sau vegeta dupa gust
  • 1 lingurita mustar
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare si piper.Pt.salata:1 rosie
  • 1 castravete mic
  • jumate de ceapa.

Mod de preparare

Ciupercile se spala,se usuca si se taie felii.Amesteca carnea cu oul batut,pesmet,mustar,sucul de lamaie,verdeata,sare si piper.Amesteca bine,pune pesmet dupa plac.Formeaza chiftelele si frigele in unt si ulei de masline,scoate pe o hartie absorvanta.In acelasi ulei(poti sa mai pui putin ulei daca e nevoie) caleste ciupercile,adauga vinul,apa,smantana si lasa sa fiarba.Condimenteaza cu piper,adauga din nou chiftelele si lasa sa fiarba pana se ingroasa sosul.Se servesc calde,peste se pune verdeata,cu cartofi pure sau spaghete.Am servit cu o salata taraneasca,am tocat rosia,ceapa si castravetele in bucatele,sare,ulei de masline si otet,se poate toca si ardei....vara pun si paine cubulete si gheata!Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise