autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Chiftele marinate

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
1/4 carne,, 50 g franzela, , 50 g ceapa, , 3 catei usturoi, , 250 ml suc de rosii,, o foaie de dafin,, faina, , untdelemn, , marar, , piper, , ienibahar, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

131 voturi

Mod de preparare

Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si bine stoarsa inpumni, cu ceapa taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn si usturoiul taiat marunt. La tocatura se adauga oul crud, 1/2 lingurita cu sare fina, un varf ascutit cu piper, o lingurita cu varf de marar sau patrunjel taiat marunt si se amesteca bine.


Se ia cite o lingurita cu varf din compozitie, se pune pe o foaie de nailon, presarata cu o lingurita cu varf de faina, se trece bine prin faina si i se da forma rotunda de bila.


Se asaza una linga alta, pe foaia de nailon;vor rezulta 14-15 bucati.


Se unge bine cu 2 linguri de untdelemn, o cratita de 1 1/2 l, se asaza in ea chiftele (bilele) neinghesuite, una linga alta care, apoi, se stropesc bine cu 3 linguri de untdelemn si se dau la cuptor descoperite, 30-40 minute, la foc moderat, ca sa nu se friga si sa se rumeneasca putin la suprafata.


Dupa aceea, sucul de rosii se dilueaza ca sa fie potrivit de acru si se toarna peste chiftele, cit sa le cuprinda. Chiftelele se ridica putin cu varful cutitului ca sa se desprinda de cratita si ca sosul sa intre si sub ele. In sos se adauga o foaie de dafin, un varf de cutit cu ienibahar, marar sau patrunjel atiat marunt si sare, dupa gust.


Se lasa la cuptor 15 minute, ca sa se formeze sosul si sa se ridice untdelemnul.


Se servesc calde cu piure de cartofi.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Chiftele Marinate

Puneti carnea tocata, usturoiul pisat, oul sare si piper intr-un castron. Se scurge painea si

13 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Spaghete cu chiftele marinate

Atunci cand va raman chiftele, puteti sa pregatiti alta masa cu acestea, facandu-le un sos si constituind

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    ICE (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Pentru cei/cele interesati/te: Chiftelutele marinate se fac cu sos de tomate, in care se adauga OTET, putin ulei si condimente. In sosul format se fierb chiftelele. Doar in acest fel, devin marinate. :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

131 voturi

Ingrediente

  • 1/4 carne,
  • 50 g franzela
  • 50 g ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 250 ml suc de rosii,
  • o foaie de dafin,
  • faina
  • untdelemn
  • marar
  • piper
  • ienibahar
  • sare.

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

ICE (Chef de cuisine)

Pentru cei/cele interesati/te: Chiftelutele marinate se fac cu sos de tomate, in care se adauga OTET, putin ulei si condimente. In sosul format se fierb chiftelele. Doar in acest fel, devin marinate. :)



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Amestec mexican cu pui

Amestec mexican cu pui

Calim ceapa tocata, adaugam in continuare ardeiul cubulete, carnea și apoi legumele. Urmeaza condimentele și apa cat sa acopere ciocanelele.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ostropel cu cocos de tara

Ostropel cu cocos de tara

Deoarece carne de pasare de casa fierbe mai greu. Eu portionez cocos/gaina , spal carnea bine si o pun la fiert aproape 1 si 30 minute.

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne