autor:

Andreea Constantina Manciu

» » Aperitive cu carne

CHIFTELUTE

Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1.Paine este inmuiata in apa si se formeaza niste rotunduri.


2.


Se pune carnea intr-un castron si adaugam peste aceasta 3 oua, mararul tocat marunt, ceapa si usturoiul tocat marunt, delicat, sare, piper si painea inmuiata.


4.


Se amesteca foarte bine si din carne se formeaza chiftelutele.Pentru a le da mai usor forma, se va uda mana cu apa.


5.


Se prajesc in ulei incins.

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine):

    f bune dar n-am pus delicat

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine):

    Bune si cu usturoi-capaţână, cu mai multi cartofi. Eu le-am copt în cuptor, în tavă unsă bine cu ulei. Scapi de mirosul de prăjeală. Le întorci o dată. Sunt si mai dietetice, cu mai puţină grăsime.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Eu pun si un cartof,un morcov,usturoi capatana (pisat) si chilli.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Mereuta , 26 iunie 2013

    reteta este gista.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

    Ce frumoase sunt! Cam la fel este si reteta mea, cu diferenta ca nu pun intotdeauna marar.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 iunie 2011

    Sunt foarte bune prajite la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt (sunt dietetice ).

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Sunt foarte bune.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Foarte apetisante chiftelutele voastre...

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Multumesc pentru sfat!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Andreea incearca sa pui si un cartof crud macinat sa vezi ce pufoase vor fi !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

40 voturi

Ingrediente

  • - un kilogram si jumatate de carne tocata amestec: porc cu vita
  • - jumatate de paine
  • - 3 oua
  • - o legatura de marar tocata marunt
  • - jumatate de legatura de ceapa verde
  • - jumate de legatura de usturoi verde
  • - delicat
  • - sare
  • - piper
  • - ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Andreea Constantina Manciu

PUI CU VIN

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste 2.Peste

23 voturi    23 comentarii
1h 45 min
Fripturi

FRIPTURA DE MIEL LA CUPTOR

Se spala carnea, se cresteaza putin si in acele crestaturi punem usturoi.Se adauga apa, piper boabe,

37 voturi    25 comentarii
2h
Retete de Pasti

PUI CU MIERE SI PORTOCALE LA CUPTOR - RETETA TESTATA

1. Se spala puiul, se curata si se taie in bucati. Se condimenteaza bine, se unge cu miere si se

19 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Elena Mereuta

reteta este gista.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Aripile spalate si scurse se portioneaza si se condimenteaza usor (pentru ca sosul este destul de condimentat). Intr-o farfurie punem

6 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Chiftele de pui

Chiftele de pui

Am tocat cu robotul carnea de pui si am amestecat-o cu usturoiul zdrobit, 2 oua, sare, piper, oregano si putina boia. Am omogenizat

1 vot    2 comentarii
1h
Aperitive cu carne