autor:

adriana gherman

» » , Borsuri si Ciorbe, Torturi

Ciorba a la grec

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
- 700 g carne de pui, - 3 morcovi mijlocii, - 1 radacina de patrunjel, - 1 telina mica, - 1 ceapa, - 1/2 pahar de orez, - 1 zeama stoarsa de la o lamaie, - 3 galbenusuri, - 300 g smantana, - 2 linguri de ulei, - sare, - piper, - frunze de patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

94 voturi

Mod de preparare

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .


Se adauga ceapa taiata marunt. Cand carnea s-a fiert se scoate, se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie bucatele si se pune din nou in oala.


Zarzavatul se curata, se toaca marunt si se taie cubulete, se pune intr-o tigaie cu ulei si se soteaza pana se inmoaie; se adauga in oala cu supa si se mai fierb 10 minute.


Intre timp se spala orezul si se adauga in oala cu ciorba.


Se fierb toate aproximativ 10 minut, dupa care se ia oala de pe foc .


Se separa ouale, albusurile se pun deoparte (se vor folosi la alt preparat), iar galbenusurile se bat cu zeama de lamaie si smantana; se adauga 3 polonice de ciorba din oala; amestecul de galbenusuri se va subtia si, mai important, se va aduce aproximativ la aceeasi temperatura cu restul ciorbei , lucru foarte important pentru a nu se taia amestecul de galbenusuri cand se va turna in oala cu ciorba.


Se pune oala cu ciorba pe foc moale si se mai lasa 2-3 minute, dar fara sa clocoteasca, numai pentru a se lega ouale.


Se potriveste de sare si piper. Deasupra se presara patrunjel tocat marunt.


In farfurie se poate servi cu cate o felie de lamaie .
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de curcan a'la grec ! Un deliciu !!!

Aripile si cioacanelele se spala si se pun la fiert cu 3-4 l de apasi sare.Se spumeaza. Se spala

31 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui a  la grec

Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa taiate cubulete si telina

109 voturi    11 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ciprian Balan , 07 decembrie 2013

    este buna

  • Fara foto

    Stefan Sarba , 15 noiembrie 2013

    este o delicatesa!

  • Fara foto

    amic , 09 octombrie 2013

    aş inversa momentul introducerii in supă a orezului şi legumelor. 10 minute pentru fierbera orezului mi se par puţine.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

      BUNATATE! !!

    • Fara foto

      Stefan Sarba , 07 octombrie 2013

      la noi in familie cand se prepara ceva deosebit se spune:"se poate manca" in ideia ca bucatarul sa nu se umfle in pene.....PSin cazul ciorbei pezentate:"se poate manca"

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 august 2012

      Imi place tare mult...

    • adriana gherman

      adriana gherman (Chef de cuisine) , 12 august 2010

      nu-i nici o suparare. si mie mi se intampla sa urmez intocmai o reteta si sa nu-mi iasa . de vina, spun eu, sunt ingredientele pe care le folosim. in acest caz - smantana , care este cateodata ori prea grasa ori iaurt . o zi buna!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      o bunatate

    • Fara foto

      MNK , 12 iunie 2010

      poate din cauza smantanii (data trecuta am cumparat de la tarani) dar mie nu prea mi a iesit aceasta ciorba a la grec...am facut acum 4 sapt sa zic, dupa alta reteta, si a fost un deliciu....nu stiu a cui e vina....a smantanii sau a acestei retete(precizez ca am facut intocmai dupa cum scrie mai sus). ACUM NU TE SUPERI ! ;)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Arata super bine...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

94 voturi

Ingrediente

  • - 700 g carne de pui
  • - 3 morcovi mijlocii
  • - 1 radacina de patrunjel
  • - 1 telina mica
  • - 1 ceapa
  • - 1/2 pahar de orez
  • - 1 zeama stoarsa de la o lamaie
  • - 3 galbenusuri
  • - 300 g smantana
  • - 2 linguri de ulei
  • - sare
  • - piper
  • - frunze de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman

Chiftelute din carne

Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata pentru o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura

56 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza

237 voturi    39 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Muffins Manhattan

Mai întâi se prepară aluatul sfărâmicios amestecând cu degetele toate ingredientele

2 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

amic

aş inversa momentul introducerii in supă a orezului şi legumelor. 10 minute pentru fierbera orezului mi se par puţine.



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort cu piscoturi, iaurt si fructe

Tort cu piscoturi, iaurt si fructe

Tort cu pişcoturi, iaurt şi fructe. Dacă nu ai timp sau ai altă variantă pentru zile de duminica decât acest tort cu pişcoturi,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort caramel

Tort caramel

Se macina nucile la masina de cafea si se lasa cateva bucati mai mici. Se pun stafidele la hidratat in esenta de rom amestecata cu cognac.Se

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi