autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba ardeleneasca de perisoare

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), morcovii si patrunjelul taiati rondele.


Se stinge cu apa rece si apoi se pun oasele de porc (cu putina carne pe ele) impreuna cu telina taiata in cubulete mici. Cind sint fierte pe jumatate, se fac perisoare mici din carnea tocata combinata cu ou, sare, piper, un pic de vegeta si un pic de orez. Cind perisoarele sint fierte, se pune zeama de varza sau borsul(dupa gust) si se mai lasa sa fiarba cca. 15 minute.


Se ia de pe foc si se pune leusteanul tocat marunt.


Se serveste ca atare sau cu smintina

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lili Soare , 16 ianuarie 2014

    pofta buna fb

  • Fara foto

    Bogdan Gelu , 06 ianuarie 2014

    pofta buna fb

  • Fara foto

    Stelica Radu , 31 decembrie 2013

    pofta buna fb

    • Fara foto

      Constantin Eugen , 31 decembrie 2013

      Cea mai buna reteta

    • Fara foto

      Gheorghe Dobrota , 27 decembrie 2013

      minunata

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

      Cu zeama de varza sau bors e foarte buna

    • Fara foto

      Proca Constanta , 27 noiembrie 2013

      Cu zeama de varza sau bors e foarte buna

    • Fara foto

      Gheorghita Zaharia , 06 noiembrie 2013

      se poate acrii si cu bors?eu ador borsul în ciorbe.

    • Fara foto

      Verman Vladimir , 06 august 2013

      Ciorba ardeleneasca see you bors? Miram-as.Oricum intentia-i buna.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2009

      Ciorba se poate drege cu un galbenus de ou amestecat cu smantana si un polonic ciorba fierbinte...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

59 voturi

Ingrediente

  • oase porc
  • carne tocata porc si vita
  • ou
  • ceapa
  • morcov
  • telina
  • patrunjel radacina
  • ardei gras rosu si verde
  • morcov
  • zeama de varza sau bors
  • smintina
  • leustean

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2124 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Cu zeama de varza sau bors e foarte buna

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu cartofi

Ciorba de perisoare cu cartofi

Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata

Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata

Scarita se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu putina sare.Intre timp curatam morcovul si ceapa si le taiem marunt apoi le

10 voturi    9 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe