festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba ardeleneasca de perisoare

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), morcovii si patrunjelul taiati rondele.


Se stinge cu apa rece si apoi se pun oasele de porc (cu putina carne pe ele) impreuna cu telina taiata in cubulete mici. Cind sint fierte pe jumatate, se fac perisoare mici din carnea tocata combinata cu ou, sare, piper, un pic de vegeta si un pic de orez. Cind perisoarele sint fierte, se pune zeama de varza sau borsul(dupa gust) si se mai lasa sa fiarba cca. 15 minute.


Se ia de pe foc si se pune leusteanul tocat marunt.


Se serveste ca atare sau cu smintina

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lili Soare , 16 ianuarie 2014

    pofta buna fb

  • Fara foto

    Bogdan Gelu , 06 ianuarie 2014

    Cea mai buna ciorba si care o faceai tu cand erai.... cu mine era ciorba de pule si mandule......cu bors....

  • Fara foto

    Stelica Radu , 31 decembrie 2013

    Genule, buna ...buna....dar numai doua????????

    • Fara foto

      Constantin Eugen , 31 decembrie 2013

      Cea mai buna reteta

    • Fara foto

      Gheorghe Dobrota , 27 decembrie 2013

      minunata

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

      Cu zeama de varza sau bors e foarte buna

    • Fara foto

      Proca Constanta , 27 noiembrie 2013

      Cu zeama de varza sau bors e foarte buna

    • Fara foto

      Gheorghita Zaharia , 06 noiembrie 2013

      se poate acrii si cu bors?eu ador borsul în ciorbe.

    • Fara foto

      Verman Vladimir , 06 august 2013

      Ciorba ardeleneasca see you bors? Miram-as.Oricum intentia-i buna.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2009

      Ciorba se poate drege cu un galbenus de ou amestecat cu smantana si un polonic ciorba fierbinte...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

59 voturi

Ingrediente

  • oase porc
  • carne tocata porc si vita
  • ou
  • ceapa
  • morcov
  • telina
  • patrunjel radacina
  • ardei gras rosu si verde
  • morcov
  • zeama de varza sau bors
  • smintina
  • leustean

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

4 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Lili Soare

pofta buna fb

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile de sus. Daca partea de la baza a sparanghelului

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bors de cocos

Bors de cocos

Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat. Il spalam

1 vot    3 comentarii
2h 20 min
Borsuri si Ciorbe