autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba ardeleneasca de perisoare

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
oase porc, carne tocata porc si vita, ou, ceapa, morcov, telina, patrunjel radacina, ardei gras rosu si verde, morcov, zeama de varza sau bors, smintina, leustean

Dificultate: Redusa Timp: 2h

59 voturi

Mod de preparare

Se caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), morcovii si patrunjelul taiati rondele.


Se stinge cu apa rece si apoi se pun oasele de porc (cu putina carne pe ele) impreuna cu telina taiata in cubulete mici. Cind sint fierte pe jumatate, se fac perisoare mici din carnea tocata combinata cu ou, sare, piper, un pic de vegeta si un pic de orez. Cind perisoarele sint fierte, se pune zeama de varza sau borsul(dupa gust) si se mai lasa sa fiarba cca. 15 minute.


Se ia de pe foc si se pune leusteanul tocat marunt.


Se serveste ca atare sau cu smintina

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lili Soare , 16 ianuarie 2014

    pofta buna fb

  • Fara foto

    Bogdan Gelu , 06 ianuarie 2014

    pofta buna fb

  • Fara foto

    Stelica Radu , 31 decembrie 2013

    pofta buna fb

    • Fara foto

      Constantin Eugen , 31 decembrie 2013

      Cea mai buna reteta

    • Fara foto

      Gheorghe Dobrota , 27 decembrie 2013

      minunata

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

      Cu zeama de varza sau bors e foarte buna

    • Fara foto

      Proca Constanta , 27 noiembrie 2013

      Cu zeama de varza sau bors e foarte buna

    • Fara foto

      Gheorghita Zaharia , 06 noiembrie 2013

      se poate acrii si cu bors?eu ador borsul în ciorbe.

    • Fara foto

      Verman Vladimir , 06 august 2013

      Ciorba ardeleneasca see you bors? Miram-as.Oricum intentia-i buna.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2009

      Ciorba se poate drege cu un galbenus de ou amestecat cu smantana si un polonic ciorba fierbinte...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

59 voturi

Ingrediente

  • oase porc
  • carne tocata porc si vita
  • ou
  • ceapa
  • morcov
  • telina
  • patrunjel radacina
  • ardei gras rosu si verde
  • morcov
  • zeama de varza sau bors
  • smintina
  • leustean

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2125 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Cu zeama de varza sau bors e foarte buna



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume

Ciorbita de legume

Zarzavatul si legumele se toaca bucati medii . Mai intai se pun la fiert radacinoasele (telina, ceapa, morcovii, postarnacul).Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare. Peste carnea

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe