autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de cartofi cu sfecla rosie si tarhon

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Sfecla,morcovul,telina se spala,se curata de coaja,se rade pe razatoarea mare si se pun la fiert in apa rece cu sare impreuna cu ceapa curatata,spalata ,tocata marunt si ardeiul gras taiat cubulete... Cand sunt aproape fierte se adauga cartofii taiati cubulete,usturoiul tocat marunt pentru aroma si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand zarzavatul si cartofii au fiert se toarna borsul fiert in prealabil,se potriveste de sare,piper si se lasa sa mai dea in 2-3 clocote.Dupa ce se opreste focul se adauga tarhonul verde ...


Cine doreste poate drege ciorba cu 1-2 oua batute si smantana...

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

    Multumesc mult...

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    ce bunatate!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2011

    Va multumesc mult...

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

      Ciorba asta o facea bunica mea cand eram copil.Si uite asa am devenit nostalgica.Trebuie incercata*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Va multumesc...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

      Cred ca este tare buna si gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Va multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      O bunatate in orice anotimp !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O ciorba tare gustoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Multumesc si spor la treaba...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      trebuie sa fac si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Multumesc...Este tare buna,spor la treaba...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Multumesc este intr-adevar usoara ,gustoasa si sanatoasa...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Cred ca este foarte buna.Mi-ai dat o idee!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Foarte gustoasa si in acelasi timp sanatoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • o sfecla mica
  • un morcov
  • 4-5 feliute de telina
  • 1-2 buc ardei gras
  • o ceapa
  • un catel de usturoi pentru aroma
  • tarhon verde
  • sare,piper dupa gust
  • Optional se poate drege ciorba cu 1 - 2 oua batute si smantana.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

8 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

39 voturi    47 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura se curata si se dau prin razatoarea

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

4 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe