autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de cartofi cu sfecla rosie si tarhon

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 februarie 2010

Ingrediente
o sfecla mica, un morcov, 4-5 feliute de telina, 1-2 buc ardei gras, o ceapa, un catel de usturoi pentru aroma, tarhon verde, sare,piper dupa gust, , Optional se poate drege ciorba cu 1 - 2 oua batute si smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Sfecla,morcovul,telina se spala,se curata de coaja,se rade pe razatoarea mare si se pun la fiert in apa rece cu sare impreuna cu ceapa curatata,spalata ,tocata marunt si ardeiul gras taiat cubulete... Cand sunt aproape fierte se adauga cartofii taiati cubulete,usturoiul tocat marunt pentru aroma si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand zarzavatul si cartofii au fiert se toarna borsul fiert in prealabil,se potriveste de sare,piper si se lasa sa mai dea in 2-3 clocote.Dupa ce se opreste focul se adauga tarhonul verde ...


Cine doreste poate drege ciorba cu 1-2 oua batute si smantana...
-->
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul

5 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole alba de post

Curatam fasolea si o punem in apa cu o seara inainte de a o fierbe,pentru a face ciorba.A doua zi

12 voturi    13 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

    Multumesc mult...

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    ce bunatate!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2011

    Va multumesc mult...

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

      Ciorba asta o facea bunica mea cand eram copil.Si uite asa am devenit nostalgica.Trebuie incercata*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Va multumesc...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

      Cred ca este tare buna si gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Va multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      O bunatate in orice anotimp !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O ciorba tare gustoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Multumesc si spor la treaba...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      trebuie sa fac si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Multumesc...Este tare buna,spor la treaba...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Multumesc este intr-adevar usoara ,gustoasa si sanatoasa...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Cred ca este foarte buna.Mi-ai dat o idee!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Foarte gustoasa si in acelasi timp sanatoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • o sfecla mica
  • un morcov
  • 4-5 feliute de telina
  • 1-2 buc ardei gras
  • o ceapa
  • un catel de usturoi pentru aroma
  • tarhon verde
  • sare,piper dupa gust
  • Optional se poate drege ciorba cu 1 - 2 oua batute si smantana.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline

5 voturi    12 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe