autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de dovlecei

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Dovleceii curatati de coaja se taie in bucati mici si se pun la fiert cu apa rece, ceapa taiata marunt si sare, iar cind sint aproape fierti, se adauga rosiile felii, ardeiul, ceapa verde taiata marunt si verdeata.


Se poate servi cu ou, smintina si zeama de lamiie

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    interesant,merita incercata

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Pentru incepatori/incepatoare: -Ordinea este aceasta: ceapa taiata marunt se pune la fiert in apa rece cu sare, ceapa verde taiata,apoi ardeiul, dupa ce acestea sunt fierte se pun dovleceii curatati de coaja si taiati in bucati mici, urmeaza rosiile- felii numai cand dovleceii sunt aproape fierti si la final verdeata.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

15 voturi

Ingrediente

  • 6-8 dovlecei tineri
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • 2 cepe
  • 4 legaturi ceapa verde
  • 4 rosii
  • 4 ardei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam

8 voturi    3 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

26 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe