autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de dovlecei

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
6-8 dovlecei tineri, 2 legaturi patrunjel, 2 legaturi marar, 2 cepe, 4 legaturi ceapa verde, 4 rosii, 4 ardei

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

15 voturi

Mod de preparare

Dovleceii curatati de coaja se taie in bucati mici si se pun la fiert cu apa rece, ceapa taiata marunt si sare, iar cind sint aproape fierti, se adauga rosiile felii, ardeiul, ceapa verde taiata marunt si verdeata.


Se poate servi cu ou, smintina si zeama de lamiie

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    interesant,merita incercata

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Pentru incepatori/incepatoare: -Ordinea este aceasta: ceapa taiata marunt se pune la fiert in apa rece cu sare, ceapa verde taiata,apoi ardeiul, dupa ce acestea sunt fierte se pun dovleceii curatati de coaja si taiati in bucati mici, urmeaza rosiile- felii numai cand dovleceii sunt aproape fierti si la final verdeata.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

15 voturi

Ingrediente

  • 6-8 dovlecei tineri
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • 2 cepe
  • 4 legaturi ceapa verde
  • 4 rosii
  • 4 ardei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2124 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de primavara

Bors de primavara

In oala cu ulei se calesc ceapa, ardeiul gras si tija de telina taiate cubulete, se adauga morcovul si dovlecelul rase, cartofii curatati,

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume

Ciorba de legume

Cartofii si dovlecelul ii curatam de coaja apoi ii taiem cuburi potrivite. Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mare. Ceapa,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe