autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de leurda

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Leurda de spala si se rup frunzele in doua.


Intr-o cratita se incinge putin ulei se sparge peste el un ou, se invarte repede cu lingura de lemn pina se intareste oul si se adauga apa necesara ciorbei.


Punem leurda sa fiarba in apa cu ou, potrivim gustul de vegeta.


La sfarsit adaugam mararul verde tocat, stingem focul si adaugam si laptele batul in ciorba.


Cine doreste poate adauga smantana in ciorba.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2014

    Eu nu pun leustean....doar marar verde !

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 06 aprilie 2014

    Eu nu pun leustean....doar marar verde !

  • Fara foto

    Ilie Giurca , 05 aprilie 2014

    ai uitat de leustean

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 28 martie 2014

      Uite aici o alta varianta : http://www.gustos.ro/retete-culinare/ciorba-de-leurda-cu-ochiuri-romanesti.html

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 28 martie 2014

      Pui atata apa cata ciorba vrei sa faci...3-4 l !

    • Fara foto

      Sorin Coserea , 27 martie 2014

      am facut-o , acum am terminat-o

    • Fara foto

      Sorin Coserea , 27 martie 2014

      apa cita?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      sanatoasa si gustoasa!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Foarte buna, arata bine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Gustoasa si sanatoasa ciorbica ta...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Eu as lua-o de la Dana, din America :) Adevarul e ca tare as gusta din ciorba lui Sidy!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Sidy, de unde luam leurda, de la piata sau de la Dana din America? Recunosc ca arata fain si tare ma tenteaza o reteta, e rapida si plina de sanatate.

    • Fara foto

      Crasovan Ruja (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Buna reteta in aceasta perioada mai ales pentru cei carora le place leurda care acum se gaseste foarte usor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 400 g leurda
  • 300 ml iaurt sau lapte batut
  • 1 ou
  • vegeta
  • marar verde
  • ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

Supa de verzisoare de Bruxelles cu cascaval si crutoane

Verzisoarele se spala bine ( pot fi proaspete sau congelate) iar daca sunt mai maricele se taie in

1 vot    1 comentariu
50 min
Supe de legume

Sidy (Chef de cuisine)

Eu nu pun leustean....doar marar verde !

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

24 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe