autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de leurda

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
400 g leurda, 300 ml iaurt sau lapte batut, 1 ou, vegeta, marar verde, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Leurda de spala si se rup frunzele in doua.


Intr-o cratita se incinge putin ulei se sparge peste el un ou, se invarte repede cu lingura de lemn pina se intareste oul si se adauga apa necesara ciorbei.


Punem leurda sa fiarba in apa cu ou, potrivim gustul de vegeta.


La sfarsit adaugam mararul verde tocat, stingem focul si adaugam si laptele batul in ciorba.


Cine doreste poate adauga smantana in ciorba.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de leurda -de post

Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc in putin ulei pentru a da o culoare

9 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de leurda cu ochiuri romanesti

Curatam leurda si ii rupem coditele , apoi o spalam bine si o scurgem. Punem supa de carne in oala

2 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2014

    Eu nu pun leustean....doar marar verde !

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 06 aprilie 2014

    Eu nu pun leustean....doar marar verde !

  • Fara foto

    Ilie Giurca , 05 aprilie 2014

    ai uitat de leustean

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 28 martie 2014

      Eu nu pun leustean....doar marar verde !

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 28 martie 2014

      Eu nu pun leustean....doar marar verde !

    • Fara foto

      Sorin Coserea , 27 martie 2014

      Eu nu pun leustean....doar marar verde !

    • Fara foto

      Sorin Coserea , 27 martie 2014

      apa cita?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      sanatoasa si gustoasa!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Foarte buna, arata bine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Gustoasa si sanatoasa ciorbica ta...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Eu as lua-o de la Dana, din America :) Adevarul e ca tare as gusta din ciorba lui Sidy!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Sidy, de unde luam leurda, de la piata sau de la Dana din America? Recunosc ca arata fain si tare ma tenteaza o reteta, e rapida si plina de sanatate.

    • Fara foto

      Crasovan Ruja (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Buna reteta in aceasta perioada mai ales pentru cei carora le place leurda care acum se gaseste foarte usor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 400 g leurda
  • 300 ml iaurt sau lapte batut
  • 1 ou
  • vegeta
  • marar verde
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Purcelus

Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu gauri mici. Cele 4-5 oua le punem la fiert in apa cu

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Gulas(gulyas) de miel la ceaun

Curatam toate legumele si le taiem marunt. Carnea o portionam si o spalam bine, apoi o lasam la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Clisa (slanina) fripta si pita picurata

Pe vremuri se iesea la iarba verde pentru clisa fripta si pita cu ceapa,picurata, alaturi de un pahar,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

Sidy (Chef de cuisine)

Eu nu pun leustean....doar marar verde !



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Lemonato supa vitel

Lemonato supa vitel

Lemonato ( supa vitel cu lamaie) reteta greceasca Fierbem carnea ( eu o fierb de seara). Curatam morcovii si taiem in patru. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete

Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete

Am ales ca ciorba, cea de miel fiind Sarbatorile Pascale! La ciorba de miel vom folosi, oasele pulpelor, pieptul si gitul.Eu am folosit

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe