festivalul blogurilor gustoase

autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de leurda

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Leurda de spala si se rup frunzele in doua.


Intr-o cratita se incinge putin ulei se sparge peste el un ou, se invarte repede cu lingura de lemn pina se intareste oul si se adauga apa necesara ciorbei.


Punem leurda sa fiarba in apa cu ou, potrivim gustul de vegeta.


La sfarsit adaugam mararul verde tocat, stingem focul si adaugam si laptele batul in ciorba.


Cine doreste poate adauga smantana in ciorba.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2014

    Eu nu pun leustean....doar marar verde !

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 06 aprilie 2014

    Eu nu pun leustean....doar marar verde !

  • Fara foto

    Ilie Giurca , 05 aprilie 2014

    ai uitat de leustean

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 28 martie 2014

      Uite aici o alta varianta : http://www.gustos.ro/retete-culinare/ciorba-de-leurda-cu-ochiuri-romanesti.html

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 28 martie 2014

      Pui atata apa cata ciorba vrei sa faci...3-4 l !

    • Fara foto

      Sorin Coserea , 27 martie 2014

      am facut-o , acum am terminat-o

    • Fara foto

      Sorin Coserea , 27 martie 2014

      apa cita?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      sanatoasa si gustoasa!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Foarte buna, arata bine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Gustoasa si sanatoasa ciorbica ta...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Eu as lua-o de la Dana, din America :) Adevarul e ca tare as gusta din ciorba lui Sidy!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Sidy, de unde luam leurda, de la piata sau de la Dana din America? Recunosc ca arata fain si tare ma tenteaza o reteta, e rapida si plina de sanatate.

    • Fara foto

      Crasovan Ruja (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Buna reteta in aceasta perioada mai ales pentru cei carora le place leurda care acum se gaseste foarte usor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 400 g leurda
  • 300 ml iaurt sau lapte batut
  • 1 ou
  • vegeta
  • marar verde
  • ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate. Dupe

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa

Pieptul de pui il filetam si il dam cu Chili Piper de cayenne si sare.Il lasam la rece 30 de minute

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi

Supa de morcovi cu ghimbir

Curatam toate legumele, le spalam si le sterge, cu un prosop de hartie. Ceapa am lasat-o intreaga

2 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume

Sidy (Chef de cuisine)

Eu nu pun leustean....doar marar verde !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile de sus. Daca partea de la baza a sparanghelului

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bors de cocos

Bors de cocos

Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat. Il spalam

1 vot    3 comentarii
2h 20 min
Borsuri si Ciorbe