autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de leurda

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
400 g leurda, 300 ml iaurt sau lapte batut, 1 ou, vegeta, marar verde, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Leurda de spala si se rup frunzele in doua.


Intr-o cratita se incinge putin ulei se sparge peste el un ou, se invarte repede cu lingura de lemn pina se intareste oul si se adauga apa necesara ciorbei.


Punem leurda sa fiarba in apa cu ou, potrivim gustul de vegeta.


La sfarsit adaugam mararul verde tocat, stingem focul si adaugam si laptele batul in ciorba.


Cine doreste poate adauga smantana in ciorba.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de leurda cu ochiuri romanesti

Curatam leurda si ii rupem coditele , apoi o spalam bine si o scurgem. Punem supa de carne in oala

2 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de leurda -de post

Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc in putin ulei pentru a da o culoare

9 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2014

    Eu nu pun leustean....doar marar verde !

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 06 aprilie 2014

    Eu nu pun leustean....doar marar verde !

  • Fara foto

    Ilie Giurca , 05 aprilie 2014

    ai uitat de leustean

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 28 martie 2014

      Eu nu pun leustean....doar marar verde !

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 28 martie 2014

      Eu nu pun leustean....doar marar verde !

    • Fara foto

      Sorin Coserea , 27 martie 2014

      Eu nu pun leustean....doar marar verde !

    • Fara foto

      Sorin Coserea , 27 martie 2014

      apa cita?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      sanatoasa si gustoasa!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Foarte buna, arata bine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Gustoasa si sanatoasa ciorbica ta...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Eu as lua-o de la Dana, din America :) Adevarul e ca tare as gusta din ciorba lui Sidy!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Sidy, de unde luam leurda, de la piata sau de la Dana din America? Recunosc ca arata fain si tare ma tenteaza o reteta, e rapida si plina de sanatate.

    • Fara foto

      Crasovan Ruja (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Buna reteta in aceasta perioada mai ales pentru cei carora le place leurda care acum se gaseste foarte usor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 400 g leurda
  • 300 ml iaurt sau lapte batut
  • 1 ou
  • vegeta
  • marar verde
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Intinsoare bistriteana

Intr-un vas de tuci, topim untura, taiem ceapa cubuleţe şi o înăbuşim în untură. Taiem cubuleţe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Fazan cu sos vanatoresc

Intr-un vas de tuci topim zaharul ,la foc mic, avand grija sa nu se arda. Zarzavatul il tocam marunt

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Supa Ramen

Pieptul de pui il punem la fiert in apa cu sare, strangem spuma de deasupra. Curatam zarzavarul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne

Sidy (Chef de cuisine)

Eu nu pun leustean....doar marar verde !



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si se calesc. In ultimul timp, ca sa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Luscos ardelenesc

Luscos ardelenesc

Se scot coastele, iar carnea macra se taie cuburi. Se pune carnea la fiert impreuna cu crengutele de cimbru uscat. Se ia spuma de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe