CIORBA DE LOBODA

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
CIORBA DE LOBODA

Ingrediente

  • 5 legaturi loboda
  • 1 ceapa rosie
  • 3 morcovi
  • 1 cartof
  • 2 ardei grasi,unul verde si unul rosu
  • 1 telina radacina mica
  • 3-4 rosii decojite
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 l bors proaspat
  • 2 oua
  • 1 legatura leustean proaspat tocat

Mod de preparare

Se curata zarzavatul,se spala bine si se taie cubulete(eu am folosit robotul de bucatarie).Intr-o oala de 4 l se pun 2 linguri ulei,se adauga zarzavatul taiat si se caleste la foc cateva minute.Se adauga 2 l de apa,se potriveste se sare(cine prefera poate adauga si un cub concentrata de zarzavat),se lasa sa fiarba pana legumele sunt aproape gata,se adauga rosiile date pe razatoare si loboda taiata marunt si se lasa sa dea cateva clocote apoi se adauga borsul,se mai lasa pe foc 15 minute,apoi se bat cele 2 oua cu 2 linguri de apa si se toarna in fir subtire pentru a obtine zdrente de ou.Se opreste focul si se adauga leusteanul proaspat tocat.Se poate servi fierbinte,dar si rece, alaturi de un ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise