autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE MIEL CU MACRIS

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
1/2 carne de miel, cca 300 g frunze de macris, o ceapa de marime mijlocie, un galbenus, 100 ml smintina, 25 gorez, tarhon, leustean, patrunjel, sare., ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Carnea se pune in 2 l apa rece ,impreuna cu o ceapa taiata marunt si o lingurita rasa de sare si se fierbe circa 50 minute.Macrisul, numai frunzele, fara codite, se spala in 2-3 ape; apoi , se ia cite un manunchi si se taie in felii mai late.


Se adauga in ciorba si se lasa sa fiarba inca 30 minute.Macrisul are acreala lui naturala si gust foarte placut cu carne de miel.Odata cu macrisul se pune si orezul, ca ciorba sa fie mai deasa sau se pot face galuste din albus.Cind toate sint fierte, se sareaza dupa gust, si, daca este prea acra, se mai adauga putina apa.Cine doreste mai acru, se adauga dupa gust, zeama sau sare de lamiie.


Se ia de pe foc si se drege.Pentru aroma, se pun frunze de tarhon sau hasmatuch, leustean si patrunjel, sau din toate cite putin.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2011

    Cam asa o fac si eu si e tare gustoasa.... Pun un morcov razuit, in plus...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1/2 carne de miel
  • cca 300 g frunze de macris
  • o ceapa de marime mijlocie
  • un galbenus
  • 100 ml smintina
  • 25 gorez
  • tarhon
  • leustean
  • patrunjel
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2125 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Cam asa o fac si eu si e tare gustoasa.... Pun un morcov razuit, in plus...



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume

Ciorbita de legume

Zarzavatul si legumele se toaca bucati medii . Mai intai se pun la fiert radacinoasele (telina, ceapa, morcovii, postarnacul).Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare. Peste carnea

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe