autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE MIEL CU MACRIS

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
1/2 carne de miel, cca 300 g frunze de macris, o ceapa de marime mijlocie, un galbenus, 100 ml smintina, 25 gorez, tarhon, leustean, patrunjel, sare., ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Carnea se pune in 2 l apa rece ,impreuna cu o ceapa taiata marunt si o lingurita rasa de sare si se fierbe circa 50 minute.Macrisul, numai frunzele, fara codite, se spala in 2-3 ape; apoi , se ia cite un manunchi si se taie in felii mai late.


Se adauga in ciorba si se lasa sa fiarba inca 30 minute.Macrisul are acreala lui naturala si gust foarte placut cu carne de miel.Odata cu macrisul se pune si orezul, ca ciorba sa fie mai deasa sau se pot face galuste din albus.Cind toate sint fierte, se sareaza dupa gust, si, daca este prea acra, se mai adauga putina apa.Cine doreste mai acru, se adauga dupa gust, zeama sau sare de lamiie.


Se ia de pe foc si se drege.Pentru aroma, se pun frunze de tarhon sau hasmatuch, leustean si patrunjel, sau din toate cite putin.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de miel

Se pune carnea la fiert,se spumeaza.Se adauga 2 cepe uscate si morcov taiate marunt.Cand a fiert

10 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de cartofi cu iaurt si leustean

Se curata cartofii si se taie cubulete.Ardei se taie fasii subtiri apoi cibulete. Ceapa curatata

15 voturi    4 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2011

    Cam asa o fac si eu si e tare gustoasa.... Pun un morcov razuit, in plus...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 carne de miel
  • cca 300 g frunze de macris
  • o ceapa de marime mijlocie
  • un galbenus
  • 100 ml smintina
  • 25 gorez
  • tarhon
  • leustean
  • patrunjel
  • sare.

Raporteaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2126 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Cam asa o fac si eu si e tare gustoasa.... Pun un morcov razuit, in plus...



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu. Ceapa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si se calesc. In ultimul timp, ca sa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe