autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

ciorba de miel (reteta traditionala)

Autor: mia (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: mia (Bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 aprilie 2010

Ingrediente
cap de miel,, sira de spinare portionata,, o jumatate borjoc(plaman),, mate,, 2 legaturi ceapa verde, , 2 linguri orez,, leustean, , sare de lamaie sau bors dupa gust, bulion, sare dupa gust, un ou

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

40 voturi

Mod de preparare

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma cand da in fiert dupa care se


pune ceapa verde taiata marunt si se lasa sa fiarba.in alt vas se fierb matele dupa ce le-am despicat si spalat bine. plamanul se taie marunt si dupa ce l-am spalat bine turnam apa clocotita peste el, scurgem apa si il adaugam la ciorba, sa fiarba cu carnea.cand carnea este aproape fiarta adaugam sare dupa gust si orezul spalat.cand si orezul este aproape fiert adaugam bulionul, matele fierte separat si leusteanul, mai fierbem 10 min, la urma acrim dupa gust si adaugam oul batut bine. pofta buna!


m-am hotarat sa scriu aceasta reteta pt ca m-am uitat de curiozitate pe net si nu am gasit o reteta de ciorba de miel "adevarata". doamnelor la ciorba de miel nu exista morcov, pastarnac, patrunjel, etc.!
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de varza dulce, pe oase de porc

Punem oasele spalate intr-o oala (eu am folosit oala sub presiune)cu 5L apa rece, sare si cateva

12 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba cu zambet

Carnea se spala bine, se taie in bucati mici si se pune la fiert in apa rece cu sare. Separat, morcovul

3 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andrea Keleti Lapsanschi , 26 aprilie 2014

    Cu tot respectul dar ciorba prin definitia ei contine si niscai zarzavat cum zicea marele Radu Anton Roman.Sunt deacord sa-l contraziceti dupa ce ii gustati reteta intai.Dar gusturile nu se discuta....

  • Fara foto

    Mihai Dumitru , 30 mai 2013

    bineee! Ai dreptate! Pai ori este ciorba de miel, ori de zarzavat! Dupa reteta ta se mai simte si gustul mielului ceea ce este foarte important! inca o data felicitari!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

    Foarte ,foarte buna! Felicitari...asa o face si mama mea.

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

40 voturi

Ingrediente

  • cap de miel,
  • sira de spinare portionata,
  • o jumatate borjoc(plaman),
  • mate,
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 linguri orez,
  • leustean
  • sare de lamaie sau bors dupa gust
  • bulion
  • sare dupa gust
  • un ou

Raporteaza reteta

Alice85

Alice85 (Chef de cuisine)

Foarte ,foarte buna! Felicitari...asa o face si mama mea.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si se calesc. In ultimul timp, ca sa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Luscos ardelenesc

Luscos ardelenesc

Se scot coastele, iar carnea macra se taie cuburi. Se pune carnea la fiert impreuna cu crengutele de cimbru uscat. Se ia spuma de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe