autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

ciorba de miel (reteta traditionala)

Autor: mia (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma cand da in fiert dupa care se


pune ceapa verde taiata marunt si se lasa sa fiarba.in alt vas se fierb matele dupa ce le-am despicat si spalat bine. plamanul se taie marunt si dupa ce l-am spalat bine turnam apa clocotita peste el, scurgem apa si il adaugam la ciorba, sa fiarba cu carnea.cand carnea este aproape fiarta adaugam sare dupa gust si orezul spalat.cand si orezul este aproape fiert adaugam bulionul, matele fierte separat si leusteanul, mai fierbem 10 min, la urma acrim dupa gust si adaugam oul batut bine. pofta buna!


m-am hotarat sa scriu aceasta reteta pt ca m-am uitat de curiozitate pe net si nu am gasit o reteta de ciorba de miel "adevarata". doamnelor la ciorba de miel nu exista morcov, pastarnac, patrunjel, etc.!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andrea Keleti Lapsanschi , 26 aprilie 2014

    Cu tot respectul dar ciorba prin definitia ei contine si niscai zarzavat cum zicea marele Radu Anton Roman.Sunt deacord sa-l contraziceti dupa ce ii gustati reteta intai.Dar gusturile nu se discuta....

  • Fara foto

    Mihai Dumitru , 30 mai 2013

    bineee! Ai dreptate! Pai ori este ciorba de miel, ori de zarzavat! Dupa reteta ta se mai simte si gustul mielului ceea ce este foarte important! inca o data felicitari!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

    Foarte ,foarte buna! Felicitari...asa o face si mama mea.

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

40 voturi

Ingrediente

  • cap de miel,
  • sira de spinare portionata,
  • o jumatate borjoc(plaman),
  • mate,
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 linguri orez,
  • leustean
  • sare de lamaie sau bors dupa gust
  • bulion
  • sare dupa gust
  • un ou

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Andrea Keleti Lapsanschi

Cu tot respectul dar ciorba prin definitia ei contine si niscai zarzavat cum zicea marele Radu Anton Roman.Sunt deacord sa-l contraziceti dupa ce ii gustati reteta intai.Dar gusturile nu se discuta....

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

24 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe