autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

ciorba de miel (reteta traditionala)

Autor: mia (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: mia (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 aprilie 2010

Ingrediente
cap de miel,, sira de spinare portionata,, o jumatate borjoc(plaman),, mate,, 2 legaturi ceapa verde, , 2 linguri orez,, leustean, , sare de lamaie sau bors dupa gust, bulion, sare dupa gust, un ou

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

40 voturi

Mod de preparare

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma cand da in fiert dupa care se


pune ceapa verde taiata marunt si se lasa sa fiarba.in alt vas se fierb matele dupa ce le-am despicat si spalat bine. plamanul se taie marunt si dupa ce l-am spalat bine turnam apa clocotita peste el, scurgem apa si il adaugam la ciorba, sa fiarba cu carnea.cand carnea este aproape fiarta adaugam sare dupa gust si orezul spalat.cand si orezul este aproape fiert adaugam bulionul, matele fierte separat si leusteanul, mai fierbem 10 min, la urma acrim dupa gust si adaugam oul batut bine. pofta buna!


m-am hotarat sa scriu aceasta reteta pt ca m-am uitat de curiozitate pe net si nu am gasit o reteta de ciorba de miel "adevarata". doamnelor la ciorba de miel nu exista morcov, pastarnac, patrunjel, etc.!
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole uscata combinata, cu ciolan afumat

Am folosit 3 feluri de boabe de fasole: albe, pestrite si rosii. Important este sa fie cam de aceeasi

26 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

ciorba die perisoare

Se pune la fiert rasolul de vita si zarzavatul. Intre timp se pregatesc perisoarele: carnea se amesteca

5 voturi    6 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andrea Keleti Lapsanschi , 26 aprilie 2014

    Cu tot respectul dar ciorba prin definitia ei contine si niscai zarzavat cum zicea marele Radu Anton Roman.Sunt deacord sa-l contraziceti dupa ce ii gustati reteta intai.Dar gusturile nu se discuta....

  • Fara foto

    Mihai Dumitru , 30 mai 2013

    bineee! Ai dreptate! Pai ori este ciorba de miel, ori de zarzavat! Dupa reteta ta se mai simte si gustul mielului ceea ce este foarte important! inca o data felicitari!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

    Foarte ,foarte buna! Felicitari...asa o face si mama mea.

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

40 voturi

Ingrediente

  • cap de miel,
  • sira de spinare portionata,
  • o jumatate borjoc(plaman),
  • mate,
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 linguri orez,
  • leustean
  • sare de lamaie sau bors dupa gust
  • bulion
  • sare dupa gust
  • un ou

Raporteaza reteta

Alice85

Alice85 (Chef de cuisine)

Foarte ,foarte buna! Felicitari...asa o face si mama mea.

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de dovlecel

Ciorba de dovlecel

Curatam dovleceii , le scoatem semintele si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa verde , rosia si ardeiul le taiem marunt, apoi

2 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu. Ceapa

1 vot    3 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe