autor:

flori de piatra

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE MIEL sau IED

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea de miel sau ied se curata f. bine , se spala si se pune la fiert in apa rece. Daca folositi si capatana (care este f. buna)se va avea in vedere sa se indeparteze maxilarul, sa se sparga cavitatea nazala, etc. si dupa aceea se pune la fiert.


Se indeparteaza spuma, se pune zarzavatul tocat f. marunt (ceapa)sau dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Dupa ce s-au fiert toate (carnea de miel sau ied fierbe usor)se pune sucul de rosii ,iar daca se folosesc rosii acestea se vor oparii in apa fiarta, se vor indeparta pielitele si se vor toca marunt.


Se mai lasa sa fiarba rosiile apoi se potriveste de sare, se adauga borsul si fideaua.Daca se foloseste orez, acesta se spala si se pune la fier inainte de a adauga sucul de rosii.


La final, se drege ciorba cu ouale batute astfel:


-daca preferi zdrentele(de ou), ouale se pun doar batute


-daca nu preferi zdrentele ouale se vor desface in putina apa rece sau o lingura de otet avand grija sa nu iasa ciorba pre acra, deci se pune mai putin bors


Se orneaza cu leustean verde sau tarhon tocat fin si se acopera cu capacul cateva minute.


Cand se serveste se mai pune deasupra leusten verde tocat fin si va avea o aroma deosebita.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Gustoasa...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

    Ma bucur ca imi testezi retele si ca iti plac. IMI PLACE CUM ARATA CIORBITA TA.(Mi-ai facut pofta).

Dificultate

Redusa

Timp

2h

24 voturi

Ingrediente

  • carne cu os de miel(ied)
  • capatana (facultativ)
  • ceapa uscata,morcov
  • pastarnac
  • ardei
  • telina
  • rosii sau suc de rosii,fidea subtire cu ou sau 2-3 linguri de orez
  • bors sau bors Magic
  • 2 oua,sare sau deliKat
  • leustean verde sau tarhon

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de flori de piatra

Sarmalute in foi de vita

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orezul, mararul, sarea si piperul. Frunzele de vita se spala

12 voturi    15 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Dovlecei la cuptor

Se pune o oala cu apa si sare la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga dovleceii taiati cubulete,

14 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Gustoasa...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

3 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta dietetica

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si le punem la fiert in apa cu sare si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe