autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de oase

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Ingrediente
1,2-1,5 kg de oase de porc sau vita pline de zgarciuri si carne la capete, 1-2 oase lungi cu maduva si 1 os sita, 1,5-2 l bors, 2 cepe, 1 morcov, 1 pastarnac/patrunjel, 50-60 g telina, 1-2 rosii, 1 ardei gras, 1 cartof, o mana zdravana de frunze de stevie, spanac, loboda, 1 legatura de leustean + patrunjel, 1-2 oua pentru dres, 3 linguri ulei, 3-4 linguri smantana pentru dres, 2-3 lingurite baza pentru mancaruri (optional), sare, piper dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Cea mai buna carnita pentru ciorbe este cea de pe oasele cu maduva si zgarciuri multe la capete. E o placere sa le rontai. Ne abtinem si dam si la catei cate ceva.


Spalati oasele si puneti-le la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si adaugati o ceapa, morcovul feliat, albitura cubulete, rosia si ardeiul taiate marunt si lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 30 minute. Puneti in oala in care fierb oasele si tijele taiate bucati de la legatura de verdeata.


Intre timp caliti in ulei o ceapa tocata marunt peste care adaugati mana de verdeturi spalate si tocate si baza pentru mancaruri, aproximativ 7-8 minute. Adaugati in ciorba cartoful taiat bucati mari si verdeturile calite, apoi lasati sa fiarb impreuna 10-15 minute la foc mic. La urma adaugati borsul clocotit (puteti folosi bors magic, otet, zeama de lamaie, etc. dupa gust).


Puneti in supiera 1-2 galbenusuri si smantana, adaugati ciorba fierbinte, bucati de carne care s-au desfacut de pe oase, dregeti gustul de sare si piper, decorati cu frunze de leustean si ciorba este gata de servit la masa.


Se poate acri in farfurie, dupa gust, cu otet sau zeama de lamaie.


Se serveste cu ardei iuti proaspeti, murati sau uscati, peperoni murati, etc. Pofta buna.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza

Se spala carnea ,se pune intr-o oala ,se acopera cu apa ,se sareaza si se da la foc. Cand incepe

5 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de oase de porc ,cu stevie verde

Oasele bine spalate ,se pun la fiert in cca 4 l de apa rece in care am pus un praf de sare si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg de oase de porc sau vita pline de zgarciuri si carne la capete
  • 1-2 oase lungi cu maduva si 1 os sita
  • 1,5-2 l bors
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac/patrunjel
  • 50-60 g telina
  • 1-2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 cartof
  • o mana zdravana de frunze de stevie
  • spanac
  • loboda
  • 1 legatura de leustean + patrunjel
  • 1-2 oua pentru dres
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 linguri smantana pentru dres
  • 2-3 lingurite baza pentru mancaruri (optional)
  • sare
  • piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

75 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

19 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu carne de porc si afumatura

Ciorba cu carne de porc si afumatura

Se taie pulpa de porc cubulete si se transeaza coastele afumate. Punem carnea intr.o oala ,o acoperim cu apa ,punem putin sare si dam

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
BORS DE MERE

BORS DE MERE

Ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei incins. Se presara apoi faina si merele taiate cubulete, rosiile decojite si tocate marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe