autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de oase

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cea mai buna carnita pentru ciorbe este cea de pe oasele cu maduva si zgarciuri multe la capete. E o placere sa le rontai. Ne abtinem si dam si la catei cate ceva.


Spalati oasele si puneti-le la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si adaugati o ceapa, morcovul feliat, albitura cubulete, rosia si ardeiul taiate marunt si lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 30 minute. Puneti in oala in care fierb oasele si tijele taiate bucati de la legatura de verdeata.


Intre timp caliti in ulei o ceapa tocata marunt peste care adaugati mana de verdeturi spalate si tocate si baza pentru mancaruri, aproximativ 7-8 minute. Adaugati in ciorba cartoful taiat bucati mari si verdeturile calite, apoi lasati sa fiarb impreuna 10-15 minute la foc mic. La urma adaugati borsul clocotit (puteti folosi bors magic, otet, zeama de lamaie, etc. dupa gust).


Puneti in supiera 1-2 galbenusuri si smantana, adaugati ciorba fierbinte, bucati de carne care s-au desfacut de pe oase, dregeti gustul de sare si piper, decorati cu frunze de leustean si ciorba este gata de servit la masa.


Se poate acri in farfurie, dupa gust, cu otet sau zeama de lamaie.


Se serveste cu ardei iuti proaspeti, murati sau uscati, peperoni murati, etc. Pofta buna.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg de oase de porc sau vita pline de zgarciuri si carne la capete
  • 1-2 oase lungi cu maduva si 1 os sita
  • 1,5-2 l bors
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac/patrunjel
  • 50-60 g telina
  • 1-2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 cartof
  • o mana zdravana de frunze de stevie
  • spanac
  • loboda
  • 1 legatura de leustean + patrunjel
  • 1-2 oua pentru dres
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 linguri smantana pentru dres
  • 2-3 lingurite baza pentru mancaruri (optional)
  • sare
  • piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

28 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

3 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta dietetica

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si le punem la fiert in apa cu sare si

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe