autor:

Camelia Grosu

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2010

Ingrediente
-1,200kg carne de porc tocata, -1 ceapa pentru ciorba, -1 ceapa mare pentru perisoare, -2 morcovi, -1 telina mijlocie, -2 pumni de orez pentru ciorba, -2 pumni si jumatate pentru perisoare, -1 ou pentru perisoare, -2 linguri cu varf de faina pentru perisoare, -sare pentru perisoare, -piper pentru perisoare, -2 linguri cu varf de pasta de ardei, -suc de rosii (fiecare isi pune cat doreste), -zeama de varza (fiecare isi pune in functie de cat de acra o vrea), -leustean (eu am leustean uscat)

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

24 voturi

Mod de preparare

Se pregatesc intai perisoarele astfel: se pune in carnea tocata sare, piper, un ou, 2 linguri cu varf de faina, 2 pumni si jumatate de orez , ceapa data prin razatoarea mica, se amesteca bine, dupa care se fac perisoarele cu mana unsa cu ulei. Dupa ce am terminat cu perisoarele ne apucam de zarzavat. Curatam ceapa, morcovii si telina, ceapa o tocam, iar morcovii si telina le dam prin razatoarea cu gauri mici. Intr-o oala punem putin ulei, calim putin zarzavatul si turnam 2,5 litri de apa si lasam sa fiarba cam 20 de minute dupa care punem cele 2 linguri de pasta de ardei si cei 2 pumni de orez. Lasam 10 minute si punem perisoarele pe care le lasam sa fiarba o jumatate de ora, dupa care punem bulionul si mai lasam vreo 5 minute.Intre timp daca mai este nevoie mai adaugam apa calda. Punem zeama de varza fiarta si cand clocoteste o stingem si punem leusteanul.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

CIORBA CU PERISOARE SI ZEAMA DE VARZA

Carnea tocata se framanta bine cu 2-3 linguri de apa rece si 2 linguri de ulei. Procedand astfel

24 voturi    6 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Ciorba: se spala bine oasele si se pun la fiert cu putina sare si se lasa la fiert cam 30 min. In

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alin Moraru , 28 martie 2015

    eu nu pun faina in compozitia de perisoare doar o cescuta de orez la 500 g de carne...si la ciorba pun tot o cescta de orez

  • Fara foto

    Larisa Szakal , 04 ianuarie 2015

    buna

  • Fara foto

    Butnaru Vasile Stefan Woody , 12 noiembrie 2014

    Este ceva special. O bunatate,sa tinem cont ca zeama de varza ne asigura o digestie buna,datorita fermentilor naturali.

    • Fara foto

      Monica Ene , 16 martie 2014

      Eu nu inteleg de ce se caleste zarzavatul la o ciorba.....

    • Fara foto

      Stelica Radu , 27 februarie 2014

      buna

    • Fara foto

      Constantin Eugen , 27 februarie 2014

      Prea mult orez si faina .In rest foarte bine . Incercati si voi .Pofta buna .

    • Fara foto

      Rodica Rusu , 15 decembrie 2013

      eu nu pun niciodata faina,iar orez pun o cescuta. faina si orezul doar le "inmulteste". prea mult orez= multe calorii. acum,fiecare cu gustul sau. oricum,arata f. bine. felicitari!

    • Fara foto

      Sica Pana , 15 octombrie 2013

      Ador mincarurile romanesti!!!!!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte delicoasa, ador ciorba de perisoare!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Arata foarte bine :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Arata tare bine ciorbica ta...Imi place tare mult ciorba de perisoare....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

24 voturi

Ingrediente

  • -1,200kg carne de porc tocata
  • -1 ceapa pentru ciorba
  • -1 ceapa mare pentru perisoare
  • -2 morcovi
  • -1 telina mijlocie
  • -2 pumni de orez pentru ciorba
  • -2 pumni si jumatate pentru perisoare
  • -1 ou pentru perisoare
  • -2 linguri cu varf de faina pentru perisoare
  • -sare pentru perisoare
  • -piper pentru perisoare
  • -2 linguri cu varf de pasta de ardei
  • -suc de rosii (fiecare isi pune cat doreste)
  • -zeama de varza (fiecare isi pune in functie de cat de acra o vrea)
  • -leustean (eu am leustean uscat)

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu

Chiftele marinate

Peste carnea tocata se pun cele doua cepe taiate marunt, usturoiul bine pisat,mararul si patrunjelul

15 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu mere

Se rad merele si se pun intr-un castron. Se pun pe rand cele 2 oua, o cana cu zahar, o lingurita

29 voturi    21 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Sufleu de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, se taie felii si se pun la fiert. Se scurg intr-o strecuratoare si

12 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Adina (Chef de cuisine)

Foarte delicoasa, ador ciorba de perisoare!

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de dovlecel

Ciorba de dovlecel

Curatam dovleceii , le scoatem semintele si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa verde , rosia si ardeiul le taiem marunt, apoi

2 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu. Ceapa

1 vot    3 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe