autor:

Camelia Grosu

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pregatesc intai perisoarele astfel: se pune in carnea tocata sare, piper, un ou, 2 linguri cu varf de faina, 2 pumni si jumatate de orez , ceapa data prin razatoarea mica, se amesteca bine, dupa care se fac perisoarele cu mana unsa cu ulei. Dupa ce am terminat cu perisoarele ne apucam de zarzavat. Curatam ceapa, morcovii si telina, ceapa o tocam, iar morcovii si telina le dam prin razatoarea cu gauri mici. Intr-o oala punem putin ulei, calim putin zarzavatul si turnam 2,5 litri de apa si lasam sa fiarba cam 20 de minute dupa care punem cele 2 linguri de pasta de ardei si cei 2 pumni de orez. Lasam 10 minute si punem perisoarele pe care le lasam sa fiarba o jumatate de ora, dupa care punem bulionul si mai lasam vreo 5 minute.Intre timp daca mai este nevoie mai adaugam apa calda. Punem zeama de varza fiarta si cand clocoteste o stingem si punem leusteanul.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Monica Ene , 16 martie 2014

    Eu nu inteleg de ce se caleste zarzavatul la o ciorba.....

  • Fara foto

    Stelica Radu , 27 februarie 2014

    Genule....mare bucatar te-ai facut ........

  • Fara foto

    Constantin Eugen , 27 februarie 2014

    Prea mult orez si faina .In rest foarte bine . Incercati si voi .Pofta buna .

    • Fara foto

      Rodica Rusu , 15 decembrie 2013

      eu nu pun niciodata faina,iar orez pun o cescuta. faina si orezul doar le "inmulteste". prea mult orez= multe calorii. acum,fiecare cu gustul sau. oricum,arata f. bine. felicitari!

    • Fara foto

      Sica Pana , 15 octombrie 2013

      Ador mincarurile romanesti!!!!!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte delicoasa, ador ciorba de perisoare!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Arata foarte bine :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Arata tare bine ciorbica ta...Imi place tare mult ciorba de perisoare....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

20 voturi

Ingrediente

  • -1,200kg carne de porc tocata
  • -1 ceapa pentru ciorba
  • -1 ceapa mare pentru perisoare
  • -2 morcovi
  • -1 telina mijlocie
  • -2 pumni de orez pentru ciorba
  • -2 pumni si jumatate pentru perisoare
  • -1 ou pentru perisoare
  • -2 linguri cu varf de faina pentru perisoare
  • -sare pentru perisoare
  • -piper pentru perisoare
  • -2 linguri cu varf de pasta de ardei
  • -suc de rosii (fiecare isi pune cat doreste)
  • -zeama de varza (fiecare isi pune in functie de cat de acra o vrea)
  • -leustean (eu am leustean uscat)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Camelia Grosu

Chiftele marinate

Peste carnea tocata se pun cele doua cepe taiate marunt, usturoiul bine pisat,mararul si patrunjelul

14 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu mere

Se rad merele si se pun intr-un castron. Se pun pe rand cele 2 oua, o cana cu zahar, o lingurita

22 voturi    19 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Sufleu de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, se taie felii si se pun la fiert. Se scurg intr-o strecuratoare si

11 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Monica Ene

Eu nu inteleg de ce se caleste zarzavatul la o ciorba.....

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

24 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe