autor:

Fara foto

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba de pui a  la grec

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru 4 l de ciorba avem nevoie de un pui mare de la care eu pun mereu pulpele, aripile si spatele, o ceapa medie, 2 morcovi, un ardei rosu, o jumatate de radacina de telina, 2 fire de telina, 2 foi de dafin, 2 maini de orez ( asta e masura mea ) 300 ml smantana, 2 galbenusuri mari ( 3 daca sunt ouale mici) un cub de legume sau o lingura de delikat de legume, sare, piper, bors magic pentru acrit sau daca aveti muraturi puneti cu incredere 2-3 linguri de zeama de la muraturi.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

109 voturi

Mod de preparare

Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa taiate cubulete si telina bucati mari, ardeiul intreg , si fierbem impreuna cu un cub de legume , dafinul , sare si piper timp de 15 minute , spumand supa atunci cand este cazul. Dupa 15 minute adaugam orezul si tijele de la cele 2 fire de telina taiate cubulete mici ( dau un gust execelent la orice supa sau ciorba de carne ) si lasam sa fiarba acoperit si la foc mic inca 20 de minute. Dupa aceea scoatem carnea , telina radacina si ardeiul si dezosam carnea si o taiem bucatele mici.Eu aripioarele le las intregi taiate doar fiecare in 2 parti . Telina o mixam si o punem inapoi cu carnea ; jumatate din ardeiul rosu il pun inapoi taiat cubulete mici pentru ca da un aspect placut ciorbei.


Separat intr-un bol amestecam 300 ml de smantana cu 2 sau 3 galbenusuri si adaugam peste ciorba clocotita data pe minim, potrivim dupa gust cu sare si piper si acrim la fel in functie de preferinte sau cu bors sau cu zeama de la muraturi.


Normal ciorba de pui à la grec se lasa asa dar putem pune in functie de preferinte dupa ce am oprit focul sau in farfurie direct ierburi aromate maruntite, telina, leustean, patrunjel ce prefera fiecare. Eu prefer telina pusa in cantitate foarte mica dupa ce am oprit focul.


Va doresc pofta buna !
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui a la grec

Cureti legumele si le calesti in 2 linguri de ulei, cand legumele sunt inabusite adaugi pieptul de

17 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE PUI A LA GREC

1.Se fierb pulpele de pui impreuna cu orezul, iar cand sunt pe jumatate fierte se adauga ceapa tocata

23 voturi    10 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    FeTyTzA (Bucatar sef):

    am incercat-o ... insa fiind la prima tentativa de ciorba am pus cam mult orez .. data viitoare o sa fiu mai atenta ... E O RETETA FOARTE BUNA !!!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine):

    am facut ciorba dupa aceasta reteta si a iesit excelent,felicitari.mihai

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Denis , 26 iulie 2016

    cub de legume, delikat? :/

  • Fara foto

    Nidia dida , 12 martie 2016

    Maine sigur fac si eu

  • Fara foto

    Marilena Fiscan , 25 octombrie 2014

    GATA!!! Am facut!!!

    • Fara foto

      Marilena Fiscan , 25 octombrie 2014

      Fac azi!!!! :D

    • Fara foto

      Cristi Popa , 30 iulie 2014

      defecta

    • Fara foto

      Livia Dobos , 07 iulie 2014

      foarte buna

    • Fara foto

      Vili Si Alex Rimbet , 02 iunie 2014

      Buna ciorba am facuto azitazi filicitari

    • Fara foto

      , 27 octombrie 2013

      ciorba de pui a la grec nu se face cu smantana ,ci cu lapte ,asa este cea originala

    • Fara foto

      myra (Bucatar) , 01 decembrie 2011

      am facut si eu si mia iesit super va recomand sa incercati si voi doar ca eu pun si cartofi

    • Fara foto

      mihaela30 (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

      Delicios...o voi incerca!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Este o bunatate de ciorba !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Foarte apetisanta.yami yami!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

109 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 l de ciorba avem nevoie de un pui mare de la care eu pun mereu pulpele
  • aripile si spatele
  • o ceapa medie
  • 2 morcovi
  • un ardei rosu
  • o jumatate de radacina de telina
  • 2 fire de telina
  • 2 foi de dafin
  • 2 maini de orez ( asta e masura mea ) 300 ml smantana
  • 2 galbenusuri mari ( 3 daca sunt ouale mici) un cub de legume sau o lingura de delikat de legume
  • sare
  • piper
  • bors magic pentru acrit sau daca aveti muraturi puneti cu incredere 2-3 linguri de zeama de la muraturi.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei

Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina

Prepapare : se fierb cartofii in coaja in aburi , presarati cu putina sare de mare grunjoasa. Dupa

3 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Aripioare la cuptor cu legume

Preparare : spalam si stergem aripioarele, le frecam cu sare si pe punem la marinat in sosul facut

16 voturi    10 comentarii
35 min
Fripturi

Taietei de orez cu pui si legume

Pregatim ingredientele , taiem legumele si puiul cubulete. Ciupercile le-am avut uscate si le-am

22 voturi    13 comentarii
15 min
Paste si pizza

Denis

cub de legume, delikat? :/

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de dovlecel

Ciorba de dovlecel

Curatam dovleceii , le scoatem semintele si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa verde , rosia si ardeiul le taiem marunt, apoi

2 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu. Ceapa

1 vot    3 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe