autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE VITEL

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bine carnea,daca este nevoie se mai taie in bucati,se zvanta si se pune la fiert in 2 l apa sau pana cand sunt acoperite carnea si ceapa, si telina. doriti puteti sa fierbeti si la oala sub presiune.


Intre timp ,rosiile taiate cubulete sau pasate si ardeiul gras taiat cubulete se inabuse putin.


Dupa ce carnea si restul zarzavaturilor sunt fierte, zarzavaturile se taie cubulete sau se paseaza ,se pun peste rosiile calite impreuna cu ardeii.


Se adauga zeama de carne si se mai fierb putin la foc mic.


Se adauga bucatile de carne si se potriveste de sare si condimente.Borsul dat in fiert se adauga in ciorba si cand este gata adaugati un ou batut si verdeata.


Daca doriti puteti pune si fidea sau taitei.Nu este obligatoriu.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Tarhonul si cimbrul ii dau un gust aparte.Nu veti regreta daca incercati...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Draga Valentina si eu fac destul de des ciorba de vitel cu bors,dar cimbru si tarhon nu am pus niciodata,am sa incerc si am sa-ti spun cum a iesit.Felicitari pentru reteta.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    E tare buna ciorba!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Arata foarte bine aceasta ciorba.Eu nu am pus tarhon, cred ca ii da un gust bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

36 voturi

Ingrediente

  • 500 kg piept de vitel
  • zarzavat pentru supa (morcov,telina,pastarnac,ardei gras)
  • o ceapa
  • 3-4 rosii taiate cubulete sau pasate dupa ce au fost oparite 1 minut si decojite
  • sare
  • cimbru verde sau uscat
  • tarhon verde sau uscat
  • leustean verde
  • 1 l de bors
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

5 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    44 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tarhonul si cimbrul ii dau un gust aparte.Nu veti regreta daca incercati...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

21 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

3 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe