autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE VITEL

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
500 kg piept de vitel, zarzavat pentru supa (morcov,telina,pastarnac,ardei gras), o ceapa, 3-4 rosii taiate cubulete sau pasate dupa ce au fost oparite 1 minut si decojite, sare, cimbru verde sau uscat, tarhon verde sau uscat, leustean verde, 1 l de bors, 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 45 min

36 voturi

Mod de preparare

Se spala bine carnea,daca este nevoie se mai taie in bucati,se zvanta si se pune la fiert in 2 l apa sau pana cand sunt acoperite carnea si ceapa, si telina. doriti puteti sa fierbeti si la oala sub presiune.


Intre timp ,rosiile taiate cubulete sau pasate si ardeiul gras taiat cubulete se inabuse putin.


Dupa ce carnea si restul zarzavaturilor sunt fierte, zarzavaturile se taie cubulete sau se paseaza ,se pun peste rosiile calite impreuna cu ardeii.


Se adauga zeama de carne si se mai fierb putin la foc mic.


Se adauga bucatile de carne si se potriveste de sare si condimente.Borsul dat in fiert se adauga in ciorba si cand este gata adaugati un ou batut si verdeata.


Daca doriti puteti pune si fidea sau taitei.Nu este obligatoriu.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Tarhonul si cimbrul ii dau un gust aparte.Nu veti regreta daca incercati...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Draga Valentina si eu fac destul de des ciorba de vitel cu bors,dar cimbru si tarhon nu am pus niciodata,am sa incerc si am sa-ti spun cum a iesit.Felicitari pentru reteta.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    E tare buna ciorba!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Arata foarte bine aceasta ciorba.Eu nu am pus tarhon, cred ca ii da un gust bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

36 voturi

Ingrediente

  • 500 kg piept de vitel
  • zarzavat pentru supa (morcov,telina,pastarnac,ardei gras)
  • o ceapa
  • 3-4 rosii taiate cubulete sau pasate dupa ce au fost oparite 1 minut si decojite
  • sare
  • cimbru verde sau uscat
  • tarhon verde sau uscat
  • leustean verde
  • 1 l de bors
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

Salata de ciuperci cu maioneza de soia

Ciupercile se clatesc si se lasa la scurs. Daca doriti le puteti taia marunt , dupa care se amesteca

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tarhonul si cimbrul ii dau un gust aparte.Nu veti regreta daca incercati...



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume

Ciorba de legume

Cartofii si dovlecelul ii curatam de coaja apoi ii taiem cuburi potrivite. Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mare. Ceapa,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde cu praz

Ciorba de salata verde cu praz

Se spală foarte bine salata verde, verificând fiecare frunză, prazul, leuşteanul, usturoiul şi se lasă la scurs. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe