festivalul blogurilor gustoase

autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE VITEL

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bine carnea,daca este nevoie se mai taie in bucati,se zvanta si se pune la fiert in 2 l apa sau pana cand sunt acoperite carnea si ceapa, si telina. doriti puteti sa fierbeti si la oala sub presiune.


Intre timp ,rosiile taiate cubulete sau pasate si ardeiul gras taiat cubulete se inabuse putin.


Dupa ce carnea si restul zarzavaturilor sunt fierte, zarzavaturile se taie cubulete sau se paseaza ,se pun peste rosiile calite impreuna cu ardeii.


Se adauga zeama de carne si se mai fierb putin la foc mic.


Se adauga bucatile de carne si se potriveste de sare si condimente.Borsul dat in fiert se adauga in ciorba si cand este gata adaugati un ou batut si verdeata.


Daca doriti puteti pune si fidea sau taitei.Nu este obligatoriu.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Tarhonul si cimbrul ii dau un gust aparte.Nu veti regreta daca incercati...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Draga Valentina si eu fac destul de des ciorba de vitel cu bors,dar cimbru si tarhon nu am pus niciodata,am sa incerc si am sa-ti spun cum a iesit.Felicitari pentru reteta.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    E tare buna ciorba!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Arata foarte bine aceasta ciorba.Eu nu am pus tarhon, cred ca ii da un gust bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

36 voturi

Ingrediente

  • 500 kg piept de vitel
  • zarzavat pentru supa (morcov,telina,pastarnac,ardei gras)
  • o ceapa
  • 3-4 rosii taiate cubulete sau pasate dupa ce au fost oparite 1 minut si decojite
  • sare
  • cimbru verde sau uscat
  • tarhon verde sau uscat
  • leustean verde
  • 1 l de bors
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase. Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARE DE FASOLE VERDE CU CARNE

Ceapa,morcovul,telina si ardeii se curata,se spala si se taie pestisori sau cubulete dupa preferinta.Se

82 voturi    15 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tarhonul si cimbrul ii dau un gust aparte.Nu veti regreta daca incercati...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile de sus. Daca partea de la baza a sparanghelului

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bors de cocos

Bors de cocos

Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat. Il spalam

1 vot    3 comentarii
2h 20 min
Borsuri si Ciorbe