autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE VITEL

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bine carnea,daca este nevoie se mai taie in bucati,se zvanta si se pune la fiert in 2 l apa sau pana cand sunt acoperite carnea si ceapa, si telina. doriti puteti sa fierbeti si la oala sub presiune.


Intre timp ,rosiile taiate cubulete sau pasate si ardeiul gras taiat cubulete se inabuse putin.


Dupa ce carnea si restul zarzavaturilor sunt fierte, zarzavaturile se taie cubulete sau se paseaza ,se pun peste rosiile calite impreuna cu ardeii.


Se adauga zeama de carne si se mai fierb putin la foc mic.


Se adauga bucatile de carne si se potriveste de sare si condimente.Borsul dat in fiert se adauga in ciorba si cand este gata adaugati un ou batut si verdeata.


Daca doriti puteti pune si fidea sau taitei.Nu este obligatoriu.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Tarhonul si cimbrul ii dau un gust aparte.Nu veti regreta daca incercati...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

    Draga Valentina si eu fac destul de des ciorba de vitel cu bors,dar cimbru si tarhon nu am pus niciodata,am sa incerc si am sa-ti spun cum a iesit.Felicitari pentru reteta.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    E tare buna ciorba!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Arata foarte bine aceasta ciorba.Eu nu am pus tarhon, cred ca ii da un gust bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

36 voturi

Ingrediente

  • 500 kg piept de vitel
  • zarzavat pentru supa (morcov,telina,pastarnac,ardei gras)
  • o ceapa
  • 3-4 rosii taiate cubulete sau pasate dupa ce au fost oparite 1 minut si decojite
  • sare
  • cimbru verde sau uscat
  • tarhon verde sau uscat
  • leustean verde
  • 1 l de bors
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

"Icre" din migdale

Migdalele se macina in rasnita de cafea. Se stoarce painea foarte bine de apa si se pune in blender

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

Pasta (hummus) de migdale

Este mancarea perfecta... Se pregateste in cca 10 minute, este gustoasa, sanatoasa si racoroasa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
10 min
Retete de post

Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie

Astazi voi coace mini lipii pentru a le servi cu salata de sfecla cu peste si hummus ... Aceste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tarhonul si cimbrul ii dau un gust aparte.Nu veti regreta daca incercati...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu cartofi

Ciorba de perisoare cu cartofi

Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata

Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata

Scarita se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu putina sare.Intre timp curatam morcovul si ceapa si le taiem marunt apoi le

10 voturi    9 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe