festivalul blogurilor gustoase

autor:

alexandra elena

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba radauteana

Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pulpele de pui se curata, se spala si se portioneaza.


Se pun la fiert intr-o oala cu apa.


Se curata spuma atunci cand aceasta se formeaza, dupa care se adauga zarzavatul alb curatat, spalat si taiat bucati mari. Cand este zarzavatul fiert se scoate si se lasa deoparte iar carnea se desprinde de pe oase,se taie cuburi si se pune inapoi in oala alaturi de morcov si ardeii rosii taiati cubulete mici. Spre sfarsit se adauga borsul fiert aparte si dupa ce dau 2-3 clocote se trag de pe foc.Dupa ce s-a linistit din fiert se "drege" ciorba cu 2 oua batute bine impreuna cu smantana amestecandu-se mereu.


Se serveste ornata cu piper, verdeata, si smantana alaturi de ardei iute.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Merticaru Rafael_Marilen Iulian

    Merticaru Rafael_Marilen Iulian (Bucatar) , 01 ianuarie 2013

    E DE NOTAB10

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    O ciorba foarte buna;si eu pun usturoi.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Fac si eu o ciorba asemanatoare,m-a invatat o doamna chiar din Radauti,din ce am citit eu aici fiecare are varianta lui.Indiferent care este cea originala,toate variantele sunt gustoase.

    • Diana

      Diana (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      Pt. vergil : ciorba radauteana nu e o "inventie relativ recenta" este o ciorba specifica Bucovinei, mai exact Radauti. E foarte probabil insa ca "relativ recent" sa fi ajuns prin alte zone.... in alta oridine de idei, e o cioba foarte usor de facut si foarte gustoasa.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

      Eu dau prin sita legumele fierte, doar un ardei capia il tai patratele, sa dea fata ciorbei. Pun o gaina intreaga la fiert iar carnea, fara piele, o pun taiata cubulete. O acresc cu otet, niciodata cu bors. Dreg ciorba numai cu galbenusuri si smantana, fara albusuri. Pun si zeama de usturoi care ii da gustul specific. Piperul il pun macinat si nu il folosesc pentru ornat ci pentru condimentat.

    • Fara foto

      Dumitrache Roxana (Bucatar) , 07 aprilie 2009

      Nu este reteta originala, este putin adaptata !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

      In corba radauteana nu se fierb cartofi. Legumele se paseaza nu se taie cuburi.Se acrste cu otet nu cu bors. Se condimenteaza cu usturoi.

    • Fara foto

      racine (Bucatar sef) , 15 martie 2009

      De preferat sa nu se foloseasca faina. Si ca sa nu se taie compozitia sa se amestece la robot ouale cu smantana si cu putina zeama racita. Si cel mai important ciorba radauteana nu se face cu bors si cartofi.

    • alexandra elena

      alexandra elena (Chef de cuisine) , 06 martie 2009

      Cartofii i-am pus sa dea gust, nu i-am lasat in ciorba. Ouale le-am pus intregi, pentru ca prefer sa nu mai gatesc cu faina si prajeli( atat cat se poate), iar cu piept de pui gatisem deja salata boeuf... Mersi de aprecieri!

    • Fara foto

      IULIAN H. , 23 februarie 2009

      Cea mai tare ciorba posibila!

    • Fara foto

      Iulian , 20 februarie 2009

      Asa ciorba mai zic si io

    • Fara foto

      vergil (Maestru bucatar) , 02 februarie 2009

      In afara de pulpe in loc de piept, ati uitat si faina...in loc de cartofi (care sint din alt film). Ciorba radauteana (inventie relativ recenta) se ingroasa cu smintina+galbenusuri amestecate cu 1-2 linguri faina.

    • Fara foto

      Silvia , 29 ianuarie 2009

      Nota 10 ADRI

    • Fara foto

      ADRI , 16 ianuarie 2009

      Buna tuturor, ciorba radauteana se face cu piept de pui si nu se pun cartofi, iar ouale nu se pun intregi, doar galbenusul.

    • Fara foto

      alexut , 08 ianuarie 2009

      Ooo, ciorbita buna, cum imi place mie.....k la mn acasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

52 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpe de pui
  • 1 l bors
  • 1-2 radacini de patrunjel
  • 1-2 radacini de pastarnac
  • 2 morcovi
  • telina
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 ardei rosii
  • 250 gr smantana
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ardei iute

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alexandra elena

Piept de pui umplut

Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi de cca 2cm. Se fierb in apa cu sare pana le ramane

26 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Salata de fructe

Fructele se spala, se sterg de apa, se curata si se taie felii sau cuburi. Acestea se stropesc cu

8 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de fructe

Cozonac cu stafide si rahat

Ingredientele se pastreaza la temperatura camerei. Se prepara o maia din drojdia inmuiata in lapte

26 voturi    14 comentarii
3h 30 min
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile de sus. Daca partea de la baza a sparanghelului

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bors de cocos

Bors de cocos

Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat. Il spalam

1 vot    3 comentarii
2h 20 min
Borsuri si Ciorbe