autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciulama de ciuperci

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg ciuperci, 1 pahar mare lapte, 100 gr. ulei, sare, piper, usturoi, o lingura de faina, smintina dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

150 voturi

Mod de preparare

Se spala bine ciupercile. curata, se taie in felii subtiri.


Se calesc intr-un vas cu 100 gr. ulei (sau unt) aproximativ 5 minute, dupa care se acopera vasul si se lasa la inabusit, adaugind din cind in cind putina apa, pina se fierb ciupercile (20 minute). Cind sint fierte, se adauga o lingura de faina, un pahar mare cu lapte, sare, piper, dupa gust, si se fierb pina se ingroasa compozitia.


Se serveste cu mamaliguta, stropita cu smintina

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    dan (Bucatar sef):

    Reteta este foarte usor de facut. Si pot sa ma laud acum ca sant un bucatar de milioane. Oo am uitat sa mentionez ca nu prea gatesc. Pina si sotia a fost impresionata. Cred ca se poate considera o mancare foarte usoara si pentru persoanele care vor sa slabeasca. "Pai asa numai la mama acasa mancam" poti sa spui dupa ce mananci. Pofta buna

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Persa Ion , 31 ianuarie 2014

    Ai avut pofta.... si mie-m place----...

  • Fara foto

    Nonna Olimpia , 30 ianuarie 2014

    Ai avut pofta.... si mie-m place----...

  • Fara foto

    Marius Damian , 27 ianuarie 2014

    Ai avut pofta.... si mie-m place----...

    • Fara foto

      Nonna Olimpia , 27 ianuarie 2014

      pofta buna rapid si usor

    • Raluk B.

      Raluk B. (Bucatar sef) , 25 septembrie 2010

      corect! o sa-mi fac si eu chiar azi!! si cred ca o sa pun si un pic de ceapa, asa....pt gust mai...interesant:)))

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 august 2010

      Super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

150 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 1 pahar mare lapte
  • 100 gr. ulei
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • o lingura de faina
  • smintina dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Raluk B. (Bucatar sef)

corect! o sa-mi fac si eu chiar azi!! si cred ca o sa pun si un pic de ceapa, asa....pt gust mai...interesant:)))



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita cu vinete

Tocanita cu vinete

Curatam vinetele si le taiem cubulete mai mari. Le presaram cu sare si le lasam 20 de minute ,dupa care le punem intr-o strecuratoare

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciocanele de pui cu legume.

Ciocanele de pui cu legume.

Toate ingredientele sant puse impreuna deci ne trebuie o tigaie mai inalta. Punem tigaia la incins cu ulei si pasta de ardei iute. Apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne