autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciulama de ciuperci

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bine ciupercile. curata, se taie in felii subtiri.


Se calesc intr-un vas cu 100 gr. ulei (sau unt) aproximativ 5 minute, dupa care se acopera vasul si se lasa la inabusit, adaugind din cind in cind putina apa, pina se fierb ciupercile (20 minute). Cind sint fierte, se adauga o lingura de faina, un pahar mare cu lapte, sare, piper, dupa gust, si se fierb pina se ingroasa compozitia.


Se serveste cu mamaliguta, stropita cu smintina

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    dan (Bucatar sef):

    Reteta este foarte usor de facut. Si pot sa ma laud acum ca sant un bucatar de milioane. Oo am uitat sa mentionez ca nu prea gatesc. Pina si sotia a fost impresionata. Cred ca se poate considera o mancare foarte usoara si pentru persoanele care vor sa slabeasca. "Pai asa numai la mama acasa mancam" poti sa spui dupa ce mananci. Pofta buna

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Persa Ion , 31 ianuarie 2014

    Ai avut pofta.... si mie-m place----...

  • Fara foto

    Nonna Olimpia , 30 ianuarie 2014

    Ai avut pofta.... si mie-m place----...

  • Fara foto

    Marius Damian , 27 ianuarie 2014

    Ai avut pofta.... si mie-m place----...

    • Fara foto

      Nonna Olimpia , 27 ianuarie 2014

      pofta buna rapid si usor

    • Raluk B.

      Raluk B. (Bucatar sef) , 25 septembrie 2010

      corect! o sa-mi fac si eu chiar azi!! si cred ca o sa pun si un pic de ceapa, asa....pt gust mai...interesant:)))

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 august 2010

      Super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

149 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 1 pahar mare lapte
  • 100 gr. ulei
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • o lingura de faina
  • smintina dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

8 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci la gratar cu aripioare si sos de rosii

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Mancaruri cu carne

Persa Ion

Ai avut pofta.... si mie-m place----...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sfecla rosie coapta

Sfecla rosie coapta

Pentru inceput se incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se iau cateva sfecle, de preferat sa fie toate de aceeasi marime, se curata

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu pui si legume

Orez cu pui si legume

Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul, mazarea iar dupa fiecare

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi