Pentru clatite: punem intr-un castron oul, sarea, zaharul, laptele si sana. Amestecam energic cu un tel tip para pana la incorporarea ingredientelor. Amestecam faina cu praful de copt, o adaugam la ingredientele umede plus putina coaja de portocala rasa. Amestecam bine cu telul pana faina se desface si nu sunt cocoloase si ne rezulta un aluat fin si mai gros care se aseamana cu o smantana groasa. Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 minute. Incingem o tigaie antiaderenta, adaugam un strop de ulei, punem un polonic mic de aluat, lasam sa se prajeasca 2 minute pana face bule, intoarcem clatita si o mai prajim 2 minute. Prajim clatite mici cu diametrul maxim de 10 cm.
Pentru umplutura: este necesar sa facem crema de branza cu avocado. In bolul robotului punem pulpa unui avocado. Adaugam imediat peste el zeama de lamaie si maruntim/pasiram bine fructul. Adaugam sare, branza si smantana si pasiram bine pana obtinem o crema fina si avocado este bine maruntit. la final adaugam ceapa chivas taiata fin si amestecam cu o spatula.
Pentru asamblare: pe o farfurie punem prima clatita, adaugam 1 lingura plina de crema de branza cu avocado, asezam o alta clatita, peste o felie de cascaval plus o felie de sunca, alta clatita, crema de branza, clatita, cascaval plus sunca, clatita. Facem un turnulet mic din clatite suprapuse...Servim cu salata facuta din valeriana si rosii cherry asezonata cu sare, piper, ulei de masline si otet balsamic.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii