Cornulete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cornulete

Ingrediente

  • 250 g margarina Rama( unt)
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 750 g faina
  • 4 linguri smantana
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta vanilie
  • 250 g rahat

Mod de preparare

Margarina care a fost tinuta la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul, se adauga ouale,zaharul vanilat, praful de copt stins cu putin lapte si smanatana.Dupa ce incorporam aceste ingrediente adaugam alternativ faina si laptele.Framanatam putin si lasam sa se odihneasca 15 minute, la cald, apoi facem 20 de cocuti.

Intindem pe rand fiecare cocut cu sucitorul si cu ajutorul unui cutit sau pinten , taiem aluatul in 8 parti egale. Umplem fiecare cornulet cu feliute de rahat.Lasam cuptorul la incalzit 10 minute la 180 grade , introducem tava cu cornulete pentru 20-25 minute sa se coaca.Lasam cornuletele sa se raceasca pe tava. Le asezam apoi pe o farfurie si le presaram cu zahar praf.

POFTA BUNA!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise