autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Cornulete fragede

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
250 g unt, , 200 ml lapte,, zahar pudra, , 1/2 kg rahat, , 1 lingura otet, , drojdie de bere cat o nuca, , faina cat cuprinde.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

292 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul spuma, se toarna laptele in care s-a dizolvat drojdia de bere, se amesteca putin, se adauga otetul si iar se amesteca.


Se toarna faina, se framanta pana devine un aluat potrivit si se imparte in 4 turtite, care se tin la rece 30 minute.


Se intinde cate o foaie subtire, sa taie in patratele, se pune la mijloc cate o bucatica de rahat si se da forma de cornulet.


Se coc la foc potrivit.


Se tavalesc calde in zahar pudra.


Ca diversificare, din aceeasi coca se pot face si fursecuri rotunde (taiate cu un paharel cu gura ingusta) si la care se pune un cubulet de rahat deasupra.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Mixam untura cu zaharul, apoi adaugam smantana. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi praful de

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Cornulete fragede cu iaurt

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam apoi untul sau margarina, sarea, iaurtul,

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea_Toma (Bucatar) , 17 octombrie 2012

    azi le fac!!dar prima sper sa gasesc rahat la vreun magazin romanesc prin zona!!

  • Fara foto

    Raluca , 31 martie 2010

    sunt super bune!!!!de data asta am reusit sa ii dau pe toti pe spate!ms mult

  • Fara foto

    lumiandrei , 07 august 2009

    Se mai adauga si un praf de sare si cateva linguri de zahar

    • Fara foto

      vasile elena , 30 iulie 2009

      F bune si gustoase. Eu lucrez in italia si aici nu se gaseste rahat. Am adus din tara si am pregatit aici pentru familia unde lucrez. Au ramas uimiti cat de gustoase sant. Multumim pentru reteta.

    • Fara foto

      dana , 29 septembrie 2008

      Cele 500g zahar pudra sunt doar pt a tavali cornuletele calde prin el? Dar in aluat nu se pune zahar? Lamuriti-ma va rog :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

292 voturi

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 200 ml lapte,
  • zahar pudra
  • 1/2 kg rahat
  • 1 lingura otet
  • drojdie de bere cat o nuca
  • faina cat cuprinde.

Raporteaza reteta

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

29 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Prajitura Arlechin

Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul,

12 voturi    2 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Banana in caramel

Uleiul Arpis se pune la incins in wok. Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu apa si se adauga

0 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse

Andreea_Toma (Bucatar)

azi le fac!!dar prima sper sa gasesc rahat la vreun magazin romanesc prin zona!!



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Minciunele (cirighele)

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de

141 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.Intre timp scoatem samburii de la prune si le pudram cu cele 4 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse