festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Cornulete fragede

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se freaca untul spuma, se toarna laptele in care s-a dizolvat drojdia de bere, se amesteca putin, se adauga otetul si iar se amesteca.


Se toarna faina, se framanta pana devine un aluat potrivit si se imparte in 4 turtite, care se tin la rece 30 minute.


Se intinde cate o foaie subtire, sa taie in patratele, se pune la mijloc cate o bucatica de rahat si se da forma de cornulet.


Se coc la foc potrivit.


Se tavalesc calde in zahar pudra.


Ca diversificare, din aceeasi coca se pot face si fursecuri rotunde (taiate cu un paharel cu gura ingusta) si la care se pune un cubulet de rahat deasupra.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea_Toma (Bucatar) , 17 octombrie 2012

    azi le fac!!dar prima sper sa gasesc rahat la vreun magazin romanesc prin zona!!

  • Fara foto

    Raluca , 31 martie 2010

    sunt super bune!!!!de data asta am reusit sa ii dau pe toti pe spate!ms mult

  • Fara foto

    lumiandrei , 07 august 2009

    Se mai adauga si un praf de sare si cateva linguri de zahar

    • Fara foto

      vasile elena , 30 iulie 2009

      F bune si gustoase. Eu lucrez in italia si aici nu se gaseste rahat. Am adus din tara si am pregatit aici pentru familia unde lucrez. Au ramas uimiti cat de gustoase sant. Multumim pentru reteta.

    • Fara foto

      dana , 29 septembrie 2008

      Cele 500g zahar pudra sunt doar pt a tavali cornuletele calde prin el? Dar in aluat nu se pune zahar? Lamuriti-ma va rog :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

292 voturi

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 200 ml lapte,
  • zahar pudra
  • 1/2 kg rahat
  • 1 lingura otet
  • drojdie de bere cat o nuca
  • faina cat cuprinde.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Biscuiti cu cocos

Batem spuma tare albusurile. Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si

12 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Piersici si banane la gratar cu coniac si inghetata

Nectarinele le spalam bine, le taiem pe din doua si le scoatem samburele lemnos. Decojim bananele

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Andreea_Toma (Bucatar)

azi le fac!!dar prima sper sa gasesc rahat la vreun magazin romanesc prin zona!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Scoici fragede

Scoici fragede

Se amesteca galbenusul cu zaharul, smantana si margarina, se adauga praful de copt stins in otet, coaja de lamaie, sarea si faina pana

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si am amestecat. Am lasat amestecul la

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse