Cozonac cu nuca si faina integrala

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat:
  • 1 kg faina integrala de grau
  • 500 ml lapte ecologic
  • 5 oua
  • 250 g zahar brun
  • aproximativ 100 ml ulei de masline
  • 50 g drojdie
  • 1 lingurita sare de mare
  • coaja de portocale rasa, esenta rom
  • pentru umplutura:
  • nuca macinata
  • cacao
  • albusuri
  • zahar ( eu am folosit fructoza)
  • stafide ( tinute inainte in esenta de rom)
  • ciocolata neagra ( minim 75% cacao)
  • (cantitatile pentru umplutura - in functie de gust)

Mod de preparare

Drojdia se sfarama si se presara peste ea 2 linguri de zahar si se pune la caldura. Se separa galbenusurile, se bat si se adauga aromele. Zaharul se dizolva in lapte cald. Peste faina se adauga drojdia si celelalte ingrediente si se framanta.

Se adauga ulei cate putin pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut. Dintr-un kg de faina ies 2 cozonaci mari.

Peste nuca se adauga cacao si zahar,apoi se amesteca cu albusurile batute si se adauga stafide.

Aluatul se imparte in doua.

- o bucata de aluat se imparte din nou in 2. O parte se intinde si se adauga compozitia cu nuca, apoi se ruleaza. Cealalta parte de aluat se intinde si se presara pe ea ciocolata data pe razatoare (mare)si stafide, apoi se ruleaza si ea. Cele 2 se impletesc si se pun in forma.

- Pentru a doua bucata se procedeaza la fel sau se intinde, se adauga umplutura si se ruleaza simplu. Apoi se pune si ea in forma.

Cozonacii se mai lasa la crescut 30 minute, se ung cu albus batut amestecat cu putina miere si se da la cuptor la foc potrivit. Cand se scot din cuptor se poate presara deasupra ciocolata neagra rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise