autor:

Sidy

» » Paste si pizza

Cus-cus

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iulie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune putin ulei la incins si se rastoarna pachetul de paste peste ulei, invirtindu-se mereu pina ce acestea prind o culoare aramie.


Se adauga doua cani cu apa delikat si piper dupa gustsi se lasa sa fierba pastele. Daca e nevoie, se mai adauga apa. Pastele se lasa sa se odihneasca acoperite 10 minute. Ele nu trebuie sa fie lipite una de alta (inseamna ca nu s-a pus apa destula).


Se servesc cu tocanite.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • adina  vasile

    adina vasile (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

    ce este cus cus. ce paste?

  • Fara foto

    dz , 14 martie 2010

    frumos si gustos!

  • Fara foto

    Mina , 07 martie 2010

    D-na Sidy, tocmai aici este hiba retetei dumneavoastra, cuscus NU SUNT PASTE! Eu doresc sa aflu o reteta autentica de facut cuscus care are ca ingredient grisul. Prin analogie putem spune ca si taiteii ii facem punind punga cu taitei la fiert. o zi frumoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Mie imi place f. mult cus cus.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      eu gatesc cus-cus in alt mod,si mai ales nu-mi place cu tocanite...gusturi diverse..

    • Zotu

      Zotu (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Cum se servesc la tocanite? Ca o garnitura? Nu am facut niciodata si tare as vrea sa gatesc si eu cus cus

    • Fara foto

      L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      In loc de delicat, care contine o gramada de E-uri eu folosesc morcovi dati prin razatoare mica si ardei tocat. Incercati si vedeti ce gust deosebit va avea mancarea....

    • Fara foto

      gigi , 28 decembrie 2008

      Cuscus nu este cu specific romanesc :D Francezii stiu de ce :D

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

39 voturi

Ingrediente

  • Un pachetel de paste Cus-cus`
  • ulei
  • delikat si piper.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Rulada Serrano de curcan

Baby carrots le punem la fiert in apa cu sare, in timp ce feliem ardeiul gras si condimentam feliile

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi

Salata aperitiv de varza

Preparam maioneza dintr-un galbenus , o lingurita de mustar si 100 ml ulei pus intr-un suvoi subtire

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Placinte cu branza si marar

Faina, drojdia si zaharul le amestecam bine intr-un vas de lucru, adaugam apa calduta putin cate

6 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

adina vasile (Chef de cuisine)

ce este cus cus. ce paste?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
concurs ca dragostea in bucate
Retete
din Paste si pizza
Spaghete cu creveti si carne de scoici

Spaghete cu creveti si carne de scoici

Se pun doua oale pe foc cu apa, una pentru paste si in cealata doar o sa oparim crevetii! nu trebuie fierti. Cand fierbe apa se pun

0 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza
Paste cu carne

Paste cu carne

La aceasta reteta am folosit paste fusilli si carnea care mi-a ramas de cand am pregatit carnatii.. Daca nu aveti carne ramasa, o puteti

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne