autor:

Sidy

» » Paste si pizza

Cus-cus

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iulie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune putin ulei la incins si se rastoarna pachetul de paste peste ulei, invirtindu-se mereu pina ce acestea prind o culoare aramie.


Se adauga doua cani cu apa delikat si piper dupa gustsi se lasa sa fierba pastele. Daca e nevoie, se mai adauga apa. Pastele se lasa sa se odihneasca acoperite 10 minute. Ele nu trebuie sa fie lipite una de alta (inseamna ca nu s-a pus apa destula).


Se servesc cu tocanite.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • adina  vasile

    adina vasile (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

    ce este cus cus. ce paste?

  • Fara foto

    dz , 14 martie 2010

    frumos si gustos!

  • Fara foto

    Mina , 07 martie 2010

    D-na Sidy, tocmai aici este hiba retetei dumneavoastra, cuscus NU SUNT PASTE! Eu doresc sa aflu o reteta autentica de facut cuscus care are ca ingredient grisul. Prin analogie putem spune ca si taiteii ii facem punind punga cu taitei la fiert. o zi frumoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Mie imi place f. mult cus cus.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      eu gatesc cus-cus in alt mod,si mai ales nu-mi place cu tocanite...gusturi diverse..

    • Zotu

      Zotu (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Cum se servesc la tocanite? Ca o garnitura? Nu am facut niciodata si tare as vrea sa gatesc si eu cus cus

    • Fara foto

      L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      In loc de delicat, care contine o gramada de E-uri eu folosesc morcovi dati prin razatoare mica si ardei tocat. Incercati si vedeti ce gust deosebit va avea mancarea....

    • Fara foto

      gigi , 28 decembrie 2008

      Cuscus nu este cu specific romanesc :D Francezii stiu de ce :D

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

39 voturi

Ingrediente

  • Un pachetel de paste Cus-cus`
  • ulei
  • delikat si piper.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Facem blatul alb din galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse

Cotlet de porc evantai

Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Fripturi

Prajitura din albusuri cu visine, stafide si rahat- la Multicooker

Hidratam stafidele in putina apa calduta cu esenta de rom. Albusurile cu un strop de sare le mixam

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

adina vasile (Chef de cuisine)

ce este cus cus. ce paste?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Trottole cu mix de branzeturi pentru gratinat

Trottole cu mix de branzeturi pentru gratinat

Pastele se fierb al dente in apa clocotita cu sare si un strop de ulei pentru a nu se lipi intre ele. Dupa fierbere se scurg de apa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Salata de Paste cu Fructe

Salata de Paste cu Fructe

Se fierb pastele 10 - 12 minute in apa clocotita sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce devin 'al dente'. Se dau

1 vot    0 comentarii
20 min
Paste si pizza