Dovlecei umpluti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei umpluti

Ingrediente

  • 4 dovlecei;
  • 600gr carne tocata;
  • 2 cepe mari;
  • 3 linguri bulion;
  • 2 catei de usturoi
  • sare;
  • piper;
  • boia;
  • cimbru uscat;

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja si se taie in doua. Se curata de mijloc si se lasa sa stea cu putina sare.

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se caleste ceapa si usturoiul, cu o lingura de ulei, se pune carnea. Se lasa pana isi schimba carnea culoarea. Se pune sare, piper, boia si putina apa. Se lasa sa fiarba 30 minute, dupa care se adauga bulionul. Se mai lasa 15 minute, se adauga cimbrul. Dupa 2 minute se poate opri.

Se spala si se sterg cu un prosop de bucatarie jumatatile de dovleac. Se aseaza in tava si se umplu cu carne.Se adauga putina apa, in tava pentru a nu se arde dovleceii, in timpul coacerii. Se da la cuptor 35-45 minute, se se moaie dovleacul.

Optional, inainte de ai pune in cuptor se adauga cascaval ras deasupra.

Se servesc calzi, cu putina smantanica.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise