autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ficatei de pasare cu legume

Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala ficateii si se pun la prajit in 3 linguri de ulei.


Se intorc pe o parte si pe alta, dupa care adaugam o cana de apa si acoperim. Lasam la fiert 10 minute. Adaugam apoi usturoiul taiat rondele, acoperim iar pentru inca 5 minute, dupa care lasam sa fiarba descoperit pana ce scade apa.


Cand a scazut apa se scot pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu sa stea calzi.


In sosul lasat de ficatei se pune la prajit un morcov taiat jullienne. Cand incepe sa se inmoaie putin se adauga si un ardei gras taiat tot jullienne.


Se sareaza, se acopera si lasa la foc mediu cam 5 minute, timp in care se mai mesteca sa nu se prinda.


Se adauga apoi o jumatate de cana de apa si se lasa sa fiarba acoperit.Cand apa a scazut se adauga ghimbirul ras (1 lingurita)si se mai tin pe foc pana ce sunt bine prajite.


Se servesc legumele alaturi de ficatei.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Tare buni cu mamaliguta!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Foarte buni,arata super....

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    frumos si gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Cred ca sunt deliciosi...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Simplu si gustos.Imi plac foarte mult ficateii prajiti.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 250 grame de ficatei de pasare
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 3 linguri de ulei
  • 1 1/2 cana de apa
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Macovei

Budinca de paine (dupa reteta lui Jamie Oliver)

Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu scotisoara, nucsoara, cuisoarele si coaja de portocala.

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci

Compot de pere

Se aleg pere tari si sanatoase. Se curata de coaja si de seminte si se taie in patru. Fiecare feliuta

3 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Gem asortat

Se curata merele si perele de coaja si samburi, prunele de samburi. Se dau prin masina de carne sau

2 voturi    1 comentariu
2h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare buni cu mamaliguta!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Costite de porc in sos

Costite de porc in sos

Dupa cum stiti, costitele sunt gatite in cele mai multe cazuri fripte sau facute la gratar. Acum vreau sa va prezint o reteta in care

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in Foi de Vita

Sarmalute in Foi de Vita

Pasul 1: Pregatim aragazul si o craticioara in care punem apa, pe care o lasam sa fiarba.Cand apa fierbe adaugam frunzele de vita si

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne