autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Foi de placinta (strudel)

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, se face o adincitura, in care se pune uleiul, apa calduta si o lingura de otet.


Se amesteca cu lingura, incorporind faina in lichid, iar dupa ce incepe sa se formeze aluatul, se ia la framintat cu mina.


Se framinta si se bate de planseta.


Se lasa apoi acoperit la loc cald.


Dupa un sfert de ora se intinde o foaie, se acopera si se lasa sa mai stea un sfert de ora.


Se intinde pe planseta o fata de masa care se acopera cu faina.


Se ia foaia in maini si, cu dosul mainilor, se intinde de la mijloc catre margini apoi se pune pe masa si se trage de margini usor, de jur imprejur, subtiind-o din ce in ce mai mult, pina ajunge ca o foita de tigara, iar marginile au trecut de marginea plansetei.


Se rup marginile groase si se lasa foaia sa se usuce citeva minute, apoi se prepara strudel cu diverse umpluturi.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Trebuie sa ai dexteritate pentru a pregati asa ceva.

  • Fara foto

    Mar Sora Teodor , 28 ianuarie 2010

    Va multumesc, este o reteta foarte buna

  • Fara foto

    anca , 19 decembrie 2009

    E foarte corecta reteta ,pt ca vazusem f multe retete de strudel cu drojdie si de fapt aluatul de strudel se face din apa, faina ,un pic de ulei ,un pic de otet si sare Toata reusita strudelului consta in intinderea foii ,care trebuie sa fie foarte subtire de aceea nu oricine poate face un adevarat strudel ,ci doar persoanele care au deja o anumita experienta culinara Sanatate si sa ne auzim cu bine

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

155 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • un pahar apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • o lingura otet
  • o
  • lingurita sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti

Preparam maiaua din drojdie, o lingurita zahar si una de faina. Dupa 10 minute o amestecam cu restul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Trebuie sa ai dexteritate pentru a pregati asa ceva.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Coronita cu nuca si cacao

Coronita cu nuca si cacao

Pentru o reusita a cozonacului este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele si untul) sa fie tinute la temperatura camerei de

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Panettone

Panettone

Panettone este un soi de cozonac italienesc care se prepara cu ocazia sarbatorilor crestine, originea acestuia fiind destul de veche.

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje