festivalul blogurilor gustoase

autor:

joly-gina

» » Fripturi

Friptura de ied la cuptor

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bine pulpele de ied si se cresteaza se impaneaza cu bucatele de usturoi.


Se amestea ca vinul cu cimbru si cu condimendele din punga magica si se toarna peste pulpele de ied, se pregateste tava de seara si se lasa in frigider pana dimineata ca sa patrunda bine in carnita,


dupa care se baga la cuptor la foc mic timp de o ora.


Este foarte gustos si este mai bun decat mielul, seamana putin la gust cu puiul si ai manca in continuu


merita sa incercati, este delicios.


Pofta mare!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    lstanciu37 (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    interesant ,nu am mai mancat carne de ied ,am mai azit anu viitor o sa incerc si eu

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

    Foarte gustos.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe de ied
  • cele din spate
  • 250 ml de vin rosu
  • cimbru
  • o punga magica de friptura de pui cu usturoi

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de joly-gina

Pasca cu branza dulce si stafide

350g faina 3 albusuri spuma o jumatate cana de zahar pudra 8 linguri de ulei de framantat la final 1

23 voturi    5 comentarii
1h
Retete de Pasti

Frigarui cu ficatei si inimi de curcan

se spala ficateii, inimile se taie cubulete, ardeiul se curata si se taie si el patratele. Daca

27 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Rulada cu biscuiti si banana

Se pune laptele cu zaharul pe foc si cand s-a topit si este fierbinte il luam dupa foc si adaugam,cacaoa

36 voturi    14 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

lstanciu37 (Chef de cuisine)

interesant ,nu am mai mancat carne de ied ,am mai azit anu viitor o sa incerc si eu

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate. Dupe ce le-am scos din marinada

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi
Beef Wellington

Beef Wellington

Aceasta reteta este o legenda a bucatariei englezesti si poarta numele unui duce. Se spune ca preparatul este numit in cinstea ducelui

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi