Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori

Ingrediente

  • 2 kg carne miel(pulpa)
  • 1 caciulie usturoi
  • 250 ml vin rosu
  • 1 ceapa verde
  • 1 lingura mustar cu boabe
  • 2 linguri faina
  • verdeturi italiene
  • 2 linguri oregano
  • sare
  • piper
  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 300 g spanac
  • unt

Mod de preparare

Pulpele de miel le crestam din loc in loc si introducem in locasul format cate un catel de usturoi.

Restul usturoiului il zdrobim si il amestecam cu oregano, verdeturi italiene, sare si piper.

Ungem un vas cu putin unt sau untura si punem pulpele presarate cu verdeturi pe ambele parti.

Ceapa o taiem marunt cu frunze cu tot si o amestecam cu vinul.Pastram deoparte o cana din acest amestec pentru prepararea sosului si restul vinului il punem in vas peste pulpe.

In cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade punem pulpele la copt.

Din cand in cand ungem carnea cu sosul din tava pina se rumeneste friptura frumos pe ambele parti.

Preparam sosul scurgand sosul ramas in tava, dupa ce am scos friptura pe un platou ( dar o pastram la cald).

Adaugam apa pina se umple o cana de 200 ml.

Punem unt( untura) intr-o tigaie si adaugam faina, sosul de carne, mustarul si cana cu sos ce am pastrat-o.

Lasam la fiert si amestecam continuu pina se ingroasa putin sosul si da in clocot..Daca este cazul asezonam.

Preparam un piure din cartofii fierti, altul din morcovii fierti si altul din spanac.

Servim friptura cu piure in trei culori, sos si salata verde.

Pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/04/friptura-de-miel-cu-plante-aromate-si.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise