Fructe caramel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Fructe  caramel

Ingrediente

  • cititi in instructiuni!

Mod de preparare

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr o tigaie se pune la topit unt,cand este topit untul se pune zaharul,se topeste pana acesta incepe sa si schimbe culoarea.In acest moment se adauga fructele in strat uniform in tigaie si se lasa sa scada siropul care il formeaza,la foc mic.Cand lichidul din tigaie a scazut,se flambeaza aruncand 20-30 de grame de coniac,sau triplu sec ori sambucca sau alta bautura aromata tare.Dupa ce s-a stins flacara se pune vin,o jumatate de pahar,se lasa sa scada si se adauga lapte,o jumatate de pahar.In acest momet se stinge focul si se lasa sa se raceasca.Se monteaza pe farfurie sau platou cu decor de menta sau zahar ars.Siropul din tigaie se foloseste deasemenea la decor.

Cantitatile nu sunt importante,o gospodina sau un bucatar isi dau seama cam cat sa puna in tigaie.In general nu se pun in tigaie fructele sub forma de morman,ca sa fiarba si sa se farame.Untul nu depaseste cantitatea de 100 de grame la o tigaie de dimensiuni medii,iar 200 de grame de zahar sunt suficiente la 700-800 de grame de fructe cat ar incapea intr-o tigaie potrivita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise