Gogoşele pentru aperitive

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pahar apa
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 pahar făină
  • 5 ouă
  • un praf de sare
  • grăsime pentru formă

Mod de preparare

Se fierbe apa cu uleiul, când începe să fiarbă se pune făina în ploaie şi sarea amestecând neîncetat până când se observă că aluatul se desprinde de pe cratiţă. Se dă la o parte. Când compoziţia este caldă, se adaugă cele 5 ouă, unul câte unul, amestecând mereu ş se lasă apoi să se răcească.

Se unge o tavă de copt cu unt sau cu ulei şi pun cu linguriţa grămăjoare de compoziţe rece(aceste drămăjore trebuie să aibă formă de gogoşi şi să fie puse în tavă la distanţă una de alta).Se coc la foc foarte tare. Când sunt coapte se lasă să se răcească bine, apoi cu un cuţit bine ascuţit, se taie se taie căpăcele în aşa fel, ca o parte să răână prinsă. Se umplu gogoşile cu diverse aperitive( pastă de peşte, salata de peşte, icre, salata de vinete, brânză dulce frecată cu unt şi cu mărar tocat, etc)

Un pic modificată, reţeta(cu două-trei linguriţe de zahăr) se pot folosi gogoşele mai mici şi pentru Choux a la creme.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise