autor:

cristina a

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Gogosi umplute cu ciocolata

Autor: cristina a (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se topeste zaharul si untul in lapte, fara a se fierbe. Laptele nu trebuie sa fie fierbinte pentru ca se opareste drojdia! Se pune o picatura de lapte pe mana, daca e fierbinte se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.


Se pune drojdia in recipentul in care framanti aluatul (cam 5l sa aiba volumul, pentru a avea unde creste aluatul).


Se adauga sarea si putin zahar (o lingura) si se freaca pana se obtine un lichid (nu dureaza mult).


Se adauga faina, ouale si laptele racit si se framanta cam 20 minute.


Se pune restul de 50 gr unt si se mai framanta 3-5 min, pana se incorporeaza untul. Daca coca e prea moale se mai adauga faina, daca e prea tare se mai adauga lapte. Pentru gogosile cu ciocolata e de preferat sa fie totusi ceva mai tare, sa opuna ceva rezistenta la framantat.


Se lasa la crescut cam 30 min ( trebuie sa isi tripleze volumul).


Se unge planseta pentru coca cu putin ulei (daca nu aveti, masa e foarte buna).


Se face un rulou din aluat pe care il tai bucati mici.


Se fac bilute din aluatul taiat pe care le 'turtesti' cu sucitorul sau cu mana (dupa indemanare), ca sa ajunga la o grosime de cativa mm, nici prea gros, nici prea subtire pentru a nu se crapa cand pui crema de ciocolata.


In mijlocul 'turtei' pui o lingurita de ciocolata, umezesti cu putina apa marginea si lipesti parte peste parte, avand grija sa lipesti foarte bine marginile.


Cand ai facut vreo 4 gososi, pune ulei la incins in tigaie si arunca-le la prajit, la foc nici prea mic, nici prea tare.


Se prajesc pe ambele parti, avand grija sa nu se sparga. La mine s-au mai spart unele.


Se scot pe servetele de hartie absorbante si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • cristina a

    cristina a (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Nu am mai facut de mult reteta asta. O voi face in acest weekend, mi s-a facut o pofta... Multumesc pentru aprecieri.

  • Fara foto

    D V , 13 februarie 2010

    foarte buna reteta... o recomand !!

  • aec21

    aec21 (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Imi plac foarte mult gogosile cu ciocolata! Voi testa si eu in curand reteta asta.

    • Fara foto

      tatiana , 25 iunie 2009

      Super reteta !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

83 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina alba,
  • 2 oua,
  • 50 gr unt,
  • 50 gr unt (pentru sfarsitul framantarii),
  • 500 ml lapte,
  • 1 cub drojdie de 50 gr,
  • 100-200 gr zahar dupa gust,
  • un varf lingurita sare,
  • un borcan crema de ciocolata,
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat,
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

cristina a (Chef de cuisine)

Nu am mai facut de mult reteta asta. O voi face in acest weekend, mi s-a facut o pofta... Multumesc pentru aprecieri.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura "toamnei" cu prune

Prajitura "toamnei" cu prune

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, praful de copt si coaja

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mascarpone si zmeura

Prajitura cu mascarpone si zmeura

Blat: Sepratam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Incorporam uleiul, apa si praful de copt, esenta de rom, apoi faina si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri