autor:

vera

» » Aperitive cu peste

Icre de casa

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pregateste grisul cu lapte care trebuie sa aiba o consistenta mai tare


Dupa racire se amesteca cu icrele ,mai intai cu lingura de lemn,dupa care cu mixerul,se alterneaza uleiul si zeama de lamaie, consistenta rezulta mai tare se poate adauga putina apa minerala sau chiar normala


Spre sfarsit se adauga zeama de lamaie,pt a definii gustul acrisor


Ceapa se curata ,se da prin razatoarea mica se storc ,se adauga peste icre,se amesteca cu lingura di lemn


Se servesc,pofta buna

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • nicoletamaria

    nicoletamaria (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta si mi s-a parut buna,pe gustul meu,asa ca nu am mai schimbat nimic.De cind am dat de ea,numai pe ea o folosesc.Imi place asa cum e.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Giulyanna Elena , 30 octombrie 2013

    :)

  • Fara foto

    Lidia Grijincu , 26 iunie 2013

    foarte bune! nota 10!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Eu nu le prepar cu gris,prefer o felie de paine inmuiata in lapte si bine stoarsa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Foarte bune, nu am pregatit de mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Imi plac icrele foarte mult...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Retete si retete...eu le fac doar cu ulei,apa minerala si zeama de lamaie.Nu sunt deloc gretoase si sunt foarte pufoase.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Sidy,cred ca o sa incerc varianta cu cartof,

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Ahhhhh ce imi plac,dar ce ingrasa,felicitari pentru reteta.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      In loc de gris folosesc un cartof fiert. Imi place mult mai mult gustul icrelor preparate astfel...

    • Fara foto

      Demi.L. , 22 iulie 2009

      Cred ca exsista multe feluri de a pregati icre, reteta este foarte buna vera ... dar si reteta ionitei pare interesanta, felicitari

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      O bunatate...Imi plac foarte mult icrele.Eu folosesc decat putin gris pentru a nu iesi uleioase,zeama de lamaie ,apa minerala, ceapa dupa gust si folosesc ulei presat la rece...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

40 voturi

Ingrediente

  • 50g icre
  • 350ml ulei
  • 200g lapte
  • 30g gris
  • -zeama de lamaie
  • 1 ceapa mica

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de vera

Chec pufos-reteta mamei mele

Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase; Galbenusurile le mixam cu zaharul

23 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Rulada cu nutella

Mixam bine ouale cu zaharul pana se dubleaza volumul Amestecam faina cu amidonul si praful de copt,adaugam

13 voturi    8 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

43 voturi    13 comentarii
18 min
Paste si pizza

Giulyanna Elena

:)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu peste
Minitort cu pate de macrou

Minitort cu pate de macrou

Se curata pestele de oase si piele (eu am folosit macrou fiert, dar e mai bun cu cel afumat), se paseaza, se adauga branza, patrunjelul

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste
Crema de mascarpone cu ton

Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

0 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive cu peste