festivalul blogurilor gustoase

autor:

IC

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Iepure la cuptor

Autor: IC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1.


Se aseaza iepurele curatat intr-o oala.


Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si foile de dafin.


Se adauga usturoiul, ceapa, morcovii si telina taiate felii.


Se adauga vinul alb si otetul.


Se completeaza cu apa pana se cuprinde iepurele.


Se pune oala la frigider si se tine la marinat pentru 24 de ore.


2. Dupa ce a stat 24 de ore la marinat, carnea se ia si se opareste. Marinata si legumele se arunca. Apoi carnea se aseaza intr-o tava pentru cuptor.


Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si foile de dafin.


Se impaneaza carnea cu usturoi. taie morcovii rondele si se adauga in tava.


Se pun vinul, sucul de rosii si un pahar cu apa.


Se presara uleiul de masline pe carne.


Se pune tava la cuptor (190-200 grade, aproximativ 1 ora/1 ora si jumatate). Din cand in cand se mai acopera iepurele cu lichid din tava, pentru a nu se usca.


Se poate servi cu cartofi natur cu patrunjel proaspat si cu o salata de varza sau salata verde cu ridichi si ceapa verde.


Pofta buna!


PS: Reteta mi-a dat-o tatal meu si eu am preparat-o :).

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Rapan , 02 ianuarie 2014

    ceva apropiat retetei , am servit de revelion 2014 , exccelent .

  • IC

    IC (Chef de cuisine) , 19 martie 2011

    Multumesc, Valentina! O sa postez cat de curand o reteta cu pulpe de curcan. Imi pare rau ca nu prea am timp de gatit si de postat retete. Pentru mine e o placere sa gatesc!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

    Si eu am preparat acum cateva zile iepure (vanat) la cuptor,dar nu am avut timp sa postez reteta... Arata minunat fripturica pregatita de tine si imi pare rau ca nu pot sa dau mai mult de 5 stelute...

    • IC

      IC (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

      @Adelina, iepure se gaseste sigur la Carrefour si Metro.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

      Îmi place mult iepurele, dar nu se găseşte pe la magazinele de aici. Foarte bună reţetă!

    • IC

      IC (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

      Lia, multumesc mult! Sper sa am timp mai mult sa gatesc si sa adaug retete pe site :).

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

      Bine ai revenit Iuliana ! in randul gustosilor... Ma bucur ca in sfarsit te-ai hotarat sa ne scrii... Fripturica de iepure este foarte gustoasa, imi place, iar reteta trimisa de tine imi place mult de tot. Felicitari ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • - iepure 1,5 kg (curatat)
  • Pentru marinata:
  • - 1 pahar cu vin alb
  • - 1 pahar cu otet (de mere)
  • - 2 morcovi
  • - 1 telina mica
  • - 1 ceapa
  • - 1 catel de usturoi
  • - sare
  • - piper
  • - cimbru
  • - 2-3 foi de dafin.
  • Pentru cuptor:
  • - 1 pahar cu vin alb
  • - 1 pahar cu suc de rosii
  • - 1 lingura ulei de masline
  • - 2 morcovi
  • - 1 catel de usturoi
  • - sare
  • - piper
  • - 2-3 foi de dafin

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de IC

Placinta cu brocoli si conopida

Se unge o tava pentru cuptor cu ulei de masline, se adauga in tava buchetele de brocoli si conopida,

2 voturi    0 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Pulpe de curcan cu ciuperci, vin alb si sos de alune

Pentru friptura: Se taie pulpa de curcan in 5 bucati, se spala cu apa calda. Se condimenteaza cu

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

Gheorghe Rapan

ceva apropiat retetei , am servit de revelion 2014 , exccelent .

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui dulce acrisor in stil asiatic

Pui dulce acrisor in stil asiatic

Acesta nu este un preparat pe care il gatesc in mod curent si nici nu sunt o fana inraita a mancarii asiatice, in schimb acest preparat

0 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
File de pui cu piure gratinat

File de pui cu piure gratinat

Puiul: Spalam fileul de pui apoi il stergem cu un servet. Intr-un vas amestecam uleiul, boiaua de ardei, vinul, patrunjelul si busuiocul

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne