autor:

IC

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Iepure la cuptor

Autor: IC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: IC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2011

Ingrediente
- iepure 1,5 kg (curatat), , Pentru marinata:, - 1 pahar cu vin alb, - 1 pahar cu otet (de mere), - 2 morcovi, - 1 telina mica, - 1 ceapa, - 1 catel de usturoi, - sare, - piper, - cimbru, - 2-3 foi de dafin., , Pentru cuptor:, - 1 pahar cu vin alb, - 1 pahar cu suc de rosii, - 1 lingura ulei de masline, - 2 morcovi, - 1 catel de usturoi, - sare, - piper, - 2-3 foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 2h

15 voturi

Mod de preparare

1.


Se aseaza iepurele curatat intr-o oala.


Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si foile de dafin.


Se adauga usturoiul, ceapa, morcovii si telina taiate felii.


Se adauga vinul alb si otetul.


Se completeaza cu apa pana se cuprinde iepurele.


Se pune oala la frigider si se tine la marinat pentru 24 de ore.


2. Dupa ce a stat 24 de ore la marinat, carnea se ia si se opareste. Marinata si legumele se arunca. Apoi carnea se aseaza intr-o tava pentru cuptor.


Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si foile de dafin.


Se impaneaza carnea cu usturoi. taie morcovii rondele si se adauga in tava.


Se pun vinul, sucul de rosii si un pahar cu apa.


Se presara uleiul de masline pe carne.


Se pune tava la cuptor (190-200 grade, aproximativ 1 ora/1 ora si jumatate). Din cand in cand se mai acopera iepurele cu lichid din tava, pentru a nu se usca.


Se poate servi cu cartofi natur cu patrunjel proaspat si cu o salata de varza sau salata verde cu ridichi si ceapa verde.


Pofta buna!


PS: Reteta mi-a dat-o tatal meu si eu am preparat-o :).
Retete
Alte retete din Fripturi

Iepure intreg la cuptor

Facem un bait din ingredientele de mai sus, crestam iepurele si-l inpanam cu usturoi si slanina.

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

IEPURE MARINAT SI SOS VANATORESC LA CUPTOR

Se spala foarte bine carnea de iepure si se portioneaza,se curata legumele-ceapa,usturoiul,morcovii

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Fripturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Mihai Petre (Maestru bucatar):

    Am incercat reteta, dar carnea a ramas cam tare... cred ca am gresit eu undeva. Dar am remediat acest aspect tinand carnea la cuptor in oala de ceramica. Sosul a iesit genial... :)

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Rapan , 02 ianuarie 2014

    ceva apropiat retetei , am servit de revelion 2014 , exccelent .

  • IC

    IC (Chef de cuisine) , 19 martie 2011

    Multumesc, Valentina! O sa postez cat de curand o reteta cu pulpe de curcan. Imi pare rau ca nu prea am timp de gatit si de postat retete. Pentru mine e o placere sa gatesc!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

    Si eu am preparat acum cateva zile iepure (vanat) la cuptor,dar nu am avut timp sa postez reteta... Arata minunat fripturica pregatita de tine si imi pare rau ca nu pot sa dau mai mult de 5 stelute...

    • IC

      IC (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

      @Adelina, iepure se gaseste sigur la Carrefour si Metro.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

      Îmi place mult iepurele, dar nu se găseşte pe la magazinele de aici. Foarte bună reţetă!

    • IC

      IC (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

      Lia, multumesc mult! Sper sa am timp mai mult sa gatesc si sa adaug retete pe site :).

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

      Bine ai revenit Iuliana ! in randul gustosilor... Ma bucur ca in sfarsit te-ai hotarat sa ne scrii... Fripturica de iepure este foarte gustoasa, imi place, iar reteta trimisa de tine imi place mult de tot. Felicitari ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • - iepure 1,5 kg (curatat)
  • Pentru marinata:
  • - 1 pahar cu vin alb
  • - 1 pahar cu otet (de mere)
  • - 2 morcovi
  • - 1 telina mica
  • - 1 ceapa
  • - 1 catel de usturoi
  • - sare
  • - piper
  • - cimbru
  • - 2-3 foi de dafin.
  • Pentru cuptor:
  • - 1 pahar cu vin alb
  • - 1 pahar cu suc de rosii
  • - 1 lingura ulei de masline
  • - 2 morcovi
  • - 1 catel de usturoi
  • - sare
  • - piper
  • - 2-3 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de IC

Placinta cu brocoli si conopida

Se unge o tava pentru cuptor cu ulei de masline, se adauga in tava buchetele de brocoli si conopida,

4 voturi    0 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Pulpe de curcan cu ciuperci, vin alb si sos de alune

Pentru friptura: Se taie pulpa de curcan in 5 bucati, se spala cu apa calda. Se condimenteaza cu

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

IC (Chef de cuisine)

Multumesc, Valentina! O sa postez cat de curand o reteta cu pulpe de curcan. Imi pare rau ca nu prea am timp de gatit si de postat retete. Pentru mine e o placere sa gatesc!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Curatam,spalam si lasam la scurs pulpele. In acest timp ne ocupam de marinata. Curatam usturoiul,il pisam,adaugam un praf de sare

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Se curata ardeiul de seminte,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne