festivalul blogurilor gustoase

autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Aperitive cu peste

Kebbe de peste-reteta arabeasca

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Borgholol se pune in apa la muiat cam 30 min ,apoi se scurge apa. Pestele se amesteca cu ceapa, de portocala,coriandrul,sare si piper; amesteca bine cu mina. Se amesteca compozitia de mai sus cu borgholul adaugat cite putin pina se omogenizeaza bine . Se pune in palme ulei si se fac bile din compozitie care se pun pe o tava unsa ;se da la cuptor cam 30 min. Se servesc calde sau reci decorate cu patrunjel si felii de portocala.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg peste fiert ,fara oase si piele
  • 8 cepe de marime medie ,tocate fin
  • 4 legaturi mici de coriandru verde tocat(daca nu va place coriandru puteti folosi patrunjel verde)
  • 3/4 kh

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de marta gabriela abdelhafiz

Tajin cu peste

Se amesteca coriandrul,cuminul,sarea ,usturoi,ardeiul iute . Se adauga sucul de lamiie ,apa si

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Tajine cu prune si carne de miel

In vasul "tajine"(merge foarte bine si vasul nostru de lut)se pune: carnea,sare ,ulei ,mirodeniile,ceapa,usturoiul

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui cu iaurt-reteta arabeasca

Se topeste untul,se pun ceapa,ardeii,cardamomul si scortisoara.Se prajeste pina ce se aureste ceapa.

0 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu peste
Salata de ton cu amestec mexican de legume si maioneza de telina

Salata de ton cu amestec mexican de legume si maioneza de telina

Mai intai punem apa la fiert cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere adaugam legumele congelate si le lasam 10 minute sa

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu peste
Calamari a la romana

Calamari a la romana

Rondelele de calamari le lasam sa se decongeleze. Pregatim aluatul : -ouale le punem intr-un bol cu sare (dupa gust ) si piper si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu peste