autor:

Sidy

» » Aluaturi si Foietaje

Langosi cu branza si smantana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Faina se amesteca apoi cu drojdia dospita; adaugam apoi sarea, apa ( laptele)sa se faca o coca mai moale.


Se framanta foarte bine 30 minute.


Se fac cocuti cati langosi dorim sa facem.


Se lasa la cald, la dospit 15 minute.


Fiecare cocut se intinde cu sucitoarea si se coace in tigaie in uleiul, incins in prealabil, pe ambele parti.


Cat sunt inca calzi langosii se ung cu smantana, se rade deasupra branza si se poate pune si mujdei de usturoi( cine doreste).

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Draga mea kok miori...n-am incercat niciodata dar...merita incercat. Sa-mi spui si mie cum au iesit.... Succes !

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Foarte buni langosii dar se pot face si in cuptor inloc de prajit?Te rog raspundemi.Asi dori sa-i incerc dar nu vreau prea mult prajit.

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

    Sunt super.Si eu fac aceiasi reteta dar pun in branza marar si cozi de ceapa verde.Sunt nemaipomenite.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Sidy draga, mi-ai amintit de langosi. Nu am mancat de foarte multi ani,era o specialitate in Iasi. Imi lasa gura apa,. Nu am facut niciodata, dar voi incerca reteta ta.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      o bunatate...chiar ca ne-ai facut pofta!

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Hmm...ce bine arata!!Felicitari!!Salvat

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Bănuiesc că eşti ardeleancă,Sidy dragă.Că aşa făcea şi buna mea langoşii(şi-i mai fac şi eu uneori).Foarte buni! Bravo!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Astea îi plac fiului meu, mmm!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Vai Sidy, ce pofta mi-ai facut..........vin la tine sa mananc un langos yumi,yumi... sau mai bine ma duc sa-mi fac eu... nu de alta dar pana ajung eu la tine sigur nu mai ai, ha,ha,ha. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 750 ml apa minerala( poate fi 1/2 apa si 1/2 lapte)
  • 1/2 l ulei
  • 200 g branza sarata
  • 200 ml smantana
  • usturoi( optional)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Galette din cartofi cu piept de curcan

Pregatim umplutura:curatam ceapa si o taiem julien. Ardeii ii feliem subtire. Pieptul il taiem

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Bulion de rosii preparat in casa

Rosiile se spala se taie feliute si se pun la fiert intr-un castron mare.Se invarte cu lingura de

27 voturi    18 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Prajitura cu prune

Prajitura aceasta se poate face cu orice fruct doriti voi. Prunele le spalam si apoi le scoatem

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Sidy (Chef de cuisine)

Draga mea kok miori...n-am incercat niciodata dar...merita incercat. Sa-mi spui si mie cum au iesit.... Succes !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Se amesteca toate ingredientele. Se framanta un aluat mai tare. Se unge presa cu grasime pentru a nu se lipi. Se fac bilute

1 vot    0 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Varzar impletit

Varzar impletit

Pentru inceput se pregateste aluatul. Faina se pune intr-un recipient, iar in mijlocul ei se toarna drojdia (pe care am pus-o intr-un

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje