autor:

Sidy

» » Aluaturi si Foietaje

Langosi cu branza si smantana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Faina se amesteca apoi cu drojdia dospita; adaugam apoi sarea, apa ( laptele)sa se faca o coca mai moale.


Se framanta foarte bine 30 minute.


Se fac cocuti cati langosi dorim sa facem.


Se lasa la cald, la dospit 15 minute.


Fiecare cocut se intinde cu sucitoarea si se coace in tigaie in uleiul, incins in prealabil, pe ambele parti.


Cat sunt inca calzi langosii se ung cu smantana, se rade deasupra branza si se poate pune si mujdei de usturoi( cine doreste).

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Draga mea kok miori...n-am incercat niciodata dar...merita incercat. Sa-mi spui si mie cum au iesit.... Succes !

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Foarte buni langosii dar se pot face si in cuptor inloc de prajit?Te rog raspundemi.Asi dori sa-i incerc dar nu vreau prea mult prajit.

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

    Sunt super.Si eu fac aceiasi reteta dar pun in branza marar si cozi de ceapa verde.Sunt nemaipomenite.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Sidy draga, mi-ai amintit de langosi. Nu am mancat de foarte multi ani,era o specialitate in Iasi. Imi lasa gura apa,. Nu am facut niciodata, dar voi incerca reteta ta.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      o bunatate...chiar ca ne-ai facut pofta!

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Hmm...ce bine arata!!Felicitari!!Salvat

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Bănuiesc că eşti ardeleancă,Sidy dragă.Că aşa făcea şi buna mea langoşii(şi-i mai fac şi eu uneori).Foarte buni! Bravo!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Astea îi plac fiului meu, mmm!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Vai Sidy, ce pofta mi-ai facut..........vin la tine sa mananc un langos yumi,yumi... sau mai bine ma duc sa-mi fac eu... nu de alta dar pana ajung eu la tine sigur nu mai ai, ha,ha,ha. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 750 ml apa minerala( poate fi 1/2 apa si 1/2 lapte)
  • 1/2 l ulei
  • 200 g branza sarata
  • 200 ml smantana
  • usturoi( optional)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Frigarui de cartofi cu rozmarin

Fierbem cartofii in coaja de jumatate si ii lasam putin sa se raceasca. Ii decojim apoi. Crengutele

1 vot    2 comentarii
45 min
Aperitive cu legume

Salata orientala de post

Spalam cartofii si ii punem sa se fiarba in coaja in apa cu sare. Ceapa verde si usturoiul le taiem

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume

Omleta spaniola - Tortilla de patatas

Curatam cartofii , ii spalam , apoi ii radem pe razatoarea cu gauri mari. Ii punem intr-un vas cu

1 vot    1 comentariu
50 min
Aperitive cu oua

Sidy (Chef de cuisine)

Draga mea kok miori...n-am incercat niciodata dar...merita incercat. Sa-mi spui si mie cum au iesit.... Succes !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Turtite din faina de orez fara gluten

Turtite din faina de orez fara gluten

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in bilute in functie de marimea tigaii in

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Tagliatelle cu leurda și sfecla rosie

Tagliatelle cu leurda și sfecla rosie

Probabil știți deja că ador aluaturile dospite dar și cele fragede. Când mă apuc de făcut produse de patiserie sunt precum

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje