autor:

Sidy

» » Aluaturi si Foietaje

Langosi cu branza si smantana

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Faina se amesteca apoi cu drojdia dospita; adaugam apoi sarea, apa ( laptele)sa se faca o coca mai moale.


Se framanta foarte bine 30 minute.


Se fac cocuti cati langosi dorim sa facem.


Se lasa la cald, la dospit 15 minute.


Fiecare cocut se intinde cu sucitoarea si se coace in tigaie in uleiul, incins in prealabil, pe ambele parti.


Cat sunt inca calzi langosii se ung cu smantana, se rade deasupra branza si se poate pune si mujdei de usturoi( cine doreste).

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Draga mea kok miori...n-am incercat niciodata dar...merita incercat. Sa-mi spui si mie cum au iesit.... Succes !

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Foarte buni langosii dar se pot face si in cuptor inloc de prajit?Te rog raspundemi.Asi dori sa-i incerc dar nu vreau prea mult prajit.

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

    Sunt super.Si eu fac aceiasi reteta dar pun in branza marar si cozi de ceapa verde.Sunt nemaipomenite.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Sidy draga, mi-ai amintit de langosi. Nu am mancat de foarte multi ani,era o specialitate in Iasi. Imi lasa gura apa,. Nu am facut niciodata, dar voi incerca reteta ta.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      o bunatate...chiar ca ne-ai facut pofta!

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Hmm...ce bine arata!!Felicitari!!Salvat

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Bănuiesc că eşti ardeleancă,Sidy dragă.Că aşa făcea şi buna mea langoşii(şi-i mai fac şi eu uneori).Foarte buni! Bravo!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Astea îi plac fiului meu, mmm!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      Vai Sidy, ce pofta mi-ai facut..........vin la tine sa mananc un langos yumi,yumi... sau mai bine ma duc sa-mi fac eu... nu de alta dar pana ajung eu la tine sigur nu mai ai, ha,ha,ha. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 750 ml apa minerala( poate fi 1/2 apa si 1/2 lapte)
  • 1/2 l ulei
  • 200 g branza sarata
  • 200 ml smantana
  • usturoi( optional)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Tocanita de naut cu ciuperci si rosii

Curatam ceapa, o apalam si o taiem julien.Ardeiul il taiem felii subtiri. Uleiul il punem a incins

0 voturi    1 comentariu
15 min
Retete de post

Rulada Serrano de curcan

Baby carrots le punem la fiert in apa cu sare, in timp ce feliem ardeiul gras si condimentam feliile

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi

Salata aperitiv de varza

Preparam maioneza dintr-un galbenus , o lingurita de mustar si 100 ml ulei pus intr-un suvoi subtire

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Sidy (Chef de cuisine)

Draga mea kok miori...n-am incercat niciodata dar...merita incercat. Sa-mi spui si mie cum au iesit.... Succes !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Lipii taranesti

Lipii taranesti

Din aceste ingrediente vom obtine 8 lipii si o paine. Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune

4 voturi    6 comentarii
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri de casa

Saleuri de casa

Intr-un vas mare se pun smantana, margarina, 100 g din cascavalul ras, sarea si se amesteca bine, se adauga praful de copt si faina

2 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje