Reteta de covrigi de casa. Covrigi de casa cu mac si susan. Reteta de covrigi de casa cu aluat oparit. Retete de covrigi.
Reteta de covrigi de casa este una foarte simpla, cu rezultat grozav. Obtinem niste covrigi de casa deliciosi, cu miez moale, pufos si coaja crocanta, plina de seminte.
Cernem faina intr-un bol mare si punem sarea si zaharul.
Drojdia o amestecam cu zaharul si putina apa caldutra si o lasam 10-15 minute sa se activeze. Daca folositi drojdie uscata, o adaugati direct peste faina, in bol.
Cand drojdia s-a activat, o punem in bol si adaugam incet, incet apa calduta amestecata cu uleiul. Framantam 10-15 minute aluatul obtinut. Il acoperim apoi si-l lasam sa creasca timp de 50-60 de minute, pana isi dubleaza volumul.
Apoi facem un snur lung din aluat si-l taiem in 12-13 bucati, aproximativ egale. Din fiecare bucatica facem un snurulet, caruia ii dam forma de covrig bretzel. Procedam asa pana terminam toate bucatile de aluat,apoi ii mai lasam la crescut un sfert de ora.
Intre timp, punem pe foc o oala cu un litru de apa, iar cand a dat primul clocot adaugam bicarbonatul. Punem covrigii pe rand in apa, ii oparim cateva secunde pe ambele parti, ii scoatem cu o spumiera si-i punem in tava de copt.
Presaram pe ei imediat sare mare, susan, mac, seminte de in, chimen, la alegere. Ii coacem 20-25 de minute la 220 °C.
Sper ca v-am facut pofta si veti incerca si voi reteta de covrigi de casa, sunt deliciosi. Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii