autor:

Sidy

» » Paste si pizza

Lasagne cu sos Bolognese

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 11 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 11 martie 2010

Ingrediente
1 cutie lasagne, 600 g carne vita, 1 cutie rosii decojite, 250 ml bulion de casa, 125 g unt, 4-5 linguri faina, 1 l lapte, 150 g cascaval, 3-4 catei usturoi, 4-500 ml supa, 1 ceapa, 1 morcov, nucsoara, rozmarin, sare, piper, 3 linguri ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 2h

43 voturi

Mod de preparare

Ceapa , usturoiul si morcovul se curata. Ceapa se taie marunt cubulete, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici iar usturoiul se preseaza.


In putin ulei calim ceapa, morcovul si usturoiul( se prepara sosul Bolognese), apoi adaugam carnea si amestecam bine sa se rumeneasca frumos carnea pe toate partile.Adaugam apoi rosiile taiate si bulionul, amestecam, apoi adaugam supa si condimentam sosul Bolognese cu sare, piper si rozmarin.Lasam sa fiarba bine cam 45 de minute.


Intre timp pregatim sosul Bechamel astfel:


untul il punem la topit intr-o tigaie, adaugam faina si laptele incetisor invartim sa nu se faca cocoloase.


Condimentam cu sare, piper si nucsoara sfaramata si lasam sa dea cateva clocote.Cand e gata presaram deasupra o lingura cu cascaval ras marunt.


Ungem o tava cu putin unt si o presaram cu pesmet, asezam primul strat de lasagne( nefierte )un rand de sos Bechamel, alt rand de sos Bolognese apoi alt strat de lasagne. Deasupra radem cascaval marunt.


Continuam pina se termina toate tot asa: lasagne, cascaval, sos Bechamel, sos Bolognese, lasagne...


Deasupra va fi un strat de lasagne peste care rasturnam sosul Bechamel ramas, cascaval ras si bucatele de unt.


Dam tava la cuptorul dinainte incalzit si lasam lasagna la cuptor pina face o crusta frumoasa aurie si crocanta.


Dupa ce este gata, se portioneaza lasagne si se poate servi cu ketchup deasupra.


Pofta mare !
Retete
Alte retete din Paste si pizza

Spaghete carbonara vegetale

Dovlecei se toaca marunt amrunt marunt se intr-o tigaie se calesc la foc medio , auale se bat cu

9 voturi    6 comentarii
30 min
Paste si pizza

Tortellini cu sos de smantana

Pastele de fierb în apă cu sare cca.10 minute,se lasă să stea în apă după ce au fiert,cam

8 voturi    4 comentarii
1h
Paste si pizza

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucia Mohor , 26 noiembrie 2014

    Bonissima o faccio sempre

  • Fara foto

    Marin Dumitru , 02 august 2014

    Acum ca ai vazut pozele ce mai zici ?

  • Fara foto

    Marin Dumitru , 02 august 2014

    Ioan Ursan Am sa-ti trimit niste poze

    • Fara foto

      Ioan Ursan , 01 august 2014

      Hai maaaaaaaaaaaa, ai fost in Italia.? Ce gust are LASAGNE???

    • Dumitru Marin

      Dumitru Marin (Chef de cuisine) , 31 iulie 2014

      Am mancat asa ceva in Italia, si chiar nu ma puteam satura. Ca un mancator de paste, asa cum ma declar dupa a patra portie, am zis gata...

    • Fara foto

      Marin Dumitru , 31 iulie 2014

      Am mancat asa ceva in Italia, si chiar nu ma puteam satura. Ca un mancator de paste, asa cum ma declar dupa a patra portie, am zis gata.... :D

    • Fara foto

      Adela Costea , 08 martie 2014

      Bonissima o faccio sempre

    • Fara foto

      Podar Alexandrina-Liana , 07 martie 2014

      BUN BUN

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      O bunatate !

    • Fara foto

      alina , 07 mai 2010

      .......ce sa spun, eu sunt in Italia de 8 ani si cred ca aceasta nu este reteta originala de lasagne...se stie ca pt un bun ragu alla bolognese este nevoie de 2 ore de fierbere la foc lent (asta doar asa un exemplu ) si nu se adauga supa de niciun fel...dar fiecare gospodina cu bucataria ei.

    • Fara foto

      eu , 06 mai 2010

      ketchup, asta e cheia succesului. merge belea cu lasagna. asta da rafinament culinar

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte gustoasa si tare aspectoasa!

    • Claudia Marginean

      Claudia Marginean (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      o mancare de nota 10*....

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Arata superbbbb, eu am incercat odata si am esuat, de atunci mi-e teama sa mai incerc...dar vazand pozele astea...delicioase..ma risc iar, de data asta urmandu-ti reteta...esti un talent Sidy! Bravooooo!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Asa cum zice si Valentina: "Ca de obicei... o bunatate"

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Ca de obicei ... o bunatate...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Foarte buna! Imi place lasagna foarte mult ...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Bine ai revenit! Minunata!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Arata foarte bine si cred ca a fost o bunatate.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      gand la gand cu bucurie si eu am facut lasagne ieri.nu am descarcat inca pozele ,dar maine am sa le descarc si am sa pun si eu aici.cam la fel fac si eu,cu putina diferenta la condimente.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Tare bine ti-ai iesit...........cred ca a fost minunata la masa ta.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Felicitari ! pentru reteta, nota 10 pentru prezentare...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Ce pofta mi-ai facut.Minunata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

43 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie lasagne
  • 600 g carne vita
  • 1 cutie rosii decojite
  • 250 ml bulion de casa
  • 125 g unt
  • 4-5 linguri faina
  • 1 l lapte
  • 150 g cascaval
  • 3-4 catei usturoi
  • 4-500 ml supa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • nucsoara
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Intinsoare bistriteana

Intr-un vas de tuci, topim untura, taiem ceapa cubuleţe şi o înăbuşim în untură. Taiem cubuleţe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Fazan cu sos vanatoresc

Intr-un vas de tuci topim zaharul ,la foc mic, avand grija sa nu se arda. Zarzavatul il tocam marunt

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Supa Ramen

Pieptul de pui il punem la fiert in apa cu sare, strangem spuma de deasupra. Curatam zarzavarul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne

Dumitru Marin (Chef de cuisine)

Am mancat asa ceva in Italia, si chiar nu ma puteam satura. Ca un mancator de paste, asa cum ma declar dupa a patra portie, am zis gata...



Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Pizza cu hribi

Pizza cu hribi

-Se pune faina intr-un vas,peste faina se adauga drojdia stinsa cu lapte,putina sare si se framanta un aluat potrivit de tare,mai spre

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Tagliatelle cu sos alb și ciuperci

Tagliatelle cu sos alb și ciuperci

Punem o oala cu apa la fiert, si fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Spalam ciupercile si apoi le taiem feliute.

0 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza