autor:

Sidy

» » Paste si pizza

Lasagne cu sos Bolognese

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 11 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ceapa , usturoiul si morcovul se curata. Ceapa se taie marunt cubulete, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici iar usturoiul se preseaza.


In putin ulei calim ceapa, morcovul si usturoiul( se prepara sosul Bolognese), apoi adaugam carnea si amestecam bine sa se rumeneasca frumos carnea pe toate partile.Adaugam apoi rosiile taiate si bulionul, amestecam, apoi adaugam supa si condimentam sosul Bolognese cu sare, piper si rozmarin.Lasam sa fiarba bine cam 45 de minute.


Intre timp pregatim sosul Bechamel astfel:


untul il punem la topit intr-o tigaie, adaugam faina si laptele incetisor invartim sa nu se faca cocoloase.


Condimentam cu sare, piper si nucsoara sfaramata si lasam sa dea cateva clocote.Cand e gata presaram deasupra o lingura cu cascaval ras marunt.


Ungem o tava cu putin unt si o presaram cu pesmet, asezam primul strat de lasagne( nefierte )un rand de sos Bechamel, alt rand de sos Bolognese apoi alt strat de lasagne. Deasupra radem cascaval marunt.


Continuam pina se termina toate tot asa: lasagne, cascaval, sos Bechamel, sos Bolognese, lasagne...


Deasupra va fi un strat de lasagne peste care rasturnam sosul Bechamel ramas, cascaval ras si bucatele de unt.


Dam tava la cuptorul dinainte incalzit si lasam lasagna la cuptor pina face o crusta frumoasa aurie si crocanta.


Dupa ce este gata, se portioneaza lasagne si se poate servi cu ketchup deasupra.


Pofta mare !

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adela Costea , 08 martie 2014

    Apetisante!!!!

  • Fara foto

    Podar Alexandrina-Liana , 07 martie 2014

    BUN BUN

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      alina , 07 mai 2010

      .......ce sa spun, eu sunt in Italia de 8 ani si cred ca aceasta nu este reteta originala de lasagne...se stie ca pt un bun ragu alla bolognese este nevoie de 2 ore de fierbere la foc lent (asta doar asa un exemplu ) si nu se adauga supa de niciun fel...dar fiecare gospodina cu bucataria ei.

    • Fara foto

      eu , 06 mai 2010

      ketchup, asta e cheia succesului. merge belea cu lasagna. asta da rafinament culinar

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte gustoasa si tare aspectoasa!

    • Claudia Marginean

      Claudia Marginean (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      o mancare de nota 10*....

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Arata superbbbb, eu am incercat odata si am esuat, de atunci mi-e teama sa mai incerc...dar vazand pozele astea...delicioase..ma risc iar, de data asta urmandu-ti reteta...esti un talent Sidy! Bravooooo!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Asa cum zice si Valentina: "Ca de obicei... o bunatate"

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Ca de obicei ... o bunatate...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Foarte buna! Imi place lasagna foarte mult ...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Bine ai revenit! Minunata!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Arata foarte bine si cred ca a fost o bunatate.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      gand la gand cu bucurie si eu am facut lasagne ieri.nu am descarcat inca pozele ,dar maine am sa le descarc si am sa pun si eu aici.cam la fel fac si eu,cu putina diferenta la condimente.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Tare bine ti-ai iesit...........cred ca a fost minunata la masa ta.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Felicitari ! pentru reteta, nota 10 pentru prezentare...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Ce pofta mi-ai facut.Minunata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

41 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie lasagne
  • 600 g carne vita
  • 1 cutie rosii decojite
  • 250 ml bulion de casa
  • 125 g unt
  • 4-5 linguri faina
  • 1 l lapte
  • 150 g cascaval
  • 3-4 catei usturoi
  • 4-500 ml supa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • nucsoara
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Prajitura din albusuri cu visine, stafide si rahat- la Multicooker

Hidratam stafidele in putina apa calduta cu esenta de rom. Albusurile cu un strop de sare le mixam

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Pulpa de porc cu sos de smantana , piure de cartofi si morcov cu galangal- Multicooker Philips

Pulpa de porc se taie fileuri si se bate putin cu ciocanul de snitel. Asezonam fileurile si le dam

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Adela Costea

Apetisante!!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Pizza cu carnati oltenesti

Pizza cu carnati oltenesti

Se pune faina intr-un bol. Separat, se amesteca drojdia cu putina apa se lasa 10 minute, apoi se varsa pesta faina din bol si se

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Paste cu ficatei in sos de rosii

Paste cu ficatei in sos de rosii

Ficateii ii lasam 10 minute in apa rece, apoi ii spalam si ii punem intr-o sita la scurs. Intr-o tigaie topim untul, adaugam ficateii,

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne