autor:

autor

» » Aperitive

Mamaliga pripita

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 cesti pline de malai, 4-5 cesti apa, o lingurita sare

Dificultate: Medie Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert, cu sare. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie, cate putin, amestecand cu facaletul. Inainte de a fi destul de vartoasa nu se mai pune malai, caci mamaliga, fierband, se intareste.


Se continua sa se amestece pana cand mamaliga este destul de fiarta, se lasa sa se rabufneasca de cateva ori, apoi se rastoarna.

Retete
Alte retete din Aperitive

Rulada cu telemea si cascavea

Se incalzeste usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive

Rulada de urzici

Urzicile se curata de codite si apoi se spala in multe ape pana ne plictisim. Se scot cu mana urzicile

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Simpla,gustoasa si sanatoasa...

Dificultate

Medie

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 2 cesti pline de malai
  • 4-5 cesti apa
  • o lingurita sare

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Simpla,gustoasa si sanatoasa...

Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Cornuri cu telemea

Cornuri cu telemea

Se pune intr-un vas cca 150 ml lapte caldut in care adaugam 1 lg faina, zaharul si drojdia. Lasam sa dospeasca pentru 10 minute. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu branza si cartofi

Chifle cu branza si cartofi

Preparam mai intai un piure obisnuit de cartofi. Curatam, spalam si portionam cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza