autor:

autor

» » Aperitive

Mamaliga pripita

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 cesti pline de malai, 4-5 cesti apa, o lingurita sare

Dificultate: Medie Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert, cu sare. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie, cate putin, amestecand cu facaletul. Inainte de a fi destul de vartoasa nu se mai pune malai, caci mamaliga, fierband, se intareste.


Se continua sa se amestece pana cand mamaliga este destul de fiarta, se lasa sa se rabufneasca de cateva ori, apoi se rastoarna.

Retete
Alte retete din Aperitive

Inimioare cu chimen

1Se framanta un aluat elastic din margarina topita(nu fierbinte)cu smantana si branza rasa prin razatoarea

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive

Paine umpluta

Este foarte buna se poate servi atat calda dar si rece. Punem faina intr-un lighean. Facem o gaura

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Aperitive

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Simpla,gustoasa si sanatoasa...

Dificultate

Medie

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • 2 cesti pline de malai
  • 4-5 cesti apa
  • o lingurita sare

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Simpla,gustoasa si sanatoasa...



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu cas si legume

Placinta cu cas si legume

Vanata si dovlecelul le taiem rondele si le asezonam cu sare (am folosit sare cu ierburi italiene) , le lasam sa stea putin sa lase

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pizza cu dovlecel, cas si sunca

Pizza cu dovlecel, cas si sunca

Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin. Intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive