autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mancare de gasca cu ciuperci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2,500 kg carne de gasca (boboc), 1 kg ciuperci fierte, 200 g unt, 150 ml ulei, 500 g sos de smantana, sare, piper, boia de ardei dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Bucatile de carne se spala, se condimenteaza, se lasa in repaus putin, apoi se ung cu unt si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos. In timpul rumenirii se stropesc cu grasime pe toata suprafata pentru a se rumeni uniform. Ciupercile se taie lamele si se inabusa. in unt, pana sunt bine patrunse.


Se pregateste sosul alb, se adauga in vasul cu ciuperci si se lasa sa mai fiarba cca 10 minute.


Se adauga la sfirsit bucatile de carne si se da vasul la cuptor, pentru gratinare, cca 5 - 10 minute.


Se serveste in farfurie bucata de carne cu garnitura de ciuperci si sosul respectiv.
-->
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Chiftele de curcan cu piure de cartofi

Pentru chiftele: Amestecam toate ingredientele foarte bine, formam chiftelutele si le prajim in

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Piept de pui mediteranean

Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă carnea.

3 voturi    0 comentarii
nespecificat
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2,500 kg carne de gasca (boboc)
  • 1 kg ciuperci fierte
  • 200 g unt
  • 150 ml ulei
  • 500 g sos de smantana
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

237 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea va fierbe mai repede si bobul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem opariti-o sa mai iasa sarea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne