autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mancare de gasca cu ciuperci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Bucatile de carne se spala, se condimenteaza, se lasa in repaus putin, apoi se ung cu unt si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos. In timpul rumenirii se stropesc cu grasime pe toata suprafata pentru a se rumeni uniform. Ciupercile se taie lamele si se inabusa. in unt, pana sunt bine patrunse.


Se pregateste sosul alb, se adauga in vasul cu ciuperci si se lasa sa mai fiarba cca 10 minute.


Se adauga la sfirsit bucatile de carne si se da vasul la cuptor, pentru gratinare, cca 5 - 10 minute.


Se serveste in farfurie bucata de carne cu garnitura de ciuperci si sosul respectiv.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2,500 kg carne de gasca (boboc)
  • 1 kg ciuperci fierte
  • 200 g unt
  • 150 ml ulei
  • 500 g sos de smantana
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dupa gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu orez la cuptor

Pui cu orez la cuptor

1. Carnea de pui se spala si se pune la fiert pentru 20-25 de minute (nu mai mult!) in 4-5 pahare de apa. Cand fierbe, se spumeaza si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Balmoș

Balmoș

Puneți smântâna împreună cu laptele de bivoliță la fiert. Când începe să fiearbă, adăugați făina

2 voturi    1 comentariu
35 min
Mancaruri cu carne