autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mancare de gasca cu ciuperci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Bucatile de carne se spala, se condimenteaza, se lasa in repaus putin, apoi se ung cu unt si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos. In timpul rumenirii se stropesc cu grasime pe toata suprafata pentru a se rumeni uniform. Ciupercile se taie lamele si se inabusa. in unt, pana sunt bine patrunse.


Se pregateste sosul alb, se adauga in vasul cu ciuperci si se lasa sa mai fiarba cca 10 minute.


Se adauga la sfirsit bucatile de carne si se da vasul la cuptor, pentru gratinare, cca 5 - 10 minute.


Se serveste in farfurie bucata de carne cu garnitura de ciuperci si sosul respectiv.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2,500 kg carne de gasca (boboc)
  • 1 kg ciuperci fierte
  • 200 g unt
  • 150 ml ulei
  • 500 g sos de smantana
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dupa gust.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

33 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu garnitura de legume

Piept de pui cu garnitura de legume

Pieptul de pui se curata de pielita si se taie felii subtiri, ca pentru snitele, insa fara a-l mai bate.Il punem la marinat 30 de minute

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Galette din cartofi cu piept de curcan

Galette din cartofi cu piept de curcan

Pregatim umplutura:curatam ceapa si o taiem julien. Ardeii ii feliem subtire. Pieptul il taiem fasiute. Sotam ceapa in 2 linguri

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne