autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Mancaruri cu carne

Mancare de pui cu fasole verde

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2011

Ingrediente
Cam o ora dureaza si iti trebuie pentru 4 portii:, , 1. 4 pulpe superioare/inferioare, cum preferi, , 2. 400 gr fasoale verde, o legatura de marar, 3. 2 rosii fara pielita din conserva Cirio, 4. un catel de usturoi, 5. sare, piper, 6. 100 ml ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Am mai pomenit-o pe prietena mea careia nu-i place ceapa calita, atunci postand o reteta care se preta situatiei. Ceea ce ea abia cumparase si pentru care isi dorea o idee de gatit - fara nefericita ceapa - era o punga cu fasole verde. Asa ca i-am trimis aceasta reteta si, la ceva vreme dupa, mi s-a facut si mie pofta. O mancare mai simpluta si cu mai putine ingrediente, in functie de ce ai prin casa.


Pui fasolea la fiert cam jumate de ora, intr-o oala cu capac, cu apa cat sa o acopere. Pulpele le speli, mararul il toci, usturoiul il tai marunt.


Pui ulei in tigaie si cand s-a incins, pui pulpele pana se rumenesc. Apoi le scoti pe-o farfurie alaturi. Cand fasolea s-a inmuiat, pui peste ea pulpele de pui, uleiul in care s-a prajit carnea, piperul, sarea si lasi la fiert inca jumate de ora. Apoi pui rosiile, usturoiul, verdeata si mai lasi inca 15 min.


In cazul in care sosul e prea lichid, se poate ingrosa cu putina faina ori maizena, pusa cu cateva minute (vreo 10) inainte dea opri focul. Pofta buna!
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Sarmale in vas roman

Se amesteca cele doua feluri de carne tocata si se mai dau o data prin masina de tocat, impreuna

12 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Rasol de Porc cu vin rosu la cuptor

Fierbem pentru inceput bucatile de rasol intr-o oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    Imi place,nu am gatit niciodata fasolea fara ceapa dar sunt convisa ca este foarte buna !

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

    ce deliciu!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Cam o ora dureaza si iti trebuie pentru 4 portii:
  • 1. 4 pulpe superioare/inferioare
  • cum preferi
  • 2. 400 gr fasoale verde
  • o legatura de marar
  • 3. 2 rosii fara pielita din conserva Cirio
  • 4. un catel de usturoi
  • 5. sare
  • piper
  • 6. 100 ml ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri

Oua coapte

Duminica lenesa, de toamna...duminica tarzie cu mic-dejun in pat si muzica in surdina. S-aveti un

34 voturi    10 comentarii
15 min
Aperitive

Mancare de praz cu masline

Mare mi-a fost uimirea sa vad ca nu am inca intre retete mancarea de praz cu masline, atat de gustoasa

125 voturi    17 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Strudel de dovleac

Avantajul atunci cand ti se duce vestea ca-ti place sa gatesti este acela ca incepi sa primesti tot

31 voturi    18 comentarii
1h 20 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place,nu am gatit niciodata fasolea fara ceapa dar sunt convisa ca este foarte buna !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu cartofi noi la cuptor

Copanele de pui cu cartofi noi la cuptor

Spalam copanelele cu apa rece, le crestam putin si le asezam intr-o tava unsa cu ulei. Condimentam cu sare, piper, boia dulce, condimentele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Varza dulce cu piept de porc

Varza dulce cu piept de porc

Varza se curăță de frunzele pătate sau deteriorate și se toacă cu un cuțit bine ascuțit pe un blat de lucru. După ce a fost

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne