autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Mancaruri cu carne

Mancare de pui cu fasole verde

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2011

Ingrediente
Cam o ora dureaza si iti trebuie pentru 4 portii:, , 1. 4 pulpe superioare/inferioare, cum preferi, , 2. 400 gr fasoale verde, o legatura de marar, 3. 2 rosii fara pielita din conserva Cirio, 4. un catel de usturoi, 5. sare, piper, 6. 100 ml ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Am mai pomenit-o pe prietena mea careia nu-i place ceapa calita, atunci postand o reteta care se preta situatiei. Ceea ce ea abia cumparase si pentru care isi dorea o idee de gatit - fara nefericita ceapa - era o punga cu fasole verde. Asa ca i-am trimis aceasta reteta si, la ceva vreme dupa, mi s-a facut si mie pofta. O mancare mai simpluta si cu mai putine ingrediente, in functie de ce ai prin casa.


Pui fasolea la fiert cam jumate de ora, intr-o oala cu capac, cu apa cat sa o acopere. Pulpele le speli, mararul il toci, usturoiul il tai marunt.


Pui ulei in tigaie si cand s-a incins, pui pulpele pana se rumenesc. Apoi le scoti pe-o farfurie alaturi. Cand fasolea s-a inmuiat, pui peste ea pulpele de pui, uleiul in care s-a prajit carnea, piperul, sarea si lasi la fiert inca jumate de ora. Apoi pui rosiile, usturoiul, verdeata si mai lasi inca 15 min.


In cazul in care sosul e prea lichid, se poate ingrosa cu putina faina ori maizena, pusa cu cateva minute (vreo 10) inainte dea opri focul. Pofta buna!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    Imi place,nu am gatit niciodata fasolea fara ceapa dar sunt convisa ca este foarte buna !

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

    ce deliciu!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Cam o ora dureaza si iti trebuie pentru 4 portii:
  • 1. 4 pulpe superioare/inferioare
  • cum preferi
  • 2. 400 gr fasoale verde
  • o legatura de marar
  • 3. 2 rosii fara pielita din conserva Cirio
  • 4. un catel de usturoi
  • 5. sare
  • piper
  • 6. 100 ml ulei.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dulceata_de_trandafiri

Oua coapte

Duminica lenesa, de toamna...duminica tarzie cu mic-dejun in pat si muzica in surdina. S-aveti un

34 voturi    10 comentarii
15 min
Aperitive

Mancare de praz cu masline

Mare mi-a fost uimirea sa vad ca nu am inca intre retete mancarea de praz cu masline, atat de gustoasa

101 voturi    16 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Strudel de dovleac

Avantajul atunci cand ti se duce vestea ca-ti place sa gatesti este acela ca incepi sa primesti tot

28 voturi    18 comentarii
1h 20 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place,nu am gatit niciodata fasolea fara ceapa dar sunt convisa ca este foarte buna !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele de vita

Chiftele de vita

Painea se pune la inmuiat intr-un vas cu apa. Cartoful si usturoiul se rad pe razatoarea mica. Frunzele de patrunjel se toc marunt. Peste

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Taiem carnea de porc cubulete. Incingem uleiul intr-un tuci(cratita)si prajim carnea, cca 10 minute la foc iute, pana incepe sa se

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne