autor:

flori de piatra

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARE DE VINETE CU DOVLECEI

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala legumele. Ceapa se curata, se taie julien si se pune la calit in uleiul incins. Cand devine sticloasa se pune putina apa si se continua fierberea.


Se adauga morcovul taiat rondele. Vinetele se curata de coaja in dungi (eu am folosit de aceasta data vinete albe si galbene), apoi se taie in cuburi. Dovleceii se curata de coaja, se scobesc de seminte si taie si ei tot in cuburi.Dupa ce morcovul este aproape fiert se adauga ardeiul taiat mai mare, apoi vinetele, dovleceii si usturoiul.


Se pune 1 cana de apa si se lasa sa fiarba acoperit.


Se potriveste de sare, se pune piperul si rosiile decojite si tocate marunt. Cand mancarea este bine scazuta este gata.


Se adauga mararul sau patrunjelul si serveste calda alaturi de friptura de pui, chiftelute sau carnati.

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ica Brisc , 10 martie 2014

    minunata de buna, pofta mare

  • Fara foto

    Mircea Geanta , 05 februarie 2014

    bun! esti harnica

  • Fara foto

    Ana Andyraduly , 30 ianuarie 2014

    minunata de buna, pofta mare

    • Fara foto

      Carnet Maria Victoria , 30 ianuarie 2014

      mancare e buna !

    • Fara foto

      Maria Sociu , 09 ianuarie 2014

      minunata...gustoasa...buna...v-o recomand...deja am facuto...

    • Fara foto

      Savu Claudia , 21 august 2013

      BUN

    • Fara foto

      Bucur Fanica , 02 iulie 2013

      minunata de buna, pofta mare

    • Fara foto

      Gheorghita Gheorghe , 28 iunie 2013

      minunata de buna, pofta mare

    • Fara foto

      Bucur Fanica , 28 iunie 2013

      usor de facut , gustos , sanatos.azi am sa fac si eu.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Imi place combinatia de vinete cu patrunjel verde f. tare.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Gustoasa, buna, buna!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Trebuie sa fie tare buna.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Interesanta reteta. Ma tenteaza sa incerc.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Arata foarte bine mancarica asta....

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Ce buna trebuie sa fie, nu am incercat combinatia.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

18 voturi

Ingrediente

  • 3-4 vinete potrivite
  • 2 dovlecei mici
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov mare
  • 2 ardei
  • 2-3 rosii,piper
  • sare
  • 3-4 catei de usturoi
  • patrunjel verde sau marar
  • ulei.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de flori de piatra

Sarmalute in foi de vita

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orezul, mararul, sarea si piperul. Frunzele de vita se spala

13 voturi    15 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Dovlecei la cuptor

Se pune o oala cu apa si sare la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga dovleceii taiati cubulete,

14 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Ica Brisc

minunata de buna, pofta mare

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sfecla rosie coapta

Sfecla rosie coapta

Pentru inceput se incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se iau cateva sfecle, de preferat sa fie toate de aceeasi marime, se curata

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu pui si legume

Orez cu pui si legume

Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul, mazarea iar dupa fiecare

2 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi