autor:

kok miori

» » Aperitive

Marinata de scrumbie

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 29 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 29 mai 2010

Ingrediente
2-3 scrumbii Mathias groase, 2-3 morcovi grosi -dati pe razatoarea cu gauri mari, 2-3 cepe mari-taiate rondele subtiri, 2 foi de daphin, 2-3 boabe piper enibahar(piper englezesc), 1-11/2 pahar otet5%, 2-21/2 pahar apa, sare, zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Scrumbiile le curatam de mate le taiem pe lungime fara cap


si le taiem in portii-felii -le curatam bine si le lasam putin in apa sa iese putin din sare. oala punem la fiert otetul cu apa foile de daphin si enibaharul adaugam o lingurita de sare si o lingura de zahar si lasam sa deie in clocot, cind incepe sa fiarba facem focul mic si adaugam ceapa taiata rondele subtiri.Lasam sa fiarba 2-3 minute pe foc mic si stingem focul si lasam sa se raceasca bine.


Scrumbiile le asezam intr-un vas cu capac ,intercalam strat de scrumbie cu morcov si ceapa si deasupra turnam otetul complect racit.Acoperim vasul cu capac si lasam o zi sa se marineze.


Se serveste cu masline negre sau verzi putin ulei si bagheta proaspata.


Iese minunat si este usor de facut.


Se poate face aceiasi marinata si cu macrouri dar pestele trebuie lasat mai mult timp sa se marineze-si cind il curatati adaugati sare groasa si trebuie lasat citeva ore cu sarea si dupa aceia spalat.
Scrumbiile le curatam de mate le taiem pe lungime fara cap


si le taiem in portii-felii -le curatam bine si le lasam putin in apa sa ies
Retete
Alte retete din Aperitive

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

9 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive

Scrumbie de Dunare marinata

Apa si otetul se fierb ,iar solutia obtinuta se va lasa la racit. Scrumbia se curata de putinii

47 voturi    26 comentarii
25h
Aperitive

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    adi (Chef de cuisine):

    Am incercat ambele variante (Mathias si Macrou ) si au iesit axtraordinar. P.S. - Scrumbia Mathias este heringul.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nela Ciortan , 04 august 2013

    foarte buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Cred ca o voi pregati si eu ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Foarte bun! Voi face si eu ...nu am mai facut de mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 2-3 scrumbii Mathias groase
  • 2-3 morcovi grosi -dati pe razatoarea cu gauri mari
  • 2-3 cepe mari-taiate rondele subtiri
  • 2 foi de daphin
  • 2-3 boabe piper enibahar(piper englezesc)
  • 1-11/2 pahar otet5%
  • 2-21/2 pahar apa
  • sare
  • zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori

Hatif dulce de curmale, alune si ciocolata

Intai curmalele taiate se inmoaie 5-10 minute in apa fierbinte si se scurg de apa si se usuca intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Scrumbie coapta

Cu o zi inainte curatam scrumbiile-se pot curata chiar daca sant putin congelate le spalam si le

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Budinci

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca o voi pregati si eu ...

Adauga reteta
Tarta cu ton si oua

Tarta cu ton si oua

Punem tonul intr-un bol,cu tot cu uleiul din conserva. Adaugam treptat faina, in paralel cu laptele. In loc de faina se poate folosi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Pasta din masline negre

Pasta din masline negre

Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie sau blender si se macina pana se obtine o pasta omogena. Se gusta pentru a verifica

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive