autor:

kok miori

» » Aperitive cu peste

Marinata de scrumbie

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 29 mai 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Scrumbiile le curatam de mate le taiem pe lungime fara cap


si le taiem in portii-felii -le curatam bine si le lasam putin in apa sa iese putin din sare. oala punem la fiert otetul cu apa foile de daphin si enibaharul adaugam o lingurita de sare si o lingura de zahar si lasam sa deie in clocot, cind incepe sa fiarba facem focul mic si adaugam ceapa taiata rondele subtiri.Lasam sa fiarba 2-3 minute pe foc mic si stingem focul si lasam sa se raceasca bine.


Scrumbiile le asezam intr-un vas cu capac ,intercalam strat de scrumbie cu morcov si ceapa si deasupra turnam otetul complect racit.Acoperim vasul cu capac si lasam o zi sa se marineze.


Se serveste cu masline negre sau verzi putin ulei si bagheta proaspata.


Iese minunat si este usor de facut.


Se poate face aceiasi marinata si cu macrouri dar pestele trebuie lasat mai mult timp sa se marineze-si cind il curatati adaugati sare groasa si trebuie lasat citeva ore cu sarea si dupa aceia spalat.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    adi (Chef de cuisine):

    Am incercat ambele variante (Mathias si Macrou ) si au iesit axtraordinar. P.S. - Scrumbia Mathias este heringul.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nela Ciortan , 04 august 2013

    foarte buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Cred ca o voi pregati si eu ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Foarte bun! Voi face si eu ...nu am mai facut de mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 2-3 scrumbii Mathias groase
  • 2-3 morcovi grosi -dati pe razatoarea cu gauri mari
  • 2-3 cepe mari-taiate rondele subtiri
  • 2 foi de daphin
  • 2-3 boabe piper enibahar(piper englezesc)
  • 1-11/2 pahar otet5%
  • 2-21/2 pahar apa
  • sare
  • zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de kok miori

Saratele din faina de secara cu seminte

Intr-o cratita amestecam faina cu uleiul si il facem faramituri, dupa care adaugam quakerul, sarea,si

1 vot    4 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

In bolul mixerului cu forma pentru framantat punem faina cernuta si drojdia care am dizolvat-o in

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Floricele cu Nutella

In robotul de bucatarie punem toate ingredientele in afara de ou si amestecam cu pulsuri pana devine

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Nela Ciortan

foarte buna

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu peste
Tartine cu pasta de ton si lamaie

Tartine cu pasta de ton si lamaie

Se scurge bine tonul intr-o sita dupa care se toaca ceapa marunt. Untul moale se freaca cu mixerul, se adauga ceapa, tonul si zeama

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive cu peste
Zacusca de macrou

Zacusca de macrou

Se curata pestele daca nu este eviscerat, se taie capul si coada, inotatoarele si se spala bine fara a lasa urme de sange in interior.

0 voturi    0 comentarii
5h
Aperitive cu peste