autor:

kok miori

» » Aperitive cu peste

Marinata de scrumbie

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 29 mai 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Scrumbiile le curatam de mate le taiem pe lungime fara cap


si le taiem in portii-felii -le curatam bine si le lasam putin in apa sa iese putin din sare. oala punem la fiert otetul cu apa foile de daphin si enibaharul adaugam o lingurita de sare si o lingura de zahar si lasam sa deie in clocot, cind incepe sa fiarba facem focul mic si adaugam ceapa taiata rondele subtiri.Lasam sa fiarba 2-3 minute pe foc mic si stingem focul si lasam sa se raceasca bine.


Scrumbiile le asezam intr-un vas cu capac ,intercalam strat de scrumbie cu morcov si ceapa si deasupra turnam otetul complect racit.Acoperim vasul cu capac si lasam o zi sa se marineze.


Se serveste cu masline negre sau verzi putin ulei si bagheta proaspata.


Iese minunat si este usor de facut.


Se poate face aceiasi marinata si cu macrouri dar pestele trebuie lasat mai mult timp sa se marineze-si cind il curatati adaugati sare groasa si trebuie lasat citeva ore cu sarea si dupa aceia spalat.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    adi (Chef de cuisine):

    Am incercat ambele variante (Mathias si Macrou ) si au iesit axtraordinar. P.S. - Scrumbia Mathias este heringul.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nela Ciortan , 04 august 2013

    foarte buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Cred ca o voi pregati si eu ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Foarte bun! Voi face si eu ...nu am mai facut de mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 2-3 scrumbii Mathias groase
  • 2-3 morcovi grosi -dati pe razatoarea cu gauri mari
  • 2-3 cepe mari-taiate rondele subtiri
  • 2 foi de daphin
  • 2-3 boabe piper enibahar(piper englezesc)
  • 1-11/2 pahar otet5%
  • 2-21/2 pahar apa
  • sare
  • zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de kok miori

Foccacia

In oala mixerului cernem faina adaugam drojdia si zaharul si uleiul de masline si incepem sa amestecam

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Paine din faina de porumb fara gluten

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se unge o tava de 20*20 sau o tava mai lata de chec

9 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Sorbet de piersici

Piersicile se spala si se taie in sferturi si se pun intr-o tigaie antiaderenta cu zaharul si apa

2 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Inghetate

Nela Ciortan

foarte buna

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu peste
Macrou afumat

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior . Se leaga fiecare pestisor in

36 voturi    40 comentarii
2h
Aperitive cu peste
Minitort cu pate de macrou

Minitort cu pate de macrou

Se curata pestele de oase si piele (eu am folosit macrou fiert, dar e mai bun cu cel afumat), se paseaza, se adauga branza, patrunjelul

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste