autor:

kok miori

» » Aperitive

Marinata de scrumbie

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 29 mai 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 29 mai 2010

Ingrediente
2-3 scrumbii Mathias groase, 2-3 morcovi grosi -dati pe razatoarea cu gauri mari, 2-3 cepe mari-taiate rondele subtiri, 2 foi de daphin, 2-3 boabe piper enibahar(piper englezesc), 1-11/2 pahar otet5%, 2-21/2 pahar apa, sare, zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Scrumbiile le curatam de mate le taiem pe lungime fara cap


si le taiem in portii-felii -le curatam bine si le lasam putin in apa sa iese putin din sare. oala punem la fiert otetul cu apa foile de daphin si enibaharul adaugam o lingurita de sare si o lingura de zahar si lasam sa deie in clocot, cind incepe sa fiarba facem focul mic si adaugam ceapa taiata rondele subtiri.Lasam sa fiarba 2-3 minute pe foc mic si stingem focul si lasam sa se raceasca bine.


Scrumbiile le asezam intr-un vas cu capac ,intercalam strat de scrumbie cu morcov si ceapa si deasupra turnam otetul complect racit.Acoperim vasul cu capac si lasam o zi sa se marineze.


Se serveste cu masline negre sau verzi putin ulei si bagheta proaspata.


Iese minunat si este usor de facut.


Se poate face aceiasi marinata si cu macrouri dar pestele trebuie lasat mai mult timp sa se marineze-si cind il curatati adaugati sare groasa si trebuie lasat citeva ore cu sarea si dupa aceia spalat.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    adi (Chef de cuisine):

    Am incercat ambele variante (Mathias si Macrou ) si au iesit axtraordinar. P.S. - Scrumbia Mathias este heringul.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nela Ciortan , 04 august 2013

    foarte buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Cred ca o voi pregati si eu ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Foarte bun! Voi face si eu ...nu am mai facut de mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 2-3 scrumbii Mathias groase
  • 2-3 morcovi grosi -dati pe razatoarea cu gauri mari
  • 2-3 cepe mari-taiate rondele subtiri
  • 2 foi de daphin
  • 2-3 boabe piper enibahar(piper englezesc)
  • 1-11/2 pahar otet5%
  • 2-21/2 pahar apa
  • sare
  • zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de kok miori

Muffin sarat cu porumb

Intr-un bol se amesteca fainurile cu cascavalul si porumbul. In alt bol amestecam ouale cu lapte

3 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive

Sos de rosii pentru spaghetti sau pizza

Intr-o tigaie adinca se incalzeste uleiul de masline se adauca ceapa si se prajeste putin pina devine

5 voturi    0 comentarii
50 min
Sosuri

Salata de vinata in stil Saloniki

Se coc vinetele se curata si se lasa la scurs. Ardeiul de asemeni se coace. Se curata usturoiul si

4 voturi    0 comentarii
1h
Salate

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca o voi pregati si eu ...



Adauga reteta
Tarta cu ton si oua

Tarta cu ton si oua

Punem tonul intr-un bol,cu tot cu uleiul din conserva. Adaugam treptat faina, in paralel cu laptele. In loc de faina se poate folosi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Pasta din masline negre

Pasta din masline negre

Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie sau blender si se macina pana se obtine o pasta omogena. Se gusta pentru a verifica

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive