autor:

kok miori

» » Aperitive cu peste

Marinata de scrumbie

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 29 mai 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 29 mai 2010

Ingrediente
2-3 scrumbii Mathias groase, 2-3 morcovi grosi -dati pe razatoarea cu gauri mari, 2-3 cepe mari-taiate rondele subtiri, 2 foi de daphin, 2-3 boabe piper enibahar(piper englezesc), 1-11/2 pahar otet5%, 2-21/2 pahar apa, sare, zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Scrumbiile le curatam de mate le taiem pe lungime fara cap


si le taiem in portii-felii -le curatam bine si le lasam putin in apa sa iese putin din sare. oala punem la fiert otetul cu apa foile de daphin si enibaharul adaugam o lingurita de sare si o lingura de zahar si lasam sa deie in clocot, cind incepe sa fiarba facem focul mic si adaugam ceapa taiata rondele subtiri.Lasam sa fiarba 2-3 minute pe foc mic si stingem focul si lasam sa se raceasca bine.


Scrumbiile le asezam intr-un vas cu capac ,intercalam strat de scrumbie cu morcov si ceapa si deasupra turnam otetul complect racit.Acoperim vasul cu capac si lasam o zi sa se marineze.


Se serveste cu masline negre sau verzi putin ulei si bagheta proaspata.


Iese minunat si este usor de facut.


Se poate face aceiasi marinata si cu macrouri dar pestele trebuie lasat mai mult timp sa se marineze-si cind il curatati adaugati sare groasa si trebuie lasat citeva ore cu sarea si dupa aceia spalat.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    adi (Chef de cuisine):

    Am incercat ambele variante (Mathias si Macrou ) si au iesit axtraordinar. P.S. - Scrumbia Mathias este heringul.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nela Ciortan , 04 august 2013

    foarte buna

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Cred ca o voi pregati si eu ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Foarte bun! Voi face si eu ...nu am mai facut de mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 2-3 scrumbii Mathias groase
  • 2-3 morcovi grosi -dati pe razatoarea cu gauri mari
  • 2-3 cepe mari-taiate rondele subtiri
  • 2 foi de daphin
  • 2-3 boabe piper enibahar(piper englezesc)
  • 1-11/2 pahar otet5%
  • 2-21/2 pahar apa
  • sare
  • zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de kok miori

Pasta din masline negre

Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie sau blender si se macina pana se obtine o pasta

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Oua umplute

Se fierb ouale in aceasi zi si se lasa putin sa se raceasca, se cojesc si se taie in doua pe verticala,

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua

Dulcinele-biscuiti cu zahar

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade sau 200. Se pun ingridentele intr-un bol si se framanta un

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca o voi pregati si eu ...



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu peste
Pasta din masline negre

Pasta din masline negre

Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie sau blender si se macina pana se obtine o pasta omogena. Se gusta pentru a verifica

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste
Andive cu ton

Andive cu ton

Curăţaţi şi spălaţi ceapa, andivele, sfecla roşie, salata verde, roşiile, lămâile. Desfaceţi foile din două

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu peste