autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mazare scazuta

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
400 g mazare, o ceapa, ulei, 4 linguri de faina, un pahar mic de bulion, sare, apa, 2-3 frunze de dafin, smantana (facultativ)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

114 voturi

Mod de preparare

Se prajeste ceapa pana devine aurie. Peste aceasta se toarna mazarea se amesteca si apoi se toarna bulionul si apa cat sa acopere mazarea.


Se adauga sarea si frunzele de dafin.


Se lasa la fiert cateva minute, timp in care separat se prajeste faina in ulei. Dupa ce a fiert mazarea se adauga faina prajita (care se stinge cu putin sos de pe mazare) si smantana.


Se poate servi si cu friptura de pui sau cu carnaciori prajiti

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mark Gaming , 16 ianuarie 2014

    foarte bn

  • Fara foto

    Ungur Simion , 13 decembrie 2013

    e buna si usor de preparat

  • Fara foto

    Simona Boldea , 29 octombrie 2013

    foarte bn

    • Fara foto

      Maria Bugar , 29 octombrie 2013

      super

    • Fara foto

      Petru Iulian , 02 septembrie 2013

      Imi place!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

      Super !

    • Fara foto

      angi , 22 martie 2010

      nu trebuie sa prajiti faina, amestecati-o cu putina apa si adaugati-o dupa ce s-a fiert mazarea.arata bine in rest

    • Fara foto

      gabi , 16 martie 2010

      sooper reteta:)))

    • Fara foto

      achim gina , 12 noiembrie 2009

      de ce prajiti faina

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Delicioasa atat simpla cat si cu carnita.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

      Mazarea este delicioasa, mai ales ca este dulceaga.

    • Fara foto

      mihaela , 21 iulie 2008

      mazarea scazuta iese extrem de delicioasa daca dupa ce s-a calit ceapa se adauga bucati de costita afumata . cand acestea s-au prajit suficient se adauga mazarea si se continua dupa reteta de mai sus.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

114 voturi

Ingrediente

  • 400 g mazare
  • o ceapa
  • ulei
  • 4 linguri de faina
  • un pahar mic de bulion
  • sare
  • apa
  • 2-3 frunze de dafin
  • smantana (facultativ)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita cu vinete

Tocanita cu vinete

Curatam vinetele si le taiem cubulete mai mari. Le presaram cu sare si le lasam 20 de minute ,dupa care le punem intr-o strecuratoare

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciocanele de pui cu legume.

Ciocanele de pui cu legume.

Toate ingredientele sant puse impreuna deci ne trebuie o tigaie mai inalta. Punem tigaia la incins cu ulei si pasta de ardei iute. Apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne