autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mazare scazuta

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se prajeste ceapa pana devine aurie. Peste aceasta se toarna mazarea se amesteca si apoi se toarna bulionul si apa cat sa acopere mazarea.


Se adauga sarea si frunzele de dafin.


Se lasa la fiert cateva minute, timp in care separat se prajeste faina in ulei. Dupa ce a fiert mazarea se adauga faina prajita (care se stinge cu putin sos de pe mazare) si smantana.


Se poate servi si cu friptura de pui sau cu carnaciori prajiti

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mark Gaming , 16 ianuarie 2014

    foarte bn

  • Fara foto

    Ungur Simion , 13 decembrie 2013

    e buna si usor de preparat

  • Fara foto

    Simona Boldea , 29 octombrie 2013

    foarte bn

    • Fara foto

      Maria Bugar , 29 octombrie 2013

      super

    • Fara foto

      Petru Iulian , 02 septembrie 2013

      Imi place!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

      Super !

    • Fara foto

      angi , 22 martie 2010

      nu trebuie sa prajiti faina, amestecati-o cu putina apa si adaugati-o dupa ce s-a fiert mazarea.arata bine in rest

    • Fara foto

      gabi , 16 martie 2010

      sooper reteta:)))

    • Fara foto

      anael , 17 noiembrie 2009

      cat de inestetic cah cah !!!

    • Fara foto

      achim gina , 12 noiembrie 2009

      de ce prajiti faina

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Delicioasa atat simpla cat si cu carnita.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

      Mazarea este delicioasa, mai ales ca este dulceaga.

    • Fara foto

      mihaela , 21 iulie 2008

      mazarea scazuta iese extrem de delicioasa daca dupa ce s-a calit ceapa se adauga bucati de costita afumata . cand acestea s-au prajit suficient se adauga mazarea si se continua dupa reteta de mai sus.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

113 voturi

Ingrediente

  • 400 g mazare
  • o ceapa
  • ulei
  • 4 linguri de faina
  • un pahar mic de bulion
  • sare
  • apa
  • 2-3 frunze de dafin
  • smantana (facultativ)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

8 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci la gratar cu aripioare si sos de rosii

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Mancaruri cu carne

Mark Gaming

foarte bn

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sfecla rosie coapta

Sfecla rosie coapta

Pentru inceput se incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se iau cateva sfecle, de preferat sa fie toate de aceeasi marime, se curata

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu pui si legume

Orez cu pui si legume

Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul, mazarea iar dupa fiecare

1 vot    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi