autor:

autor

» » Prajituri

Minciunele

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 1/2 pahare de faina, 3 galbenusuri, 1 lingura zahar, 2 linguri coniac sau rom, 1 lingura smintina, 1/4 lingurita sare, 1/2 pahar lapte, 1/4 kg grasime pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

84 voturi

Mod de preparare

Se amesteca lapte, smintina, galbenusuri, zahar pudra si sare, se adauga coniac sau rom si turnind treptat faina, se framinta cu mina un aluat putin mai moale decit cel de taitei. In loc de lapte si smintina se pot pune 2 linguri unt. intinde o foaie subtire ca pentru taitei, se taie fisii late de 4 cm si lungi de 10-12 cm, in forma de romburi. Pe fiecare bucatica, la mijloc, se face o taietura in lung, de 4 cm.


Se trece prin aceasta deschizatura un colt al fiecarei bucati si se trage formind o funda. Aluatul se mai poate taia in forma de rozete.


Se fac cerculete de diferite marimi cu o forma crestata pe margini, se pun unele peste altele si se apasa la mijloc cu degetul. Aluatul astfel pregatit se prajeste in grasime incinsa. Minciunelele prajite se scot cu furculita din grasime, se pun pe o sita sau pe o hirtie, se pudreaza cu zahar vanilat sau aromat cu coaja rasa de lamiie.

Retete
Alte retete din Prajituri

Minciunele( cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul

123 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Minciunele

Faina sa fie calda. Se pune in lapte si smantana si apa calduta drojdia sa se dizolve. Se pune si

14 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Dya (Bucatar sef):

    Gatesc minciunele din copilarie, ce-i drept nu puneam in aluat smintina. Se primeau foarte crocante. Multumesc pentru reteta, acum, cind mi-am adus aminte, o sa-mi bucur familia cu aceste bunaciuni:)

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

84 voturi

Ingrediente

  • 2 1/2 pahare de faina
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri coniac sau rom
  • 1 lingura smintina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 pahar lapte
  • 1/4 kg grasime pentru prajit

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

201 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Tarta cu crema de branza si aluat fraged

Pentru aluat: Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul rece taiat cubulete si cu mainile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni si cirese

Prajitura cu capsuni si cirese

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Ciresele fara samburi se amesteca cu o lingura de zahar. Capsunile se spala

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse