Mini amandine

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Mini amandine

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g. zahar
  • 30 ml. apa
  • 30 ml. ulei
  • 20 g. cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt (optional)
  • Sirop:
  • 400 ml. apa
  • 100 g. zahar
  • 2 plicuri cappuccino de ciocolata/caramel
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g. zahar pudra
  • 300 g. unt
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat), cu un praf de sare si de preferinta intr-un bol de sticla, perfect curat si uscat. Adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu ulei si amestecati totul cu o spatula/lingura (nu cu mixerul), de jos in sus, usor, pana se incorporeaza albusurile.

Dupa ce incorporati albusurile, adaugati cate putin din faina amestecata cu cacao, in prealabil cernute, si praful de copt, daca vreti sa fiti siguri ca blatul creste indeajuns(desi daca albusurile sint batute bine, nu exista aceasta problema). Amestecati usor intreaga compozitie.

Turnati aluatul intr-o tava de aprox. 34 cm lungime/ 23 cm. latime, tapetata cu hartie de copt apoi o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade; ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 180 de grade. Blatul se lasa la racit si apoi se taie in 2.

Se pregateste siropul: se pun toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Crema:

Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zahar pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, rand pe rand, si cacaua; mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Daca nu va place ideea de galbenusuri crude in crema, nu le adaugati! Crema iese minunat si fara ele.

Asamblare:

Se aseaza pe un platou prima jumatate de blat. Se insiropeaza bine cu siropul rezultat apoi se adauga trei sferturi din crema. Se aseaza cealalta jumatate de blat deasupra cremei si se insiropeaza din nou.

Se glazureaza cu crema ramasa, din care punem in prealabil 4, 5 linguri deoparte pentru aveline.

Prajitura se tine la frigider, pentru minim 3 ore sau cel mai indicat -peste noapte.

Se taie apoi in patrate si se orneaza cu ciocolata topita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise