autor:

Ana-Maria

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu brinza, Aperitive cu carne

Mini tarte cu branza, pui si ciuperci

Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Aluatul: se amesteca branza cu untul(care a stat la temperatura camerei), cu ouale batute, cu laptele si sarea. se amesteca faina cu praful de copt si apoi se adauga la compozitie.


Se framanta pana devine un aluat omogen si nu se mai lipeste de maini, daca este prea moale se mai poate adauga putina faina.


Se intinde aluatul pe o suprafata cu putina faina, aluatul trebuie sa aiba o grosime de aproximativ 5 mm.


Se decupeaza discuri cu forma de mini tarta.


Se pun discurile de aluat in forme si se dau la cuptor 10 minute la 175 de grade, intre timp se pregateste umplutura;


Se amesteca branza cu smantana pana devine o pasta omogena apoi se adauga mararul tocat si maslinele tocate marunt.


Se scot formele din cuptor si se pune in fiecare cate o lingura mare de compozitie. Apoi se mai lasa la cuptor timp de 15 minute.


Pentru mini tartele cu pui se procedeaza la fel cu aluatul ca pentru cele cu branza, iar umplutura se prepara astfel:


Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei, dupa ce s-a calit se adauga ardeiul si ciupercile tocate cubulete, se condimenteaza si se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute.


Intre timp tocam carnea de pui, cascavalul si patrunjelul verde si adaugam totul la compozitie.


Dupa 5 minute o luam de pe foc si umplem formele de tarte care au stat la cuptor in prealabil 10 minute.


Aproximativ o lingura pentru fiecare mini tarta, se dau la cuptor pentru inca 15 minute.


Deasupra se poate rade cascavalul ca sa se rumeneasca frumos.


Pofta buna!!!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    Sunt dragalase!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Delicioase....

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Bune si frumoase.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      Bune si aspectoase ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      cred ca sunt tare delicioase!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      ce bunatate..yami!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      Arată foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Aluatul(pentru 12 bucati):
  • 150g de branza de vaca sarata
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • ½ pachet de unt
  • 350-400g de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • Umplutura cu branza:
  • 250g branza de vaca sarata
  • 3-4 linguri de smantana
  • 4-5 masline tocate marunt
  • ½ legatura de marar verde
  • cateva frunze de spanac oparit si tocat
  • Umplutura cu pui si ciuperci:
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras rosu
  • 5-6 ciuperci medii
  • 1 pulpa de pui mare(care se fierbe inainte)
  • 150g de cascaval
  • patrunjel verde
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ana-Maria

Tartă cu căpşuni si kiwi

Blatul: Batem albusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam treptat galbenusele.Cernem faina si o

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri

Mancare de fasole verde

Se curata legumele si se taie cubulete, morcovii i-am dat pe razatoare si i-am pus pe foc la calit.Dupa

2 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Oua umplute

Se pun ouale la fiert timp de aproximativ 15 minute (dupa ce a inceput apa sa fiarba). Dupa ce au

5 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu oua

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt dragalase!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Rulada de piept de pui

Rulada de piept de pui

Mod de preparare: Oualele se fierb 10 minute, se lasa putin in apa rece, se decojesc si apoi se taie rondele nici foarte groase nici

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Rulada de curcan cu legume

Rulada de curcan cu legume

Morcovul si telina se dau prin razatoarea mica si ceapa prin razatoarea mare. Se calesc in putin ulei, se condimenteaza si se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne