autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, cartofii se curata, se spala, se taie rondele. Ceapa se inabusa in ulei cu adaos de apa si se raceste. Carnea si ceapa se trec prin masina de tocat. Compozitia rezultata se condimenteaza, se inabusa in ulei pina scade (se reduce lichidul), se raceste si apoi se trece din nou prin masina de tocat.


La pasta rezultata se adauga ouale batute spuma, verdeata taiata marunt si se amesteca compozitia pina devine omogena.


Cartofii se prajesc in ulei sau se inabusa intr-o tava unsa cu grasime.


Se aseaza un strat de cartofi si 1/2 din cantitatea de sos de smintina care se intinde uniform, apoi stratul de carne si restul de cartofi cu sosul de smintina.


Se introduce tava la cuptor pentru gratinat, timp de cca 30 minute. Spre sfirsitul gratinarii se presara deasupra cascavalul ras.


Cind este gata rumenita, se scoate din cuptor, se portioneaza si se serveste cu sos tomat pus deasupra.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Eu pregatesc astfel musacaua cu carne.Sunt apropiate retetele. 500 g carne 500 g cartofi 2 cepe marar sare,piper,condimente bulion sau pasta de tomate ulei 3 oua Carnea tocata se caleste bine impreuna cu ceapa, mararul, sare,piper,condimente.Cand se raceste se amesteca cu un ou pentru a se lega compozitia. Cartofii se pot pregati in trei variante : 1.Se fierb si se fac piure si se amesteca cu putin unt 2.Se taie rondele si se prajesc putin 3.Se fierb in coaja si se taie rondele cand se racesc. Puteti folosi la musaca orice varianta doriti. De fiecare data diversific modul in care adaug carofii. Intr-un vas de yena uns cu putin ulei si tapetat cu pesmet asez un strat de cartofi rondele sau piure,apoi un strat de carne si tot asa in straturi alternative pana se termina cartofii si carnea.Ultimul strat trebuie sa fie cu cartofi. Se introduce 10-15 min la cuptorul preincalzit in prealabil,apoi se scoate vasul si se toarna 2 oua batute cu putin bulion sau pasta de tomate.Se reintroduce vasul la cuptor pentru a se rumeni frumos.

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Graure Ioan , 12 ianuarie 2014

    ii indicat fara ceapa

  • Fara foto

    Larisa Adriana , 07 decembrie 2013

    sosul vreau sosul

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • Fara foto

      silviutzu , 24 ianuarie 2010

      sorana, 03 ianuarie 2010 se poate pune carne tocata,in loc de carne de vita? ,toata carnea e tocata fetitzo,sau nu ai ochelari la tine,probabil ca ai taiat ceapa

    • Fara foto

      sorana , 03 ianuarie 2010

      se poate pune carne tocata,in loc de carne de vita?

    • Fara foto

      monica , 05 decembrie 2009

      azi am incercat si eu reteta si e foarte buna desii este a doua oara cand o fac....te poop

    • Fara foto

      Roxana , 23 octombrie 2009

      Bravo Stefan! esti foarte tare

    • Fara foto

      Stefan , 11 octombrie 2009

      Desi am doar 14 ani mie imi place musacaua foarte mult si tatalui meu ii place musacau foarte mult, ar face orice numai sa-i faca mama musaca. Dar pacat ca mama face musaca doar odata pe an si de aceea m-am hotarat sa invat sa fac si eu. Asa am ajuns la reteta aceasta. Musacaua a iesit foarte buna si mama este mandra de mine.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      E foarte buna reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Felicitari pentru prezentare!

    • Fara foto

      carmen , 08 august 2009

      Vreau sa va spun ca eu mai am un secret la preparare.Si eu calesc carnea cu ceapa mararul si condimentele numai ca eu mai adaug si un ardei gras sau gogosar tocat marunt si una sau doua rosii depinde de conpozitie si le calesc inpreuna ii da un gust mai bun. Sper sa va fie de folos secretul meu.Si daca vreti sa arate mai bine peste ultimul strat de cartofi puneti rondele de rosii apoi il bagati la cuptor si pe cand este aproape gata bateti 3 oua spuma si turnatile peste apoi mai dati la cuptor circa 20 de minute. Va arata super

    • Fara foto

      boioi , 13 iulie 2009

      Foarte bine, sunteti maestri!

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      E buna si hranitoare!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Nu am nimic cu nimeni,dar decat sa lasa-ti comentarii rautacioase,mai bine a-ti vedea profilul d-nei care a scris aceasta reteta si ati afla ca data ultimei logari este 06 aprilie 2006.

    • Fara foto

      Calimero , 09 aprilie 2009

      @ dodonel si gheorghe: trebuie sa stiti ca autoarea are posibilitatea sa-si modifice oricand reteta, astfel incat comentariile sa para neavenite, de prisos. Pacat ca nu-si recunoaste public greseala. La mijlocul lui februarie ultima fraza lipsea si a fost adaugata ulterior.

    • Fara foto

      dodonel , 22 martie 2009

      Underdog, citeste ultima fraza.

    • Fara foto

      ion , 06 martie 2009

      Ai descris procesul tehnologic foarte evaziv [superficial].

    • Fara foto

      gheorghe , 05 martie 2009

      Pt. underdog: citeste si gateste !!! Ai sa vezi unde e nevoie, apoi vezi daca le ramane pt. vecini.

    • Fara foto

      alyna , 12 februarie 2009

      Am facut si eu reteta, f buna... dar eu am facut-o pt 50 de persoane... la un botez.

    • Fara foto

      underdog , 04 februarie 2009

      Si ce faci cu cele 500g de sos tomat? Le dai la vecini?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

454 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • 800 g carne de vita
  • 200 g carne de porc
  • 2 legături de verdeata (patrunjel
  • marar)
  • 5 oua
  • 300 g ulei
  • 200 g ceapa
  • 3 kg cartofi
  • sare si piper dupa gust
  • 500 g sos tomat
  • 500 g sos de smîntîna
  • 100 g cascaval.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

33 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

Graure Ioan

ii indicat fara ceapa

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Costite de porc in sos

Costite de porc in sos

Dupa cum stiti, costitele sunt gatite in cele mai multe cazuri fripte sau facute la gratar. Acum vreau sa va prezint o reteta in care

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in Foi de Vita

Sarmalute in Foi de Vita

Pasul 1: Pregatim aragazul si o craticioara in care punem apa, pe care o lasam sa fiarba.Cand apa fierbe adaugam frunzele de vita si

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne